Меню

Търсене на полети от Шри Ланка до Аруба

Покажи филтри

Аруба

 • Оранестад
 • Обща информация

  Официален език: Холандски, папяменто
  Часова зона: UTC -4
  Валута: Флорин (AWG)

 • Транспорт

  Тролейбусите са основните превозни средства в обществения транспорт на Оранестад. Червеният туристически тролейбус е безплатен и преминава през девет спирки в града. Може да се качвате и слизате от него по всяко време, когато решите.

 • Бон Бини Фестивал

  Всеки вторник в Оранестад се провежда фестивалът за фолклорна музика и танци Бон Бини, чието име на местния език означава „Добре дошли!“. Мястото е дворът на най-старата сграда в града – Fort Zoutman, а часа между 18:30 и 20:30 ч.

 • Пеперудената ферма

  Феерията от цветове, която се разкрива пред посетителите на малката пеперудена ферма не е за изпускане. Бонус е фактът, че като турист може да посетите няколко пъти фермата по време на посещението си в Аруба, стига да пазите билета си.

Забележителности на Оранестад

Оранестад или в превод „оранжевият град“ , е столица на Аруба, която е владение на Кралство Нидерландия с автономен статут. Столицата е разположена в южната част на острова и може да се похвали с най-дългата крайморска алея в Карибския регион, започваща от летището и спускаща се към центъра на града. Това е идеално място за разходка, спортуване, сутрешно кафе или романтична вечеря в някое от многото заведения. Често там се провеждат спортни събития, изложения или концерти.

Любимо място на туристите е пазарът до автогарата, в близост до който има безплатен паркинг. Повече от 40 търговци предлагат типични за Аруба сувенири на достъпни цени: дърворезба, маслени картини, бижута от миди и рапани, плетени чанти и дрехи и др. Там се предлагат също открито барбекю и свежи коктейли. Главната улица на града е обградена с големи палмови дървета от двете й страни и е все по-оживена след прокарването на тролейбусна линия през нея.

Местното изкуство и занаяти са добре съхранени и почитани в Оранестад. Домът на културата и няколко други подобни центрове поддържат постоянни изложби, посветени на традиционното и съвременно изкуство.

Модерните търговски центрове, предлагащи луксозни стоки, като: злато, сребро, бижута от скъпоценни камъни, швейцарски часовници и дизайнерско облекло, са особено популярни сред посетителите на града, които идват специално с цел шопинг. 

✔️ Има ли специални оферти за полети от Шри Ланка до Аруба на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Аруба, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Аруба, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Шри Ланка до Аруба?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Шри Ланка до Аруба, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.