Меню

Търсене на полети от Шри Ланка до Босна и Херцеговина

Покажи филтри

Босна и Херцеговина

 • Сараево
 • Тузла
 • Обща информация

  Официален език: Босненски, сръбски, хърватски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Босненска конвертируема марка (BAM)

 • Опитайте чевапи

  Чевапи е националното ястие на Босна и Херцеговина. Представлява малки „кебапчета“ от говежда кайма, които са поднесени в питка с лук и сос.

 • Кметството на Сараево

  Това е един от най-добрите архитектурни примери наоколо от времето на Австро-Унгария. Интериорът на сградата е низ от произведения на изкуството – дърворезби, стъклописи и внимателно боядисани елементи.

 • Старият град

  Старият град е добре запазен още от периода на неговото зараждане през 15-ти век. Магазините, работилниците, сергиите и кафенетата, сервиращи кафе на джезве с локум направо ще ви разтопят.

Забележителности на Сараево

Понякога наричан „Йерусалим на Европа“, Сараево векове наред е бил дом на хора от различни религии, които са съжителствали заедно – православни християни, мюсюлмани, евреи и католици. Градът става свидетел на искрата, разпалила Първата Световна война и на кървавите зверства от гражданската война през 90-те години на ХХ век. Въпреки всичко това, столицата на Босна и Херцеговина си остава средище на културното разнообразие.

Беговата джамия е най-големият мюсюлмански храм в страната, построен по време на османското владичество и е център на религиозното общество в града. Храмът се намира в Стария град и е отворен за посещение. В двора му има фонтан за ритуално измиване, а входът му е декориран с типични ислямски елементи.

Именно Латинският мост е злополучното място, на което Ерцхерцог Франц Фердинанд е бил убит. Мостът е сравнително малък с три арки, построен още през 16-ти век. В северната му част има плоча, която напомня за събитието, станало повод за избухването на Първата Световна война.

Музеят Сараевски тунел е част от най-новата история на града. През този тунел по време на гражданската война в началото на 90-те години на миналия век, жителите са били снабдявани с хуманитарни помощи. Музеят не е напълно завършен, защото показва само малка част от тунела за туристите.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Шри Ланка до Босна и Херцеговина на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Босна и Херцеговина, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Босна и Херцеговина, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Шри Ланка до Босна и Херцеговина?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Шри Ланка до Босна и Херцеговина, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.