Меню

Търсене на полети от Шри Ланка до Куба

Покажи филтри

Куба

 • Сантяго де Куба
 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC-4 (лято), UTC-5 (зима)
  Валута: Песо и конвертируемо песо (CUP), (CUC)

 • С бира на пристанището

  В пристанищния квартал, на първа линия до морето има няколко заведения, сред които старият пристанищен ресторант, известен от едно време с произвежданата на място наливна бира. Вечер тя се лее до безкрай и отприщва танци до сутринта.

 • Почувствайте карнавала

  Отправете се към ул. Ередиа, където задължително посетете  Музеят на Карнавала. Ще видите цветни карнавални костюми в карибски стил и ако имате късмет – представление на модерни и традиционни танци.

 • Крайбрежна разходка

  От Plaze de Marte по целия път до пристанището се простира улицата "Хосе Антонио Сако". Ще видите автентична Куба на едно място: музиканти, танцуващи двойки и улични търговци.

Забележителности на Сантяго де Куба

Сантяго де Куба е град в източната част на острова, обитаван предимно от потомци на африкански роби. Както в цялата източна част на Куба, така и тук доминират африканските традиции - танците и вярванията са силно смесени с латино-американската култура, но все пак може да забележите и разликите.

Градът е първата столица на страната. Има редица запазени барокови сгради от времето на испанското управление. Благодарение на планинския си пейзаж и стръмните улици, Сантяго де Куба е сравняван с Лос Анджелис.

Тук е точно обратното на Хавана, където старите превозни средства служат само за туристически цели, защото в Сантяго де Куба те са основно превозно средство. В центъра на града ще забележите трамвайни железопътни линии, въпреки че по тях отдавна не минават трамваи.

За да разберете кубинския култ към предците, отидете на гробище Сана Ифигения, където са погребани не само Фидел Кастро, но и поети, писатели, спортисти и музиканти, изиграли важна роля в историята на острова. Всяка гробница е малък шедьовър, изработен от бял мрамор.

Разходете се до дома на Диего Веласкес на ул. Феликс Пена. Това е най-старата запазена къща на острова, в която известният завоевател е живял малко след основаването на Сантяго през 1515 г. Интериорът изглежда така, сякаш Веласкес никога не е напускал къщата. Особено интересна е кухнята с оригинални чинии от тази епоха.

Ако огладнеете по време на разходката, ще намерите почти навсякъде по улиците сандвичи и пици. За вечеря отидете на Plaza de Marte. Там ще намерите заведения с истински кубински вкус. Опитайте ropa vieja, което е типично, бавно готвено говеждо месо. Поръчайте си ориз с боб и разбира се cerveza - бира, която си подхожда идеално с морска храна.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Шри Ланка до Куба на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Куба, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Куба, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Шри Ланка до Куба?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Шри Ланка до Куба, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.