Меню

Търсене на полети от Шри Ланка до Фарьорски острови

Покажи филтри

Фарьорски острови

 • Вагар
 • Обща информация

  Официален език: Фарьорски, датски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Датска крона (DKK)

 • Местна кухня

  Местната кухня определено е интересна и различна. Макар основните ѝ продукти да звучат скучно – месо, риба и картофи, има ястия, които ще ви изненадат и дори накарат да се замислите преди да ги опитате: овчи главички, сушена риба, ферментирало агнешко, прясна сьомга. Разбира се, не липсват и интернационални пица и бургери.

 • Птичи острови

  Сред най-популярните пейзажи е този на хиляди птици, които се отличават на фона на черните морски скали, обливани от водата. Орнитолози и фотографи и любители на природата се любуват на големия брой пернати, които огласят крайбрежието и създават още по-необичайна атмосфера.

 • Пазаруване

  Не може да очаквате, че ще откриете нюйоркското Пето авеню на Фарьорските острови, но за сметка на това – малки магазинчета с местно производство. Обърнете внимание на плетивата. Освен фирми и магазините към тях, жените в семействата все още са запазили традицията на плетенето. Повечето търговки обекти работят от 10:00 до 18:00 ч. през седмицата, само до 14:00 ч. през събота и са затворени в неделя.

Забележителности на Вагар

Мистичните природни пейзажи на Фарьорските острови често са бъркани с тези на Исландия. Бреговете им са галени от Атлантическия океан, а в съседство са Шотландия и Исландия. Административно, те са част от кралство Дания, макар и да си имат своите особености. В превод от местния език, името означава „овчи острови“. Това вероятно обяснява защо овцевъдството е сред водещите отрасли, а на герба присъства овен.

Летище Вагар е единственото на островите и обслужва редовни полети от Рейкявик и Копенхаген, а през лятото има и такива от Лондон. Друг вариант да се придвижите от чужбина е чрез ферибот, а самите острови са свързани помежду си чрез мостове или подморски тунели.

Общо 18-те назъбени вулканични острова, приличат на шепа скали, разпръснати случайно в дълбоките води на океана. Те са дом на планините, разказващи митове, къщи, от които сякаш във всеки момент ще изкочи някой хобит, и свободно разхождащи се овце и из невероятно зелени брегове. Това е истинска приказка в картинен пейзаж, предизвикващ сетивата.

Често променящо се време може да се приеме като чар или предизвикателство за посетителите.  В един момент може да вали сняг, а в следващия да грее топло слънце. Това не бива да омаловажава предимствата на тази дестинация. Представени по този начин, Фарьорските островите не са подходящи само за почивка. Те предлагат редица алтернативи за любителите на спорта и адреналина: каякинг в океана, колоездене, скокове от скали, гмуркане с шнорхел, конна езда, плаване, риболов и други.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Шри Ланка до Фарьорски острови на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Фарьорски острови, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Фарьорски острови, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Шри Ланка до Фарьорски острови?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Шри Ланка до Фарьорски острови, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.