Меню

Търсене на полети от Шри Ланка до Гренада

Покажи филтри

Гренада

 • Сейнт Джордж
 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC -4
  Валута: Източнокарибски долар (XCD)

 • Екзотични специалитети

  Едно от основните ястия на острова, което можете да поръчате е Oil-Down. Съдържа солено месо, много зеленчуци, кнедли и плодове от хлебни дървета.

 • Частен остров

  Гренада включва и няколко други острова, сред които и остров Ронде. Този остров е бил пуснат за продажба през 2007 г. и продаден за 100 млн. долара на частно лице.

 • Завземане на територия

  Първият опит да се установят на острова през 17-ти век правят британците. Този опит обаче е неуспешен заради местните индианци. Половин век по-късно французите сключват споразумение с тях, купувайки си права над земята.

Забележителности на Сейнт Джордж

Сейнт Джорд е столицата и най-големият град на островната държава Гренада. Той се намира и частично на островите на Гренадини.

Гренадините принадлежат към архипелага на Лийд Антил, разположен между Карибско море и Атлантическия океан. „Свети Георги“ е главното пристанище в страната. Това е най-важното място на туристическата карта на града. Международното летище също е разположено в района.

Въпреки че Гренада се намира близо до южната зона, в която вилнеят ураганите, в повечето случаи не се докосва от природни бедствия. Климатът на острова е тропичен. В дъждовния сезон - горещ и влажен, в сухия сезон - по-студен и могат да се очакват топли ветрове, типични за тази област.

Туризмът не е основният източник на доходи за жителите на този красив град. Култивирането е изключително важно - главно подправките, което е възможно благодарение на невероятно плодородните почви. Това е и причината, поради която Гренада се нарича още остров Спайс. Основните продукти за износ са индийско орехче, карамфил, канела, какао и джинджифил. Определено ще искате да усетите аромата на тези продукти и да си ги купите, така че задължително трябва да потърсите местния пазар.

Вероятно искате да опитате местна храна и пресни плодове, подготвени по карибски начин? Ето и няколко места, които си заслужава да посетите - Crabback на пътя Grand Etang, бар Umbrellas на плажа Grand Anse или ресторант Sails близо до местното пристанище Carenage. След като посетите ресторант Sails, направете дълга разходка по брега и се насладете на гледката към колоритните рибарски лодки. Почувствайте удивителната местна атмосфера.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Шри Ланка до Гренада на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Гренада, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Гренада, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Шри Ланка до Гренада?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Шри Ланка до Гренада, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.