Меню

Търсене на полети от Шри Ланка до Грузия

Покажи филтри

Грузия

 • Тбилиси
 • Батуми
 • Обща информация

  Официален език: Грузински
  Часова зона: UTC +4
  Валута: Лари (GEL)

 • Старият град

  Старинната част на Тбилиси е съхранила типичните грузински къщи с дървени фасади и балкони, обкичени с цветя. На доста места се срещат бронзови статуи, свързани с местния фолклор и чувство за хумор.

 • Език

  Пътувайки до Тбилиси, веднага ще забележите колко интересна е грузинската писменост. Тя е уникална с това, че спада към картвелските езици, които се говорят от едва 5, 2 млн. души в района на Кавказ. Но местните хора говорят английски и руски езици.

 • На пазар за бижута

  Пазарите в Тбилиси като Мейдан пазар, могат да предложат интересни неща, сред които изящни бижута, създадени по техника минанкари. Тези украшения се изработват от специфичен емайл, наподобяващ стъкло и често са инкрустирани със злато, сребро и полускъпоценни камъни.

Забележителности на Тбилиси

Столицата на Грузия е разположена на река Кура и е основана още през IV век. В превод името Тбилиси означава „топъл град“, заради минерални извори в квартала Абанотубани, които отдавна не функционират.

На хълма „Света Гора“, който се издига над града, се намират цитаделата Нарикала с църквата „Св. Никола“. С кабинков лифт може да стигнете до нея само за няколко минути и да се насладите на гледката към града. Вечер стените на цитаделата се осветяват и не може да пропуснете тази забележителност. Една от туристическите атракции на Тбилиси е разходка с лодка по река Кура, която е и най-дългата в страната.

Сред основните локации на Тбилиси са Площадът на победата с колона на Св. Георги, който е покровител на грузинската столица, Църквата „Св. Троица“, чиито кубета са конусовидни, а камбанарията й се издига до 90 метра над земята и статуята на Майка Грузия, държаща символите на страната – меч и чаша, означаващи сила и гостоприемство.

В града може да се придвижвате с метро, автобуси, трамваи и таксита. Най-използван е автобусния транспорт, а тарифите на такситата са доста евтини спрямо тези в Европа и Северна Америка.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Шри Ланка до Грузия на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Грузия, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Грузия, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Шри Ланка до Грузия?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Шри Ланка до Грузия, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.