Меню

Търсене на полети от Шри Ланка до Хърватия

Покажи филтри

Хърватия

 • Загреб
 • Дубровник
 • Сплит
 • Задар
 • Пула
 • Обща информация

  Официален език: Хърватски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Куна (HRK)

 • Името на града

  Легендата разказва, че уморени войни, преминавали през града, точно до фонтана Мадушевац в долната част на Стария град. Там, красива девойка е стояла и "загребвала" вода, която раздавала на преминаващите и жадни войни. 

 • Музеят на техниката

  Един от най-посещаваните музеи в Хърватия се намира в Загреб. Той е открит през 1954 г. В него ще видите парна машина от 19 век, исторически влакове и автомобили.

 • Зоологическата градина

  Ако пътувате с деца, посетете зоологическата градина, близо до парк Maksimir, отворена през 1925 г. Днес там живеят близо 200 животни, някои от които със сигурност не сте виждали.

Забележителности на Загреб

Въпреки че Загреб е разположен на плато, старият му град е разделен на долна и горна част. Между тях можете да се движите посредством построен през 1888 г. "uspinjaca", което представлява фуникуляр, движещ се по релсите надолу или нагоре. Пътуването трае само около минута, но преживяването е необикновено и запомнящо се. Разбира се, двете нива са свързани и със стълби.

Започнете разглеждането на забележителностите в горната част на Стария град от пл. "Св. Марк", който прилича на център на малък град. Разгледайте по-отблизо покрива на църквата "Св. Марк", където се забелязва колоритният герб на Хърватия. От двете страни на църквата са разположени парламентът със сградите на правителството и седалището на президента на страната. Подарете си и една вечерна разходка из улиците на Стар Загреб. Осветени, те изглеждат романтично и създават приказна атмосфера.

Отидете до езерото Ярун в центъра на града. То е създадено след едно от наводненията на преминаващата река Сава. Ярун е не само възможност за разхлаждане през лятото, но и чудесно място за практикуване на водни спортове. Можете да наемете кану, лодка, водно колело или да потренирате уменията си за гмуркане.

Друга опция, с която може да се скриете от жегата в Загреб през лятото, е да хванете трамвая, който ще ви закара до подножието на планинската верига на север от града. Към планината Медведника, която се издига на 1030 м н. в., се стига по асфалтов път, но в близост до тях има и няколко пешеходни маршрута. Препоръчваме ви да вземете карта с вас, тъй като обозначенията в горните части на планината могат да бъдат доста неясни.

Гражданите на Загреб пазаруват често от пл. "Долак" в долната част на Стария град. Там ще намерите най-вкусните домати, всякакви пресни зеленчуци, риба и хляб от местните пекарни. Ако сте наистина гладни, в заведенията наоколо ще намерите разнообразни вкусотии от местната кухня. Опитайте kobasice domace – домашно приготвени наденици или cevapczici – кюфтета на скара.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Шри Ланка до Хърватия на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Хърватия, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Хърватия, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Шри Ланка до Хърватия?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Шри Ланка до Хърватия, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.