Меню

Търсене на полети от Шри Ланка до Ирак

Покажи филтри

Ирак

 • Сюлеймания
 • Обща информация

  Официален език: Арабски, кюрдски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Динар (IQD)

 • Ден в парка

  Как разпускат жителите на Сюлеймания? Разхождат се в един от градските паркове, постилат си одеяла и просто се забавляват с приятели.

 • Къде да хапнем?

  Когато става въпрос за град като Сюлеймания, не е възможно да се определят едно, пет или дори десет заведения за хранене, които си струва да бъдат посетени. Отидете навсякъде, където виждате много клиенти и със сигурност ще получите вкусна, домашно приготвена храна.

 • Дюканското езеро

  Два часа северно от града има огромно езеро. Гледката е буквално спираща дъха. Жителите на близките градове са щастливци, защото лесно и бързо могат да дойдат тук за кратка почивка.

Забележителности на Сюлеймания

В края на 18 век пренаселената столица на княжество Бабан е преместена в малкото село Сюлеймания. Всички най-важни държавни ведомства са преместени там за около век, докато княжеството не е завладяно от Османската империя. За кратък преиод от време през 20-те години на 20 век, градът е издигнат до ранга на столица на Кюрдистанското кралство. Днес това е един от иракските градове в автономния регион на Кюрдистан.

В продължение на няколко години иракското правителство се опитва да омаловажи значението на града. Името на Сюлеймания е променено и местният университет се премества в Ербил. Въпреки това, кюрдският език успява да издържи изпитанията на времето и днес, заедно с арабския, е официален език на цялата административна област.

За да разгледате по-отблизо сложната история на този регион, посетете Музея на Amna Suraka. Основан през 2000 г., разположен в сгради, които преди това са били използвани като затвор от разузнавателната служба на режима на Саддам Хусейн, музеят разполага с доказателства за извършените жестокости срещу кюрдския народ. Ако сте почитател на по-древната история, не забравяйте да посетите Музея Сулаймания – вторият по големина музей в Ирак, където можете да видите артефакти от персийската и кюрдската култура, които датират от 18 век пр. Хр.

Мястото в Сюлеймания, където всички местни жители пазаруват, е Великият базар на ул. Маулави. Плодове, зеленчуци, животински глави, дрехи, бижута, книги, домакински уреди и какво ли още не ще намерите там. Ако огладнеете, следвайте обонянието си, което ще ви заведе право към някоя от многото сергии, предлагащи прясно изпечени закуски.

На 200 метра северно от Великия базар ще намерите сърцето на града – Голямата джамия, чиито характерни тюркоазени куполи са видими от далеч. Храмът е отворен за посетители и се отличава от типичните джамии с по-опростената си и модерна форма, като само богато украсените куполи напомнят за функционалността на сградата.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Шри Ланка до Ирак на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Ирак, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Ирак, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Шри Ланка до Ирак?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Шри Ланка до Ирак, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.