Меню

Търсене на полети от Шри Ланка до Ямайка

Покажи филтри

Ямайка

 • Кингстън
 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Ямайски долар (JMD)

 • Музеят на Боб Марли

  Ямайците често казват, че реге музиката е най-големият им експорт, а този стил почти винаги се свързва с Боб Марли. Той е истински културен герой за страната си и музеят се намира в родния му дом.

 • Разходка из баровете

  Ямайка е една от световните столици на рома и затова е страхотна дестинация за обикаляне по баровете. Съветите на местните хора за топ местата, често са най-добрите при избор на заведение.

 • Фестивали в Кингстън

  Най-подходящото време за посещение на ямайската столица е през периода февруари-април, когато се провежда Суинг фестивала. Всеки уикенд през този период има голямо парти, прерастващо в пъстра веселба на улицата.

Забележителности на Кингстън

Кингстън е дом на половината от населението на Ямайка. Мегаполисът е обграден от планини на север и крайбрежие на юг. Неговата необичайна архитектура е смесица от колониални имения, артистично изрисувани с графити по бедни постройки и модерни, лъскави сгради.

Къщата на Девън е една от най-отличителните местни забележителности. Построена през 1881 г., тя олицетворява типичния британски дом-плантация от епохата на робовладелството.  Имението е обзаведено изцяло с мебели от 19-ти век, а в него и прилежащите му земи се провежда тур, който разказва за живота и обществото на Ямайка през годините. В двора на къщата Девън се намират няколко заведения и магазини за сувенири.

Националната галерия на Ямайка е най-голямата обществена галерия в англоговорящата част на Карибите. В петте постоянни галерии са изложени произведения от предколумбовия период до наши дни. Всяка година галерията е домакин и на няколко временни изложби.

Сините планини се издигат над Северен Кингстън, закривайки жаркото слънце. Те са национален парк, който е подходящ за любителите на дивата природа, които желаят да избягат от шума на града. Изкачването до най-високия връх отнема между четири и осем часа в зависимост от това от коя страна го атакувате. При хубаво и ясно време от върха се вижда южното крайбрежие на Куба. Ако търсите нещо по-малко предизвикателно, Националният парк Халиуел е подходящ за пикник.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Шри Ланка до Ямайка на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Ямайка, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Ямайка, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Шри Ланка до Ямайка?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Шри Ланка до Ямайка, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.