Меню

Търсене на полети от Шри Ланка до Косово

Покажи филтри

Косово

 • Прищина
 • Обща информация

  Официален език: Албански, сръбски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • На кафе

  Навсякъде из Балканите пиенето на кафе с приятели е любим и важен ритуал, продължаващ често с часове. По една от пресечките на главния булевард „Майка Тереза“ – улица „Раки“, ще попаднете на малки, традиционни кафенета, посещавани от местните.

 • Нощен живот

  Най-добрите нощни заведения в Косово определено са в Прищина. Докато другите градове са по-спокойни, столицата предлага барове, много ракия и балканско настроение. Бонус към това са сравнително ниските цени на хотели и хостели.

 • Как да стигнем?

  За съжаление полетите до тази част на Балканите или липсват, или не са много комфортни. Позитивната страна в случая е, че ви се отдава възможност да опознаете друга дестинация с полет през Виена или такъв до Белград, а след това да пътувате, като истински номад из знайни и незнайни пътища, което винаги е вълнуващо.

Забележителности на Прищина

Най-младата европейска държава често е пренебрегвана, като туристическа дестинация, а западните пътешественици вероятно първо проверяват къде се намира Косово в Гугъл, преди да допуснат изобщо, че това е наистина достъпно и приятно място. Като повечето подобни градове в Западните Балкани, там ще усетите гостоприемство и една особена, сякаш отдавна забравена атмосфера.

По-голямата част от населението на страната е мюсюлманско, но въпреки това Косово е изключително светска държава. Още в началото на разходката си, ще забележите, че жените предпочитат западния стил на обличане пред хиджаб. Архитектурата е в османски стил и многото джамии са напълно достъпни и местните на драго сърце ще ви поканят да разгледате техните храмове.

Т.нар. „новороден паметник“ в центъра на Прищина е поставен през 2008 г. по повод обявяването на Косово за независима държава и от тогава всяка година там се чества годишнината на страната. Модерният вид на надписа (NEWBORN), отразяващ съвременната епоха, позволява той да бъде променян и пребоядисван по повод различни празници и събития.

Конфликтът през 90-те години на 20-ти век е отразен в урбанистичния пейзаж на Прищина. Може да се снимате с паметника на Бил Клинтън, който дружелюбно поздравява минаващите с типичната си харизматична усмивка. Забавен факт е, че наблизо се намира също магазин за дрехи, който се нарича Хилъри.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Шри Ланка до Косово на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Косово, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Косово, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Шри Ланка до Косово?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Шри Ланка до Косово, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.