Меню

Търсене на полети от Шри Ланка до Кувейт

Покажи филтри

Кувейт

 • Кувейт сити
 • Обща информация

  Официален език: Арабски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Динар (KWD)

 • Зеленият остров на Кувейт

  Това ваканционно селище е всъщност изкуствено създаден остров, близо до крайбрежието с площ от 785 000 кв. м. Всички скали и пясък са внесени от чужбина, а зеленината на храстите и останалите растения, ще ви накара да забравите къде се намирате.

 • Къщата на огледалата

  Домът-произведение на изкуството е бил собственост на прочут кувейтски артист, който украсява интериора и екстериора с начупени стъкла. Огледала с обща маса от около 75 тона са били използвани за цялата къща.

 • Министерски антики

  Музеят Tareq Rajab съхранява частната колекция от антики на министър-председателя на Кувейт Tareq Sayed Rajab и неговата съпруга Jehan Wellborne. Тя съдържа ислямско изкуство, произведения на изкуството от метал, стъкло и керамика, сребърни и златни бижута, костюми, ръкописи, перли, музикални инструменти и други.

Забележителности на Кувейт

Кувейт излъчва очарованието на арабска приказка и затова пътешествениците се влюбват в тази дестинация, но там ще откриете доста повече от изисканите хотели и ресторанти. Кулите Кувейт се намират близо до арабския залив в района Sharq. Това са две по-големи и една по-малка кули, построени през 1979 г., а днес една от най-известните месни забележителности. Кулата на свободата е символ на освобождението на Кувейт след 7-те месеца окупация от Ирак по време на войната в залива. Тя е петата по височина телекомуникационна кула в света, а със своите 372 метра надминава с 40 метра Айфеловата кула.

Кувейт се гордее със своята 499-метрова крайбрежна ивица, предлагаща страхотни плажове, които са идеално място за почивка със своите заведения и клубове. Зимният сезон може да се превърне в безгрижно плажно ежедневие, ако изберете полет до Кувейт. Плажът Al Kout се счита за най-добрия - чистият пясък, лазурните води, обособени места за барбекю, заведения за хапване, танцуващ фонтан. Намира се в местността Fahheel, на 35-40 мин. от центъра на града. Когато посещавате тамошните плажове обаче, трябва да спазвате местните традиции и да не се появявате по бикини и други модели изрязани бански. През уикендите Al Kout е доста претъпкан, затова ви препоръчваме тогава да го избягвате.

Пристанището Dhow все още пази старите ветроходни кораби и други плавателни съдове, използвани в миналото за риболов и гмуркане за перли в морето. Посетителите могат да се качат на кораба Fateh El-kheir („носещ щастие“), който е най-големият запазен старинен кораб. Намира се в Научния комплекс към района Ал-Ард.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Шри Ланка до Кувейт на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Кувейт, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Кувейт, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Шри Ланка до Кувейт?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Шри Ланка до Кувейт, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.