Меню

Търсене на полети от Шри Ланка до Молдова

Покажи филтри

Молдова

 • Кишинев
 • Обща информация

  Официален език: Румънски, молдовски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лея (MDL)

 • Местни специалитети

  Молдовската кухня е наследила разнообразни кулинарни традиции. Някои от типичните ястия за региона са: желирано пиле, мамалига (каша от царевично брашно) и царевична торта. Страната е известна винена дестинация. Няколко местни изби организират специални турове с дегустации на различни видове вина. Ниските цени в заведенията спрямо европейския стандарт правят страната привлекателна дестинация.

 • Празници

  Кишинев има своя специален ден и това е празникът на столицата на 14 октомври, който всяка година се отбелязва с различни мероприятия. Молдова има национална версия на Св. Валентин. Драгобеде или Денят на любовта се чества на 24 февруари. Според вярванията, след тази дата птичките започват да създават поколения и се дава началото на пролетния сезон.

 • Паркът Дендрариум

  Най-известният парк в Кишинев е създаден като ботаническа градина с цел да се събират и отглеждат растения от цял свят от молдовската академия на науките. В последствие откритите подводни води са възпрепятствали идеята, но днес мястото остава любимо за разходка и отдих на малки и големи, а екип учени постоянно работи по поддръжката му. Сред всички 800 вида, които растат има и обособена екзотична зона.

Забележителности на Кишинев

Кишинев е столица на една от най-малките и бедни държави в Европа – Молдова. Страната няма излаз на море, а релефът ѝ е предимно равнинен. Това обаче не означава, че и тук няма какво да се види или опита. В Кишинев, както и в цялата страна, населението говори свободно румънски руски езици, а младите хора английски. В западната си част Молдова е прорумънски настроена, а в източната проруски, затова е желателно да не се правят политически коментари на тема сфери на влияние и произход.

В централната част на Кишинев са разположени важните административни и културни сгради, сред които тази на парламента, президентството, театъра, операта. По подобие на Париж и Букурещ, молдовската столица също си има своя Триумфална арка. Най-популярните музеи са Националният етнографски и археологически музей и къщата на руския писател Александър Пушкин. В нея той живее три години по време на заточението си и се смята, че там е написал някои от най-значимите си трудове.

Главният и най-оживен булевард носи името „Щефан чел Маре“ на молдовски княз, който упорито се е съпротивлявал срещу османските нашествия през 15 в. Типични за градския пейзаж на Кишинев са сергиите и откритите пейзажи, които са разположени из по-малките улици, пресичащи основния булевард. Там може да се пазарите и да намерите стоки домашно производство. 

В началото на 20 в. близо 40% от населението на Кишинев е било с еврейски произход. Еврейският квартал, синагогата, гробището и други паметници формират значима част от историята на града.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Шри Ланка до Молдова на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Молдова, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Молдова, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Шри Ланка до Молдова?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Шри Ланка до Молдова, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.