Меню

Търсене на полети от Шри Ланка до Парагвай

Покажи филтри

Парагвай

 • Асунсион
 • Сиудад дел Есте
 • Обща информация

  Официален език: Испански, гуарански
  Часова зона: UTC-4 (лято), UTC-3 (зима)
  Валута: Гуарани (PYG)

 • Уютни уикенди

  През уикендите (събота вечер и през цялата неделя) повечето от фирмите и обектите в Асунсион са затворени и центърът на града се изпразва. Хората прекарват времето си у дома или като посещават ресторанти.

 • Модерна архитектура

  През 2002 г. е основан Националният конгрес – една от най-впечатляващите нови сгради в града. В огледалните му фасади се отразява реката, минаваща наблизо.

 • Какво да вземем за сувенир

  В Plaza de los Heroes има много магазини за сувенири. Оттам си заслужава да вземете кожени изделия, дърворезба (наричана гуампа), съдове за пиене на йерба мате (bombilla) и традиционни дантелени произведения.

Забележителности на Асунсион

Около 65% от населението на Асунсион е съставено от хора под 30-годишна възраст. Това допринася за младежкия и жизнерадостен облик на града, въпреки запазените сгради от колониалния период, които напомнят за историята му. Другата архитектурна страна на Асунсион е в съответствие с младежката статистика, включвайки модерни сгради и безброй примери за графити и улично изкуство.

Асунсион е едно от най-старите испански селища в Южна Америка и се нарича "майка на градовете", защото оттам тръгва експанзията на колонизаторите из Южна Америка. Градът е основан на 15 август 1537 г. под името Nuestra Senora de la Asunción, което означава Успение Богородично. В продължение на повече от 350 години той е под испанско господство до 1811 г., когато Парагвай придобива независимост. Две години по-късно Асунсион е обявен за столица на страната. Колониалната архитектура е оцеляла и до днес и то в добър вид. Можете да се разходите по улица Manzana de la Rivera, за да видите типични примери за такъв тип архитектура. Всички сгради от 17 и 18 век са раставрирани.

Старият град ще ви посрещне с много неща – Пантеонът (Panteon Nacional), Катедрала Метрополитана и църквата Iglesia de La Encarnacion. Най-добре е да опознаете района пеша, да се разходите измежду улиците Colon и Antequera. Интересна е и ботаническата градина Jardin Botanico, на чиято територия има зоологическа градина и Природен музей. Феновете на съвременната архитектура трябва да отидат до Plaza de los Heroes и Plaza Uruguaya. Не забравяйте да посетите и Calle Estrella, където ще видите най-добрите стенописи в града, сред които известния El Reservista Puraheei на ъгъла на Calle Ayolas.

Какво да опитаме в Парагвай? Местната кухня се основава предимно на говеждо месо, което се консумира "асадо" или на скара. Има много улична храна, като например хот дог, наричан панчо, както и типичните сергии с емпанади. Традиционни ястия са mbeju (вид пай със сирене), payagua mascada – тортила с говеждо месо.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Шри Ланка до Парагвай на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Парагвай, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Парагвай, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Шри Ланка до Парагвай?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Шри Ланка до Парагвай, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.