Меню

Търсене на полети от Шри Ланка до Соломонови острови

Покажи филтри

Соломонови острови

 • Хониара
 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC +11
  Валута: Долар (SBD)

 • Националният музей

  Трябва да се съгласим, че чарът на Соломоновите острови не се крие, а очевидно е в природата. Там няма да попаднете на много музеи, но все пак може да посетите Националният музей. Той представлява една голяма зала, в която се съхраняват разнообразни експонати, свързани с традиционните танци, рисуване по тялото, местна валута, използвани оръжия и отбранителни техники и археологически открития.

 • Водопадът Тенару

  Падайки от 60 метра височина, водопадът Тенару се смята за най-красивият в южната част на Тихия океан. Пътят до там обаче не е лек и почти ще се наложи да се превъплътите в младия Индиана Джоунс, за да стигнете заветната цел и съответно да се върнете обратно. Затова не предприемайте тази разходка, ако не се чувствате добре.

 • Култура и бит

  Местната островна култура е уникална, затова ако случайно ви омръзне да се излежавате на плажа, може да я разгледате. Запазени някогашни селища ще ви покажат как e изглеждал живота на местeните без интернет, телевизия, електричество или течаща вода.

Зaбележителности на Хониара

Сред необятната синя шир на Тихия океан има много пръснати късчета земя, които са се превърнали в бягство от сивото ежедневие за любителите на островните приключения. Не толкова комерсиални, но доста красиви са Соломоновите острови. Те са част Британската общност и затова официалният език там е английски, което улеснява комуникацията с туристите. Архипелагът се състои от 6 големи и 992 малки островчета.

Според легендата, испанските мореплаватели, които първи откриват островите, са намерили на един от тях злато и затова ги кръщават с името на цар Соломон, известен със своите богатства. На който и да искате да се намирате вие, вероятно първо ще се приземите на остров Гуадалканал, където се намира столицата Хониара, която разполага с най-добре развита инфраструктура.

През последните няколко години архипелагът се е превърнал в популярна дестинация за любителите на гмуркането. Причина за това са многото кораби и самолети от времето на Втората Световна война, превърнали се в изкуствени рифове.

Повечето места за отсядане са скромни, но не липсват и луксозни хотелски комплекси, предимно в столицата Хониара. Ако държите на автентичността, запазете си бунгало, построено в туземски стил, за да се почувствате досущ като местни.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Шри Ланка до Соломонови острови на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Соломонови острови, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Соломонови острови, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Шри Ланка до Соломонови острови?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Шри Ланка до Соломонови острови, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.