Меню

Търсене на полети от Шри Ланка до Турция

Покажи филтри

Турция

  • Чанаккале
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Kırklareli
  • Balikesir
  • Thrace route
  • North Aegean Route
Чанаккале

Основна информация

Официален език: турски
Времева зона: UTC+3
Валута: турска лира (TRY)

Какво да правиш?

Чанаккале е задължителна дестинация за тези, които се интересуват от история, особено на древността, но това не е единственото, което градът може да предложи. Той омайва посетителите и с великолепните си гледки към морето, историческите забележителности и не на последно място – с вкусната си кухня. И като казахме вкусна кухня, продължавай да четеш, за да разбереш кои са някои от най-добрите места за хапване в Чанаккале.

Вероятно всеки е чувал за древната Троя – или в часовете по история, или докато гледа едноименния филм от 2004 г. с Брад Пит и Орландо Блум. Смята се, че именно тук е мястото на Троянските войни, за което свидетелстват някои от артефактите, открити при разкопките на археологическия обект Троя, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Тук можеш да видиш дървения реквизит на троянски кон, който се появява във филма, както и да посетиш Музея на Троя.

Друго място в района на Чанаккале, което не бива да пропускаш, е село Tevfikiye, разположено сравнително близо до руините на Троя. То е археологически парк, изобразяващ епохата на Троя. Посетителите определено ще оценят историческите, митологичните и културните ценности в открития музей и ще имат възможност да закупят органични продукти и сувенири. В района има и много крепостни сгради, като замъците Bozcaada, Kilitbahir, Çimenlik, както и анатолийския бастион Хамидие. Град Асос, известен и като люлката на философията, а и дом на храма на Атина, също си заслужава да бъде посетен.

Не си тръгвай от Чанаккале без разходка по красивото крайбрежие или плуване в морето. Ако искаш да си купиш сувенири за спомен, то отиди на цветния и оживен базар Aynalı Çarşı, възпят и в народните песни. Това е най-популярното такова място в Чанаккале и привлича хиляди туристи всяка година.

Какво да опиташ?

Чанаккале е не само богата история. Градът може да се похвали с повече от вкусна кухня, с преобладаващи ястия с риба и морски дарове. Непременно опитай супата от риба скорпион, с която е известна местността Чанаккале, както и ястията, приготвени от питателни гъби, растящи под борови дървета. Не забравяй да пробваш и ястията със сардини, ако си почитател на този вид морски дарове.

Виж повече:

gocanakkaleturkiye.com

✔️ Има ли специални оферти за полети от Шри Ланка до Турция на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Турция, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Турция, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Шри Ланка до Турция?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Шри Ланка до Турция, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.