Меню

Търсене на полети от Шри Ланка до Виетнам

Покажи филтри

Виетнам

 • Ханой
 • Хо Ши Мин
 • Обща информация

  Официален език: Виетнамски
  Часова зона: UTC +7
  Валута: Донг (VND)

 • Най-старият университет

  Храмът на литературата, наричан още най-старият университет на Виетнам, има 1000-годишна история. Той е напълно реставриран и отворен за посещения отново през 2000 г. Има пет двора, пресечени от три пътеки, водещи до самия храм.  

 • Водно куклено шоу

  Ханойското водно куклено шоу има около 1000-годишна традиция, която не бива да изпускате. Самият спектакъл представлява марионетки, които танцуват в езеро или изкуствен воден басейн при съчетание с музика и светлини.

 • „Ханой Хилтън“

  „Ханой Хилтън“ се нарича затворът-музей Хоа Ло, в който по време на Виетнамската война са били задържани американските военнопленници. Именно заради  сравнително добрите условия, си е спечелил името на известната хотелска верига.

Забележителности на Ханой

Виетнам и столицата ѝ Ханой се превръщат във все по-привлекателна за пътешествениците страна и една от топ дестинациите на Азия. Ханой е един от най-старите виетнамски градове, в който ще изживеете пътешествие сред историческите периоди и културното развитие – от времето, когато Виетнам е бил част от Китай, френското и американско колониално влияние и разбира се - съвременният период.

Езерото на върнатия меч е специално място, която трябва да посетите. Според местната легенда, именно там е започнала историята на Виетнам, когато бъдещият император е получил меч от вълшебна костенурка покрай езерото. По-късно той го използва, за да извоюва независимостта на страната. Днес езерото, чието име всъщност звучи Хоан Кием е чаровно място, популярно за сутрешни спортни занятия и сватбени фотосесии.

Старият квартал на Ханой се намира близо до Езерото на върнатия меч и е най-подходящото за изгоден шопинг място. Разнообразието от магазини, вкусна храна и други туристически услуги, го превръща в предпочитан от посетителите район. Улиците на стария град формират триъгълна форма, а самите те носят имената на стоките, които се продават там.

В галерията на Ханой може да разгледате интересни експонати, като някои от тях са пропагандни плакати от политическото минало на страната. Слогани от рода на: „Не засявайте опиум!“ ще ви накарат да запомните по един различен начин факти от виетнамската история.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Шри Ланка до Виетнам на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Виетнам, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Виетнам, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Шри Ланка до Виетнам?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Шри Ланка до Виетнам, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.