Меню

Търсене на полети от Судан до Бахрейн

Покажи филтри

Бахрейн

 • Манама
 • Обща информация

  Официален език: Арабски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Бахрейнски динар (BHD)

 • Като в Рим

  Известна поговорка гласи че всички пътища водят към Рим. В Бахрейн същото може да се каже и за Манама - наистина всички пътища водят до столицата. 

 • Уникалното дърво

  На 30 км на юг от Манама в средата на пустинята се намира едно единствено дърво. Въпреки че наоколо няма никакъв достъп до вода, дървото е все още живо. Учените не са открили никакви обяснения, за да успеят да намерят причината за този странен случай.

 • Сувенири

  Търсите оригинални сувенири? Отидете в квартала „Bab al-Bahrain“. Там ще откриете магазини с ръчно обрисувана керамика, традиционни облекла, произведения на изкуството и екзотични подправки. 

Какво да посетите в Манама?

Манама, още наричан Ал-Манама, е столицата и най-голям град на Бахрейн, където живеят близо 25% от населението на страната. Този богат арабски град често бива сравняван с Дубай. Това което различава Манама със столицата на Обединените арабски емирства обаче е скромното отношение на народа.

Бахрейн става независима държава едва през 1971 година, след като с векове тук царуват персийците и португалците. За столица на новата държава, чиято икономика до този ден се основава на добив на нефт, бива избран Манама. Днес в центъра на града има бизнес квартал с модерни небостъргачи, огромни търговски центрове и многобройни клубове, които работят цяла нощ. От друга страна ще останете възхитени от традиционните къщички в близкия Мухарая (Muharraq) и перфектно запазените паметници като джамията „Al-Fateh“, която е една от най-големите мюсюлмански храмове в света.

Бахрейн е известен не само с находищата на суров петрол, но и с добива на перли. Ще научите много за историята на лова на бисери в Музея на гмуркачите за перли, който представлява и най-старата сграда в града. Ще се върнете с хиляди години назад във времето, благодарение на Националния музей на Бахрейн, намиращ се между Манама и Мухарая. Струва си да се разходите и до „Corniche al-Fateh“ – булевард на източния бряг на града, откъдето се открива възхитителна гледка към бизнес района. Задължително вижте и кулата „Qalat Al Bahrain“ на южния бряг на острова, построена през 14ти век и защитена от ЮНЕСКО.

Какво да ядете в Манама?

Изборът е огромен, защото в Бахрейн се сервират ястия от арабската, пакистанската и индийската кухня. Изпечените на барбекю риба и морски дарове, както и меса, са често срещани тук. Опитайте „shawarma“ (вид кебаб), „dajdaj“ (задушено в доматен сос месо), „yahni“ (месо със зеленчуци). Със сигурност опитайте „muhammara“, което е студенa разядка с люти чушки.

Къде да хапнете? Зависи от парите, които искате да похарчите! Ресторанти с добра кухня и добри цени са „Lumee“, „Haji Gahwa“ и „Mohammed Noor“. 

✔️ Има ли специални оферти за полети от Судан до Бахрейн на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Судан до Бахрейн, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Судан до Бахрейн, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Судан до Бахрейн?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Судан до Бахрейн, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.