Меню

Търсене на полети от Швеция

Покажи филтри

Швеция

 • Стoкхолм
 • Малмьо
 • Гьотеборг
 • Luleå
 • Обща информация

  Официален език: Шведски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (SEK)

 • Откритият музей Скансен

  На площ от 300 000 кв. м. е представен в реален размер типичен шведски град от 19 век., заедно със Зоологическа градина, включваща всички характерни за Скандинавия животински видове.

 • АББА и Пипилота

  Два интересни музея, които заслужават внимание са този на световно известната музикална група АББА, чийто девиз е „Влез ходейки, излез танцувайки“ и Юнибакен. Вторият пресъздава светът на великите герои на детската писателка Астрид Линдгрен. Пипи Дългото чорапче, Карлсон и Емил от Льонеберя оживяват в естествената си среда сред посетителите.

 • Цветен пейзаж

  Типични за Стокхолм са неговите цветни сгради. През 17 век е предпочитан червения цвят, а през 18 век – жълтия например. Местната управа и жителите се стараят да запазят оригиналните цветове, в резултат на което се формира пъстрата визия на града.

Забележителности на Стокхолм

Чаровният Стокхолм е уникално „разпилян“ върху 14 острова, които са свързани помежду си с 57 моста. Старият град Гамла Стан е мястото, където преди седем века започва да тупти сърцето на Стокхолм. Средновековният му вид с калдъръмени улички, малки площади и ярко боядисани сгради е автентично запазен. В някои от заведенията му има подземни зали с изби от 14-15 век. В Стария град се намират църквата „Ридахолм“ и Стокхолмската катедрала, пазеща дървена скулптура на Св. Георги от 15 век. Там е също и една от съвременните забележителности на Стокхолм - Нобеловият музей, открит през 2001 г. по повод 100-годишнината от раздаването на прочутите награди.

Отново в Гамла Стан се намира Кралският шведски дворец. Той е едновременно резиденция на кралското семейство, музей и конферентен център. Красивата барокова сграда има 600 стаи, разположени на седем етажа и е отворена за посещения целогодишно.

Кварталът „Нормалм“ е предпочитан за разходки и шопинг. Включва в себе си подземния площад „Сергел“, който е пълен с магазини, Кралската градина, Сградата на операта, Откритият пазар, Стокхолмската концертна зала, където се връчват Нобеловите награди. Сьодермалм е кварталът, където нощният живот е най-активен.

Един от най-посещаваните музеи „Васа“ , е посветен на едноименния военен кораб от 17 век, който е имал изключително нещастна съдба. Въпреки, че е строен 2 години, успява да потъне за по-малко от половин час. Близо 333 години по-късно бива изваден в добро състояние, реставриран и изложен. Дълъг е 70 метра и е декориран с множество скулптури.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Швеция на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Швеция, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Швеция, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Швеция?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Швеция, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи от Швеция