Меню

Търсене на полети от Тонга до Бразилия

Покажи филтри

Бразилия

 • Бразилия
 • Фоз до Игуасу
 • Салвадор
 • Рио де Жанейро
 • Форталеза
 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC-3 (лято), UTC-2 (зима)
  Валута: Реал (BRL)

 • Разходка с кола

  Проектантите на града са смятали, че в близко бъдеще всеки ще разполага с автомобил, с който ще се движи наоколо, вместо пеша. Затова няма много пешеходни зони и пътеки. Основните начини на придвижване са автобуси, метро или лични автомобили.

 • Гледка към острова на фантазиите

  Ако искате да видите гледка към целия град, изкачете се на Телевизионната кула, намираща се в областта Eixo Monumental. Там има ресторант и платформа за наблюдение, издигаща се на 80 метра над земята. На по-ниско ниво има и художествена галерия.

 • Край езерото

  По време на създаването на града, е замислено и изкуствено езеро - Paragonoа. В днешно време, това е любимо място на жителите на града, където практикуват водни спортове, отпочиват и правят барбекю. На брега има и няколко ресторанта.

Забележителности на Бразилия

Разположена в огромно плато, на 1000 км от океанското крайбрежие, едноименната столица на Бразилия е била построена само за 41 седмици през 50-те години на 20-ти век. Въпреки кратката си история, това е място, предлагащо богатото културно разнообразие, приятна атмосфера и сърдечни граждани.

Градската архитектура на Бразилия се счита за шедьовър на модернизма на 20-ти век и затова е включена в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство. Планът е бил от птичи поглед градският пейзаж да наподобява на летяща птица. „Главата“ на Бразилия включва управленските сгради, съдилища, сгради на посолства, Катедралата „Св. Дева Мария“. „Тялото“ е съставено от училища, църкви, магазини и спортни съоръжения, а „крилете“ са жилищни квартали. Преобладаващите сгради са небостъргачи и по-високи сгради с изчистена, футуристична линия, изградени предимно от бетон, стомана, стъкло и мрамор. Бразилците наричат столицата си „остров на фантазиите“, защото е издигнат насред нищото.

Основният туристически квартал на бразилската столица е оста Eixo Monumental, включваща Площадът на трите власти (Praca dos Trеs Poderes), сградата на Конгреса (Congresso Nacional), президентският дворец (Palаcio do Planalto), върховният съд (Supremo Tribunal Federal), пантеонът (Panteаo) и цялостен макет на града. До Авенюто на министерства (Esplanada dos Ministеrios) се намира главната Катедрала на града, която е негов символ и входът ѝ е безплатен. В съседство е също Националната библиотека „Леонал дьо Мура Бризла“, Дворецът на правосъдието, Националният театър и Националният музей.

Бразилия, като дом на хора от различни региони на страната, няма типична местна кухня. В ресторантите и заведенията за бързо хранене, намиращи се из жилищните квартали, може да намерите ястия типични за всички краища.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Тонга до Бразилия на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Тонга до Бразилия, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Тонга до Бразилия, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Тонга до Бразилия?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Тонга до Бразилия, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.