Меню

Albanian Airlines

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Albanian Airlines от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Albanian Airlines?

Авиокомпания Albanian Airlines лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Albanian Airlines?

За авиокомпания Albanian Airlines е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Albanian Airlines, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Albanian Airlines?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Albanian Airlines

Albanian Airlines

Albanian Airlines е авиокомпания със седалище в Тирана, Албания и основна база международното летище Тирана. Оперира международни полети от 1991 г., когато носи името Arberia Airlines. Година по-късно се преименува на Albanian Airlines. През 1997 г. е авиокомпанията е приватизирана и продадена на ковейтската M.A. Kharafi & Sons Group. В резултат на това е преструктурирана. 11 години по-късно е закупена от Advanced Construction Group (ACG), а през 2009 г. – от Turkish Even Group. През не толкова дългата си история този превозвач бива препродаван няколко пъти.

На 11 ноември 2011 г. Гражданска въздухоплавателна администрация на страната отнема лиценза на превозвача, поради лошото техническо състояние на въздухоплавателните средства и опасения, застрашаващи безопасността на пътниците. Малко преди това – на 20 юни, собственикът на Evsen Group – Али Евсен, заедно с Хюсеин Салем, близък довереник на бившия египетски президент, Хосни Мубарак, са заловени в Испания по подозрение за пране на пари. 

Флот

Към октомври 2011 г. компанията притежава 4 самолета: Bae 146-100 (1 брой с капацитет 73 пътници), Bae 146-200 (1 брой с капацитет 92 пасажери) и Bae 146-300 (2 броя с капацитет 92 и 98 места на борда). 

Базово летище на авиокомпанията

Тирана (Nënë Tereza) е единственото международно летище в Албания. То е известно и с името Rinas International Airport, тъй като се намира на около 11 км от село Ринас, северозападно от Тирана. От 2001 г. носи името на Майка Тереза. Сред авиокмпаниите, опериращи на летището са Alitalia, Blue Panorama Airlines и Adria Airways. През 2014 г. оттук преминават над 1,8 милиона пътници.