Меню

Самолетни билети - Неограничени възможности за пътуване!

 • 3 милиона продадени билети
 • 950 aвиокомпании
 • 3038 летища
 • 15 години опит

Как да намерите евтини полети?

Високата цена на самолетните билети кара все повече хора да търсят начини за изгодно пътуване със самолет.
Тези практични съвети може да ви спестят немалко пари. Ето как да намерите евтини полети:

 • На първо място е добре да започнете търсенето на самолетни билети няколко месеца преди планираното пътуване. Въпреки наличието на евтини полети в последната минута, обикновено е най-изгодно, ако резервирате самолетния си билет предварително. Защо? Защото популярните авиокомпании знаят, че ако ви се налага да летите на конкретна дата, ще си купите място в самолета, независимо от цената на билета. Все пак, най-добрият начин да намерите оферти за евтини полети в последната минута, е като използвате онлайн търсачките за полети, които имат категории като „промоции“ или маркират най-изгодните оферти.

 • Кога самолетните билети са най-евтини? Доказано е, че не е изгодно да резервирате самолетни билети през уикенда, особено в неделя. Тогава повечето хора имат време да търсят полети и затова авиокомпаниите вдигат цените. По-добре е да търсите полети в средата на седмицата, особено сутрин – за целта ще са ви от голяма полза мобилните приложения за търсене на евтини полети. По възможност бъдете гъвкави с датата на заминаване. Не е изключено да има много по-изгоден полет един ден след първоначално планираната дата.

 • Добра идея е да следите нискотарифните авиокомпании, които предлагат по-ниски цени от своите конкуренти. Според класациите, евтини самолетни билети предлагат превозвачи като Norwegian, easyJet, Eurowings, Ryanair, Wizz Air и NIKI. След като вече знаете кога да резервирате самолетни билети, е време да научите къде да търсите информация за промоции и разпродажби на полети.

Къде да търсите евтини полети?

Има три лесни начина за търсене на евтини самолетни билети.

 • Първият, но и най-малко удобен начин за търсене на евтини самолетни билети, е да следите офертите на отделните авиокомпании. Можете да проверявате цените на техните уебсайтове и да се абонирате за информационните им бюлетини, за да научавате първи за промоциите. Можете да станете клубен член и да получавате допълнителни отстъпки. Този метод обаче отнема много време и работи добре само ако пътувате редовно с една и съща авиокомпания.

 • Вторият начин за търсене на евтини полети е свързан с онлайн туристическите общности. Те използват различни форуми и Фейсбук групи, за да публикуват информация за изгодни оферти. Можете да се регистрирате в такива групи и да следите текущите събития. Все пак няма как да знаете доколко полезно ще е съдържанието, публикувано там. Този метод е по-скоро начин за търсене на самолетни билети в последния момент или на евтини полети за уикенда.

 • Третият метод е най-бързият и ефективен. Той се състои в използването на най-добрите търсачки за евтини полети. Търсачките черпят информация от няколко десетки до няколко стотици превозвачи и събират данните на едно място. Благодарение на това, лесно можете да сравнявате различни оферти, като например къде има евтини полети от София или колко струват самолетните билети до САЩ. Как да използвате търсачките за полети и да резервирате самолетни билети?

Как да търсите евтини полети?

За да проверите за налични самолетни билети за избраните дати, е необходимо да въведете някои основни критерии за търсене.

 • Потребителят избира какви евтини самолетни билети да търси: за еднопосочен, двупосочен или полет с много отсечки. Именно последният вариант е един от ефективните начини да намерите евтини самолетни билети. След това е необходимо да въведете мястото на заминаване и дестинацията, както и да изберете датата на отиване, а в случай че искате двупосочен билет – и датата на връщане. Изберете броя на пътниците и тяхната възраст (бебета, деца, младежи, възрастни), както и желаната пътническа класа (икономична, премиум икономи, бизнес или първа).

 • След като въведете тези данни и кликнете върху бутона за търсене, системата автоматично проверява измежду наличните оферти и представя само тези, които отговарят на желаните критерии. Що се отнася до резултатите за евтини самолетни билети, тук е мястото, където ще намерите допълнителна информация като: името на авиокомпанията, времето на заминаване и пристигане, времетраенето на пътуването, летищата на излитане и кацане, цената на човек и информация за възможен трансфер. Можете също така да проверите условията на самата резервация.

 • Когато списъкът с резултати е много дълъг, имате опцията да ги филтрирате. Търсачката за полети на eSky позволява да филтрирате резултатите спрямо броя на прекачванията, часа на заминаване, авиокомпаниите и летищата. Можете да изберете раздела „Топ цени на авиокомпаниите“, където ще намерите най-изгодните оферти, или „Най-евтини полети +/- 3 дни“ - с подходящи оферти за полети, в случай че нямате фиксирана дата на заминаване. Тук търсачката показва дали има изгодни полети до същата дестинация няколко дни по-рано или по-късно от планираната дата. След като изберете конкретна оферта, е време да резервирате самолетния си билет.

 • Как да резервирате евтини полети?

  Знаете ли как да резервирате самолетен билет? Съвсем просто е! След като изберете най-добрата оферта за самолетни билети в търсачката, просто кликнете върху бутона „Избери“. Системата ще провери дали полетът е наличен и ще ви насочи към уебсайта, където ще намерите информация за полета и за процеса на резервация на билети. На този етап можете също да проверите възможността за закупуване на пътническа застраховка, както и цената ѝ.

  След това въведете необходимите данни за процеса на резервация: име и фамилия (по документа за самоличност), пол, дата на раждане, количество регистриран багаж. После избирате метода на плащане и въвеждате данните от банковата си карта. Тук е моментът, където може да добавите допълнителна услуга за онлайн регистрация за полета срещу малка такса. Накрая е нужно да потвърдите резервацията си, като кликнете върху бутона „Резервирай“.

 • Евтини полети в България и чужбина

  Ако се интересувате от евтини полети, можете да използвате допълнителните възможности, които предлагат търсачките за самолетни билети. Благодарение на eSky, можете да откриете евтин хотел в желаната дестинация, да наемете кола или да се възползвате от атрактивни оферти при едновременна резервация на полет и хотел.

  От полза ще са ви предложенията за евтини вътрешни и международни полети в раздела „Оферти“ – това е най-лесният начин да намерите самолетни билети на цена под 30 евро. В случай че предпочитате да разполагате със собствен автомобил за престоя си, можете да се възползвате и от услугата кола под наем.

  Търсачката за полети ви позволява да откриете и резервирате самолетни билети, предлагани от най-различни авиокомпании като Ryanair, Wizz Air, British Airways, Bulgarian Airlines и много други. Можете също да използвате приложението „Радар за полети“, за да следите полети в реално време по целия свят.

Знаем всичко за пътуванията

Виж статиите в нашия пътеводител

Пренасянето на регистриран багаж се извършва в багажното отделение на самолета. Неговото предаване се извършва на гишето на съответната авиокомпания..

Какво не е позволено да вземате със себе си при пътуване със самолет? От съображения за сигурност са създадени международни правила, определящи..

За разлика от други видове транспорт, цените на самолетните билети не са константни. Те се променят непрекъснато под влиянието на редица фактори като..

eSky предлага мобилно приложение, чрез което всеки притежател на..

Условия за анулция на самолетни билети на нискотарифни..

Онлайн регистрацията за полет, наречена още онлайн чек-ин, е лесен и..