Меню

Самолетни билети - резервирай на най-изгодни цени!

 • 3 милиона продадени билети
 • 950 aвиокомпании
 • 3038 летища
 • 20 години опит

Как да намериш евтини полети?

Високата цена на самолетните билети кара все повече хора да търсят начини за изгодно пътуване със самолет.
Тези практични съвети може да ти спестят немалко пари. Ето как да намериш евтини полети:

 • На първо място е добре да започнеш търсенето на самолетни билети няколко месеца преди планираното пътуване. Въпреки наличието на евтини полети в последната минута, обикновено е най-изгодно, ако резервираш самолетния си билет предварително. Защо? Защото популярните авиокомпании знаят, че ако ти се налага да летиш на конкретна дата, ще си купиш място в самолета, независимо от цената на билета. Все пак най-добрият начин да намериш оферти за евтини полети в последната минута е като използваш онлайн търсачките за полети, които имат категории като „промоции“ или маркират най-изгодните оферти.

 • Кога самолетните билети са най-евтини? Доказано е, че не е изгодно да се резервират самолетни билети през уикенда, особено в неделя. Тогава повечето хора имат време да търсят полети и затова авиокомпаниите вдигат цените. По-добре е да търсиш полети в средата на седмицата, особено сутрин – за целта ще са ти от голяма полза мобилните приложения за търсене на евтини полети. Имай предвид, че колкото по-гъвкави сме с датата на заминаване, толкова по-добре. Не е изключено да има много по-изгоден полет един ден след първоначално планираната дата.

 • Добра идея е да следиш нискотарифните авиокомпании, които предлагат по-ниски цени от своите конкуренти. Според повечето класации евтини самолетни билети предлагат превозвачи като Norwegian, easyJet, Eurowings, Ryanair, Wizz Air и NIKI. След като вече знаеш кога да резервираш самолетни билети, е време да научиш къде да търсиш информация за промоции и разпродажби на полети.

Къде да търсиш евтини полети?

Има три лесни начина за търсене на евтини самолетни билети.

 • Първият, но и най-малко удобен начин за търсене на евтини самолетни билети, е да следиш офертите на отделните авиокомпании. Можеш да проверяваш цените на техните уебсайтове и да се абонираш за информационните им бюлетини, за да се информираш навреме за промоциите. Можеш да станеш клубен член и да получаваш допълнителни отстъпки. Този метод обаче отнема много време и работи добре само ако пътуваш редовно с една и съща авиокомпания.

 • Вторият начин за търсене на евтини полети е свързан с онлайн туристическите общности. Те използват различни форуми и Фейсбук групи, за да публикуват информация за изгодни оферти. Можеш да се регистрираш в такива групи и да следиш текущите събития. Все пак няма как да знаеш доколко полезно ще е съдържанието, публикувано там. Този метод е по-скоро начин за търсене на самолетни билети в последния момент или на евтини полети за уикенда.

 • Третият метод е може би най-бързият и ефективен. Той се състои в използването на най-добрите търсачки за евтини полети. Търсачките черпят информация от няколко десетки до няколко стотин превозвачи и събират данните на едно място. Благодарение на това, лесно можеш да сравниш различни оферти и да разбереш къде например има евтини полети от София или колко струват самолетните билети до САЩ. Как да използваш търсачките за полети и да резервираш самолетни билети?

Как да търсиш евтини полети?

За да провериш за налични самолетни билети за избраните дати, е необходимо да въведеш основните критерии за търсене.

 • Потребителят избира какви евтини самолетни билети да търси: за еднопосочен, двупосочен или полет с много отсечки. Именно последният вариант е един от ефективните начини да намериш евтини самолетни билети. След това е необходимо да въведеш мястото на заминаване и дестинацията, както и да избереш датата на отиване, а в случай че искаш двупосочен билет – и датата на връщане. Избери броя на пътниците и тяхната възраст (бебета, деца, младежи, възрастни), както и желаната пътническа класа (икономична, премиум икономи, бизнес или първа).

 • След като въведеш тези данни и кликнеш върху бутона за търсене, системата автоматично проверява измежду наличните оферти и представя само тези, които отговарят на желаните критерии. Що се отнася до резултатите за евтини самолетни билети, тук е мястото, където ще намериш допълнителна информация като: името на авиокомпанията, времето на заминаване и пристигане, времетраенето на пътуването, летищата на излитане и кацане, цената на човек и информация за възможен трансфер. Можеш също така да провериш условията на самата резервация.

 • Когато списъкът с резултати е много дълъг, имаш опцията да ги филтрираш. Търсачката за полети на eSky позволява филтрирането на резултатите спрямо броя на прекачванията, часа на заминаване, авиокомпаниите и летищата и т.н. Системата ги подрежда автоматично по най-ниска цена, но имаш опцията за сортиране по най-кратки полети или препоръчани. Опцията Близки дати дава възможност да видиш в кои дни има полети, както и на какви цени са. Това е особено полезна опция, в случай че нямаш фиксирана дата на заминаване. По този начин можеш да видиш кога има изгодни полети до желаната дестинация със седмици или месеци напред. След като избереш конкретна оферта, е време да резервираш самолетния си билет.

 • Как да резервираш евтини полети?

  Резервирането на самолетен билет е съвсем просто! След като избереш най-добрата оферта за самолетни билети в търсачката, просто кликни върху бутона „Избери“. Системата ще провери дали полетът е наличен и ще те прехвърли към следващата стъпка, където ще намериш информация за полета и за процеса на резервация на билета. Тук е моментът, в който можеш да се запознаеш с възможностите за закупуване на пътническа застраховка, както и цената ѝ, и да я добавиш към резервацията.

  След това въведи необходимите данни за резервация: име и фамилия (по документа за самоличност), пол, дата на раждане, количество регистриран багаж. После избери метода на плащане и въведи данните от банковата си карта. Ще видип, че тук можеш да добавиш различни допълнителни услуги като онлайн регистрация например. Накрая е нужно да потвърдиш резервацията си, като кликнеш върху бутона „Резервирай“.

 • Евтини полети в България и чужбина

  Ако се интересуваш от евтини полети, можеш да използваш допълнителните възможности, които предлагат търсачките за самолетни билети. Благодарение на eSky, можеш да откриеш евтин хотел в желаната дестинация, да наемеш кола или да се възползваш от атрактивни оферти при едновременна резервация на полет и хотел.

  От полза ще са ти предложенията за евтини вътрешни и международни полети в раздела „Оферти“ – това е най-лесният начин да намериш самолетни билети на цени под 30 евро. В случай че предпочиташ да разполагаш със собствен автомобил за престоя си, можеш да се възползваш и от услугата кола под наем.

  Търсачката за полети позволява да откриеш и резервираш самолетни билети, предлагани от най-различни авиокомпании като Ryanair, Wizz Air, British Airways, Bulgarian Airlines и много други. Можеш също да използваш секцията „Радар за полети“, за да следиш полети в реално време по целия свят.

Знаем всичко за пътуванията

Виж статиите в нашия пътеводител

Всяка авиокомпания има свои правила относно броя, размерите и теглото на багажа, който можете да качите на борда. Тези правила са различни както за..

Какво не е позволено да вземате със себе си при пътуване със самолет? От съображения за сигурност са създадени международни правила, определящи..

При подготовката на багажа за полет предварително се информирайте дали той отговаря на определените от авиокомпанията условия – тегло, размер и брой..