Меню

Turkish Airlines

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Turkish Airlines от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Turkish Airlines?

Авиокомпания Turkish Airlines лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Turkish Airlines?

За авиокомпания Turkish Airlines е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Turkish Airlines, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Turkish Airlines?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Turkish Airlines

Turkish Airlines

Turkish Airlines или Türk Hava Yolları е националната авиокомпания на Турция. Основана е през 1933 г. и е базиранa на летище „Истанбул“. От 2008 г. насам авиокомпанията е член на най-големия алианс на авиокомпаниите, Star Alliance. Turkish Airlines печели наградата Skytrax за най-добра европейска авиокомпания най-малко осем пъти - през 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 г., 2022 и 2023 г.

Авиокомпанията разполага с най-голямата мрежа от маршрути за самолети, излитащи от едно летище и е първенец по отношение на броя на държавите, до които лети: 346 дестинации в 130 държави на шест континента.

Багаж

В икономична класа на един пътник са позволени 1 бр. ръчен багаж с размери до 23x40x55 cm и тегло до 8 kg и 1 бр. лична вещ с размери до 40x30x15 cm. Личната вещ не трябва да надвишава 4 кг. Пътниците в бизнес класа могат да носят 2 броя ръчен багаж, при условие че размерите и теглото на багажа не надвишават 23x40x55 cm и 8 kg (общо 16 kg), както и една лична вещ, при условие че размерите ѝ са до 40x30x15 см. Личната вещ не трябва да надвишава 4 кг.

По маршрути, по които се взимат предвид размерите и теглото на багажа, максималното тегло на 1 брой багаж, ненадвишаващ 158 см, е 23 кг в икономична класа и 32 кг в бизнес класа. По маршрути, където се взима предвид броя на багажите, максималното тегло на 1 бр багаж е 23 кг в икономична класа (прилагат се такси за свръхбагаж) и 32 кг в бизнес класа. Един брой багаж не може да надвишава 32 кг.

Пътнически класи

Пътниците могат да резервират билети в две класи.
Разстоянието между седалките в икономична класа е 79 cm, а облегалките се накланят с 15 cm. Всяка седалка е оборудвана с гнезда за зареждане на електронни устройства и с USB порт.

Седалките в бизнес класа са с дължина 193 см (в разпънато положение). Те са оборудвани с функция за масаж, лампа за четене и голяма облегалка за глава, за да осигурят уединение на пасажерите.

Пътниците в бизнес класа с карта Miles&Smiles Elite или Elite Plus могат да ползват неограничен безплатен достъп до Интернет. Останалите пътници в бизнес класа имат до 1 GB безплатен достъп до интернет. Пътниците с карта Miles&Smiles Elite или Elite Plus имат достъп до 400 MB безплатен Интернет и неограничен брой съобщения. Пътниците с карта Miles&Smiles Classic Plus имат право на 250 MB безплатен Интернет и неограничени съобщения. Картата Classic дава право и на неограничен брой съобщения.

Онлайн регистрация

Пътниците могат да се регистрират онлайн за полета си и да изберат своето място на борда от 24 часа до 90 минути преди полетното разписание. Регистрацията на багажа на летището може да отнеме до 60 минути за международни полети и 45 минути за вътрешни полети.

Флот

Turkish Airlines разполага с флот от 342 самолета, включително 40 Boeing 737-800s, 65 Airbus A321-200s и 36 Airbus A330-300s.

Летище Истанбул

Главното летище в Истанбул се намира на 35 км. северозападно от центъра на града. Построено е в периода 2015 – 2018 година. През месец април 2019, летището поема ролята на основно летище от една от най-големите аерогари в Европа – Ататюрк.

Истанбулското летище в момента разполага с 1 терминал, което е най-голямата постройка от този тип в света, разположена под един покрив. Съществуващият терминал е проектиран да обслужва 90 милиона пътници годишно. Планът за разширяване на летището предвижда изграждането на допълнителни терминали, които ще могат да обслужват до 200 милиона пътници годишно през 2030 година.

Turkish Airlines: Храна на борда

В икономична класа се предлага топла или студена закуска или ястие, в зависимост от часа на излитане и продължителността на полета. Храната е внимателно подбрана от турската и международна кухня. На някои полети на дълги разстояния в допълнение се предлагат сандвичи и сладкиши. Препочитания към храната могат да бъдат заявени на всички международни полети. 
За пътниците в класа Комфорт се предлага специално подобрено меню, което включва свежи съставки (салата и зелени зеленчуци), топли ястия, сервирани в порцеланов сервиз, десерти, както и плодове и селекция от сирена. Пътниците са посрещани с напитка за добре дошли на борда, а преди кацане им се сервира второ топло или студено ястие. 
Менюто в бизнес класа варира според полета. На дълги разстояния се сервират поне две ястия, а на някои полети и лека закуска. Храната се сервира в порцеланов сервиз. Изкусителното приключение едва започва с богата селекция от трационни ордьоври и супи и винаги завършва със силно турско кафе и сладкиши.

Stopover in Istanbul

Междинно кацане в Истанбул е програма, която предлага на пътниците на Turkish Airlines възможността да разгледат Истанбул, ако летят през града. Тези с поне 20-часов престой могат да се насладят на безплатно настаняване в партньорски хотели и да изследват историческото и културно богатство на Истанбул.

За да направят това, пътниците трябва да подадат заявка най-малко 72 часа преди първия си полет, като предоставят своите данни, включително номерата на резервациите и билетите, както и избраните от тях дати и тип стая. По програмата пътниците в икономична класа могат да прекарат една нощувка в хотел 4 звезди, а пътниците в бизнес класа могат да прекарат две нощувки в хотел 5 звезди, без допълнително заплащане.

Безплатно настаняване имат пътници, които притежават издаден билет от Turkish Airlines с начален номер 235, като условието за използване на услугата е да стартирате от страна, включена в програмата, и да пътувате до посочените дестинации на пристигане.

Touristanbul

Това е безплатна туристическа услуга, предлагана на пътници на Turkish Airlines на международни свързващи полети. Пътниците, които имат свързващ полет в Истанбул и чакат между 6 и 24 часа, могат да използват Touristanbul и да започнат да разглеждат града.

Услугата е достъпна само за пътници с номер на билет, започващ с 235, включително код-споделени полети.

Тя позволява на пътниците да изследват Истанбул, като участват в една от осемте налични обиколки, съобразени с техните графици на пристигане и заминаване. Участниците могат да посетят най-важните забележителности на града и да опитат автентична турска кухня. Регистрацията за Touristanbul се извършва при пристигане в Истанбул на летището, на рецепцията на хотела в международния терминал за пристигащи или в офиса на Touristanbul на гишето за трансфер.

В случай, че участник в обиколката изпусне полета си по причини, дължащи се на туроператора, той или тя ще бъде прехвърлен на следващия полет, за да достигне безпроблемно своята дестинация.

Допълнителни услуги

На някои полети пътниците могат да се възползват VOD (video on demand) система, включваща разнообразие от филми, музика, книги, новини, игри и забавление за деца. 
Срещу 1.60 USD пътниците на борда могат да ползват услуга изпращане на SMS или e-mail.