Меню

Добре дошли на сайта на туристическа агенция "Е-СКАЙ" ООД (www.eSky.bg).

Преди да започнете да използвате нашата уеб страница и интегрираните на нея Интернет резервационна система и системи за търсене и закупуване на хотелски резервации, моля да се запознаете с общите условия за ползване на уеб страницата.

Посочените по-долу дефиниции с главни букви имат следното значение, освен ако в текста не е посочено друго:

"Е-СКАЙ" е дружество, регистрирано съгласно законите на Република България със седалище и адрес на управление: гр. София, 1618, бул. Цар Борис III № 159, офис №9, ЕИК 200231863. "Е-СКАЙ" ООД е лицензиран тур-оператор с РКК-01-6172. "Е-СКАЙ" ООД е администратор на интернет резервационна система за самолетни билети и хотелски резервации интегрирани на сайта www.eSky.bg. На уеб страницата на "Е-СКАЙ" е интегрирана и система за търсенe и закупуване на застраховки. При заявка по телефон или електронна поща "Е-СКАЙ" предлага съдействие при резервации на коли под наем, организиране на мероприятия и други туристически услуги.

Интернет резервационната система предоставя на Потребителя възможност да търси, селектира и резервира самолетни билети за вътрешни и международни полети, оперирани от редовни или нискотарифни авиокомпании. Интернет резервационната система на уеб страницата www.eSky.bg е свързана с глобалните резервационни системи на WorldSpan и Amadeus, както и със система, предоставяща достъп и до много нискотарифни авиокомпании в Европа и света.

Система за търсене и закупуване на хотелски резервации предоставя на Потребителя възможност да търси, селектира и резервира хотели в Република България и в чужбина.

Система за търсене и закупуване на застраховки предоставя на Потребителя възможност да закупи застраховка. Системата принадлежи на трети лица и предоставянето на услугата се извършва в съответствие с общите условия на застрахователя, поради което Ви съветваме да се запознаете с тях.

Потребител или Вие е всяко физическо лице, което използва Резервационната система, Системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки и/или настоящата уеб страница.

Договор – при резервирането на самолетен билет или друга туристическа услуга възникват договорни отношения. Страни по договора са „Е-Скай” и лицето/а, посочен/и като пътник/ пътници и/или ползватели на услугата. Като платец на услугата може да бъде посочено и трето лице, но в случай, че същото не заплати дължимата сума, тя следва да бъде заплатена от  лицето/а, посочено/и като пътник/ пътници и/или ползвател/и на услугата. В случай, че пътниците/ ползвателите на услугата са повече от един, те отговарят солидарно.

Туристическа услуга (Туристически услуги) означава всяка, всички или комбинация от следните услуги закупуване на самолетен билет, хотелска резервация, застраховка, резервации на коли под наем, организиране на туристически мероприятия.

Доставчик – Доставчик означава лицето, което предоставя Туристическата услуга. Доставчиците на туристически услуги са търговци.

Хотелска резервация – означава краткосрочно, общодостъпно наемане на къща, апартамент, стая, палатка, каравана и други, за временно пребиваване, както и предоставянето на други, свързани с тези услуги.

Нискотарифни авиокомпании – Тези авиокомпании се отличават от редовните с ниските цени за повечето от полетите си, но имат специфични условия относно допустимия багаж, начини на разплащане, възможности за промяна на имена, полети и др. детайли на вече издаден самолетен билет. Нискотарифните авиокомпании са също известни като NoFrill или Low Cost Carriers (LCC). Предлаганите нискотарифни авиокмпании в резервационната система на eSky.bg са изброени по-долу:

Aer Arann, Aer Lingus, Air Iceland, Air Europa, Airasia, AirTran Airways, Atlas Blue, Aurigny, Baboo Airways, Blue 1, BlueAir Business Aviation, Blue Islands, BMIbaby, CanJet, Centralwings, Cimber Air, Corendon, Darwin Airline, easyJet, EuroManx, Evolavia, Excelairways, First Choice, flyglobespan, flythomascook.com, Freedom Air, Germanwings, Ghana International Airlines, Golden Air, Gotlandsflyg, Great lakes аviation, Gulfstream intl Airlines, Hapag Lloyd Express, Helvetic, Highland airways, Iceland Express, Intersky, Jet2, Jet4you, Jet Blue Airways, JetairFly / TUI Airlines Belgium, Kullaflyg, Luxair, Lydd Air, Malmo Aviation, Monarch Airlines, My Way Airlines, MyTravel, Nature Air, Nordic Regional, Norwegian, Ryanair, Scandjet, Sky Europe, Smart Wings, SpiceJet, Spirit Airlines, Sterling, Stockholmsplanet, Sun Country Airlines, SunExpress, TAM, Thomsonfly, USA 3000 Airlines, Viking Airlines, Vildanden, Vintage Props & Jets, Virgin Blue, Volareweb, Vueling, WestJet Airlines, Welcome Air, Winair, Wizz Air, Zambian.

ВажноНискотарифните авиокомпании не подлежат на общите условия за превоз, съдържащи се в разпоредбите на IATA.
 
Условията на тарифите на всеки нискотарифен авио превозвач са достъпни през сайта www.eSky.bg, както и директно на уеб сайтовете на нискотарифните авиокомпании.
 
„Multiline полети“ – това са два или повече полета до/от избрана от потребителя дестинация, които включват едно или повече прекачвания и се осъществяват от една или повече авиокомпании. За всеки включен полет, за да се достигне до/от избраната дестинация се закупува отделен самолетен билет като авиокомпаниите, осъществяващи полетите, не си сътрудничат при осъществяването на отделните полети. При закупуване на „Multiline полет“, потребителят не закупва един самолетен билет, а толкова самолетни билета, колкото са отделните отсечки/полети и приема общите условия на всички авиокомпании, които осъществяват полетите, по закупените от него самолетни билети. Моля да имате предвид, че Multiline полетите често са възможност за намиране на по-изгодна цена от полетите, осъществявани само от редовни авиолинии, но крият и рискове, а именно в случай на анулация на полета, неявяване на пътника, закъснение на полета или каквато и да е друга причина, която води до невъзможност за използване и/или неизползване на един или повече от самолетните билети от Multiline полета, може да доведе до невъзможност за използване на следващия полет/и от Multiline полета. В тези случаи потребителят няма да получи никакво обезщетение за неизползваните полетни отсечки, тъй като за тях са закупени отделни самолетни билети, които нямат връзка с един с друг. Потребителят носи изцяло риска от осъществяването на Multiline полета. Това важи и в случай че всички отсечки от комбинирания полет са на една и съща нискотарифна авиокомпания. 

Динамичен пакет – включва резервирането на самолетен билет и хотелска резервация като Потребителят самостоятелно избира и комбинира избрания от него полет с хотел. Е-Скай предлага закупуването на динамични пакети в качеството си на туристически агент.
 • I.
  Общи условия
  1. Условиe за ползване на Резервационната система, Системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки и уеб страницата е приемане на общите условия на "Е-СКАЙ". Общите условия са приложими от момента, в който отворите настоящата уеб страница и се прилагат по отношение на всички услуги, предлагани от "Е-СКАЙ", включително когато закупувате съответната услуга по телефона. Чрез достъпа си и използването на уеб страницата по какъвто й да е начин, Вие изразявате своето съгласие, че приемате Общите условия и между Вас и "Е-СКАЙ" възникват договорни отношения. Поради това Ви препоръчваме внимателно да ги прочетете и, в случай че не сте съгласни с тях, да преустановите незабавно използването на уеб страницата и услугите, предлагани от Резервационната система и Системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки. В случай че имате въпроси относно Общите условия, моля да се свържете с нас на следния електронен адрес: info@eSky.bg.
  2. С цел предотвратяването на евентуални недоразумения, моля да имате предвид, че настоящите Общи условия уреждат отношенията по резервирането и закупуването на самолетни билети през сайта  www.eSky.bg както и резервирането на хотелски стаи, коли под наем, закупуването на застраховки и други туристически услуги, предлагани от "Е-СКАЙ". Условията за превоз, включително, но не само, глоба за промяна на резервацията, позволен багаж, анулиране на билет и др., както и условията за ползване на съответната Туристическа услуга, се урежда съответно от специфичните условия на тарифата на съответния превозвач или доставчик на Туристическата услуга, поради което приемането й от Потребителя е задължително условие за закупуването на самолетен билет, хотелска резервация, застраховка или друга Туристическа услуга. Преди да направите резервация, моля внимателно да прочетете съответната тарифа и/или общи условия и да отбележите, че ги разбирате и приемате. Понякога тарифите са на английски език. Ако имате проблем с разчитането и/или разбирането на условията на тарифата, предоставени директно от авиокомпанията и/или общите условия на доставчика на Туристическата услуга, моля не се колебайте да потърсите подкрепата на туристическите консултанти на "Е-СКАЙ". В случай че не приемате условията на съответната тарифа и/или общи условия на доставчика на услугата, моля незабавно да преустановите започнатата от Вас резервация и да проверите условията на другите тарифи и/или общи условия на доставчика, предложени в резултатите след търсенето ви в Резервационната система и/или Системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки, самолетни билети, или да потърсите помощ от консултантите на "Е-СКАЙ" на телефон 0700 15 355 (цена за разговор според тарифата на Вашия оператор) или на електронна поща  info@eSky.bg.
  3. Настоящата уеб-страница може да съдържа линкове към други уеб-страници. Настоящите общи условия не се прилагат за тези уеб-страници и порaди това Ви съветваме, когато използвате тези уеб-страници, да се запознаете с техните общи условия.
  4. Тази уеб страница, Интернет резервационна система и Системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки, са за лична и нетърговска употреба. Без изричното писменно съгласие на "Е-СКАЙ" никой не може да използва Резервационната система и Системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки с търговски цели. Цялото съдържание и информацията на тази уеб страница (включително цените и наличността на туристическите услуги), както и средствата за осигуряването им, са собственост на "Е-СКАЙ" или на доставчиците и снабдителите й (авиокомпании, хотели, туроператори и др.). 
  5. Всички оценки на летища и авиокомпании, публикувани на уебсайта на eSky, се получават директно от потребителите след тяхното пътуване. eSky не събира оценки на летища и авиокомпании от други източници.
 • II.
  Задължения на потребителя и "Е-СКАЙ"
  1. Резервационната система, Системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки могат да се използват само от лица, които са навършили 18 години и не са поставени под пълно или ограничено запрещение. Потребителят потвърждава, че е дееспособен и съгласно действащото българско законодателство не са налице пречки да поема договорни задължения.
  2. Потребителят носи пълна финансова отговорност за използването на Интернет резервационната система, Системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки, и разходите произтичащи от резервирането и закупуването на предлаганите на уеб-страницата услуги.
  3. Потребителят се задължава, да ползва Интернет резервационната система и системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки по начин, съответстващ на Общите условия, общите условия на доставчика на Туристическата услугата и действащото законодателство в Република България, както и да избягва каквито и да било противозаконни действия. Ако в резултат на използването на Резервационната система, Системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки, или използването на услугите се причинят вреди на "Е-СКАЙ", служители, доставчици и/или партнъори на фирмата, отговорността за поправянето им е за сметка на Потребителя.
  4. Потребителят се задължава да въвежда точна и вярна лична информация. Потребителят няма право да прави резервация/и под фалшиво или чуждо име и да извършва плащанията за самолетни билети, застраховки, хотелски резервации или други услуги с фалшива или чужда кредитна карта без съгласие на собственика на кредитната карта, да спира оторизирани от него плащания с кредитна карта по вече закупени от него услуги, за които "Е-СКАЙ" е издал съответните самолетни билети и/или ваучери, както и всякакви други действия, с които въвежда "Е-СКАЙ" в заблуждение, че е заплатил резервираните от него самолетни билети и/или други Туристически услуги. Хотелски резервации или резервации за автомобил под наем не могат да се заплащат с чужда кредитна карта, независимо от съгласието на собственика на картата.За установени такива действия, или подозрения за извършване на действия, забранени от действащото законодателсто, "Е-СКАЙ" незабавно ще сезира компетентните органи и ще предприеме съответни съдебни мерки.
  5. Потребителят носи пълна отговорност за посочените от него данни в Интернет резервационната система и Системите за за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки включително, но не само, начална и крайна дата на пътуването, начална и крайна дата на застраховката, дата на настаняване и напускане на хотела, избор на хотел, вид застраховка, дестинации, превозвач, цена, данни за пътниците и платеца, съгласието си с условията на тарифата, съгласието си с общите условия на доставчика. В случай, че не можете да въведете някои от данните, моля свържете се с нас по телефона или по имейл.
  6. Потребителят следва да се информира относно визовите изисквания за съответната държава, за която закупува самолетен билет, застраховка и/или хотелска резервация, и да си набави всички необходими визи и документи за безпроблемното си пътуване. "Е-СКАЙ" не носи отговорност в случай, че на Потребителят му е отказано пътуване и/или ползване на други Туристически услуги поради липса на валиден паспорт, лична карта, виза или каквито и да било други документи, изисквани от българското законодателство или законодателството на съответната държава.
  7. Потребителят трябва да провери с "Е-СКАЙ" най-късно 72 часа преди резервирания полет дали авиопревозвачът не е променил първоначално обявения час на полета или друга част от маршрута.
  8. "Е-СКАЙ" съветва Потребителя да се запознае с политическата обстановка в държавата, която би желал да посети, и го информира, че не носи отговорност в случай на безредици, стачки, военни действия и др. подобни обстоятелства в съответната държава, от които биха произтекли вреди за Потребителя.
  9. "Е-СКАЙ" съветва Потребителя да се запознае с информация за хотела, който е резервирал, като време за настаняване и напускане, адрес, необходими документи за настаняване и други, които са му необходими с оглед ползване на услугата.
  10. Потребителят има право да направи 1 (едно) копие на потвърждението на закупената от него услуга. Потребителят няма право да изменя, разпространява, предава, излага на показ, извършва, възпроизвежда, публикува, лицензира, както и да създава производни продукти, да предава, продава или препродава каквито и да било информация, софтуер, продукти или услуги, придобити от тази уеб страница. В случай на констатирани нарушения "Е-СКАЙ" ще предприеме предвидените в действащото законодателство мерки за защита на правата и интересите си.
  11. В случай че Ви е необходимо съдействие във връзка със закупена застрахователна полица, моля да се свържете директно със застрахователя на посочените в застрахователната полица телефони.
  12. "Е-СКАЙ" предупреждава, че при ползването на Интернет резервационната система и/или Системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки, рискът от незавършена резервация е изцяло за сметка на Потребителя. За завършена се счита резервация, при която са изпълнени всички стъпки, посочени в раздел III, IV и V за съответната услуга на настоящите Общи условия и системата е генерирала резервационен код при плащане с кредитна карта. След приключване на резервацията ще получите електронно съобщение с резервационен код и инструкции. В случай че не получите такова електронно съобщение, моля да се свържете с нас.
  13. "Е-СКАЙ" не гарантира, че ползването на интернет резервационната система и системите за за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки ще протича без смущения, прекъсвания или невъзможност за връзка при проблеми с интернет "браузера", електрозахранването или с интернет връзката на потребителя.
  14. "Е-СКАЙ" не гарантира, че след получаване на резултат от търсенето, в интернет резервационната система на "Е-СКАЙ" и/или системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки, няма да се появят оферти, различни от намерените по-рано в системата. Това е възможно, поради настъпване на промени в цените на търсените полети или услуги за периода между двете търсения с резервационната система, или системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки. За валидно се счита търсенето, направено последно.
  15. "Е-СКАЙ" не гарантира, че след резервирането на самолетен билет, застраховка, хотел или друга услуга, няма да се появят в интернет резервационната система на "Е-СКАЙ" и/или системите за за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки цени, които да са по-ниски от цената, на която потребителят вече е резервирал съответната услуга. Това не означава, че цената, на която е резервирана съответната услуга ще бъде намалена. Валидна е цената, на която потребителят е направил съответната резервация.
  16. "Е-СКАЙ" предупреждава, че ако Потребителят не потвърди веднага избрания от него самолетен билет, хотелска резервация и/или застраховка, по начина описан в Секция III, IV и/или V за съответната услуга, за "Е-СКАЙ" не възниква договор за посредничество при покупка на самолетни билети, хотелски резервации и/или застраховки, нито "Е-СКАЙ" гарантира, че при последващо търсене ще имате възможност да резервирате самолетен билет, хотелска резервация и/или застраховка и/или хотел на същата цена.
  17. "Е-СКАЙ" полага грижата, като добър търговец и администратор на сайта и интернет резервационната система, да осигури публикуване на актуална и вярна информация. Ако установите, че е публикувана невярна информация, моля свържете се с нас незабавно.
 • III.
  Резервации и закупуване на самолетни билети
  1. Потребителят може да направи резервация за самолетен билет, използвайки интернет резервационната система на "Е-СКАЙ" на сайта www.eSky.bg по следния начин:
   • Стъпка 1: Въвеждане на критериите за търсене (От и До дестинации, тип полет, дати за начало и край на пътуването, брой и тип пътници ) във Формата за търсене и натискане на бутона "Търси"
   • Стъпка 2: В рамките на 60 секунди, Резервационната системата генерира резултати от търсенето, като на първо място се посочва опцията Препоръчана, която е най- доброто съотношение между продължителност на пътуването и цена. Следващата опция Най- бърза, която е с най- кратката продължителност на пътуването и след нея са подредени във възходящ ред всички полети, отговарящи на заложените критерии за търсене. В информацията за всеки предложен полет на страницата с резултати от търсенето са предоставени точните детайли за маршрута, авиокомпанията, полета, часовете на тръгване и пристигане, линк до общите условия на сайта както и линк до условията на всяка една тарифа. Условията на тарифите са на английски език и в случай че имате затруднения с разчитането и разбирането им, моля свържете се с наш консулт. Относно цената на предложените полети, моля отбележете, че на страницата с резултатите от резервационната система има специален текст, уведомяващ потребителите, че представената цена е крайна цена на самолетния билет, включваща всички летищни такси, но не включваща таксата за обслужване на "Е-СКАЙ", която се добавя на следващата стъпка от резервационния процес, както и че е възможно, според вида авиокомпания, на следващата стъпка от резервационния процес да се добави такса за багаж, такса за обработка на плащането (при нискотарифните авиокомпании) или такса за допълнителна услуга, избрана от Потребителя.
   • Стъпка 3: След като Потребителят селектира най-подходящия за него полет и се запознае с условията на тарифата на превозвача, следва да натисне бутона "Избери"
   • Стъпка 4: Потребителят следва да въведе на латиница имената на пътника, както са изписани на валиден документ за самоличност, с който ще пътува, и да посочи начин на плащане – Кредитна Карта.
   • Стъпка 5:
    1. При избор на плащане с кредитна карта: Потребителят трябва да въведе номер на картата, код на картата (CVV), дата на валидност на картата, имената и адреса на картодържателя, валиден електронен адрес, на който ще получи потвърждението си за резервация, и телефон за връзка. Потребителят натиска бутона «Резервирай». В случай че кредитната карта е валидна, редовна и има наличност, достатъчна за заплащане на дължимата сума, интернет резервационната система потвърждава резервацията, като генерира резервационен код и информация за очакване на издадения самолетен билет в рамките на 48 часа, и резервираният билет е закупен от потребителя. Във всички други случаи Потребителят ще бъде информиран за причината, поради която резервацията не може да бъде успешно завършена.
  2. След като Потребителят изпълни посочените стъпки успешно, той получава резервационен код, а в рамките на няколко минути и електронно съобщение на електронния адрес, посочен от него в интернет резервационната система. В електронното съобщение, получено на електронната поща се дава информация какво следва да направи Потребителят, за да получи издаден билет по резервацията си.
  3. Потребителят получава едно от следните електронни съобщения:
   • "Потвърждение за резервация" – Потребителят получава това съобщение при успешно плащане с кредитна карта, когато е резервирал самолетен билет.
   • "Заявка за резервация"– това съобщение се изпраща, когато авиокомпанията, обслужваща избрания полет, изисква допълнително време за потвърждение на резервацията. В този случай "Е-СКАЙ" се свързва с Потребителя в рамките на 48 (четиридесет и осем) часа и го уведомява за статуса на резервацията му.
  4. Потребителят може да направи резервация и като се обади на посочените на настоящата уеб-страница телефони. След като се свържете с туристически консултант от "Е-СКАЙ" и направите своето запитване, ще получите информация за търсения полет или друга туристическа услуга. В случай, че Клиентът потвърди, че е съгласен да закупи предложения полет или друга туристическа услуга, той може да извърши плащането с карта.
   • Плащане с карта: Клиентът предоставя в същия телефонен разговор детайлите на кредитната си карта и самолетния билет съответно ваучера се издава.
  5. Промени във вече издаден самолетен билет, включително неговото анулиране, могат да се правят, само ако е предвидена тази възможност в условията на тарифата на съответния превозвач, извършващ полета или изпълнителя на услугата и при спазване на посочените в нея правила. Моля да имате предвид, че в случай че такива промени са възможни, те са свързани със заплащане на предвидените в условията на тарифата глоби и допълнителни такси. Промени във вече издадени самолетни билети се извършват по телефона по реда на раздел III, т.4.1 и 4.2.
  6. В случай, че след издаването на самолетния билет потребителят се свърже директно с авиокомпанията и извърши промени в билета, включително но не само промяна на датата, имената и други, потребителят следва да има предвид, че извършените промени не се отразяват в GDS системата ни и "Е-СКАЙ" не е информиран за тях, нито може да оказва съдействие на потребителя при упражняване на правата си по извършената резервация. След извършването на промяната от страна на потребителя, същият следва да води директна кореспонденция с авиокомпанията и дружеството ни няма никакви задължения към него, включително за съдействие по възстановяване на заплатени суми, използване на самолетния билет и други.
  7. В случай че потребителят желае да анулира издаден самолетен билет, консултантът го уведомява за сумата, която подлежи на възстановяване, ако има такава. Билетът подлежи на анулиране, само ако Клиентът потвърди исканата промяна по време на телефонния разговор. При липса на потвърждение, "Е-СКАЙ" не предприема действия по анулиране.
  8. Допълнително обслужване, предлагано по време на резервация на самолетен билет, във връзка с превоза на пътници
   1. По време на резервация на самолетен билет онлайн или по телефона, потребителят може да поръча и допълнително облужване, за което се дължат съответните такси, посочени в процеса на резервация. Подробна информация за цените на допълнителнотно обслужване е представена в раздел 8,т.11.5. Допълнителните услуги не се предоставят за всички полети. При закупуване на самолетни билети за полети, оперирани от нискотарифни авиокомпании потребителят може да закупи тези услуги само директно от авиокомпанията.
   2. Допълнителното обслужване е с фиксирана такса и се отнася до една или повече промени във вече издаден самолетен билет.  Промените могат да бъдат заявени чрез центъра за обслужване на клиенти. Тези услуги могат да бъдат съдействие при промени на билет или връщане на суми по неизползван такъв, съдействие при превоз на специален багаж или животни, съдействие за поръчка на специална храна в самолета, съдействие при пътуване на дете без придружител. Описаните фиксирани такси за всяка допълнителна услуги в раздел 8, т.11.5 от ОУ са възнаграждението, което дължите към „Е-Скай” за посредничеството за извършването на съответната допълнителна услуга. Крайната цена за съответната услуга се формира като към възнаграждението на „Е-Скай” се прибави стойността на услугата съгласно тарифата на превозвача.
   3. Онлайн регистрацията позволява регистрация в електронната система на съответната авиокомпания, от която е закупен самолетният билет, ако такава възможност е предвидена в процеса на регистрация.
    В резултат на онлайн регистрация, се издава бордна карта, която се изпраща по електронната поща, която е предоставена от потребителя по време на резервационния процес. Бордната карта се издава своевременно, за да е възможно да се използва услугата.
    За целите на онлайн регистрацията някои авиокомпании изискват лични данни на потребителя, които не се предоставят от потребителя по време на резервационния процес.
    В случай че потребителят е закупил допълнителна услуга онлайн регистрация, която следва да бъде извършена от “Е-СКАЙ” вместо него, потребителят е длъжен да предостави актуални контакти като телефонен номер и електронна поща най-късно до 48 часа преди полета. Данните за контакт са необходими, за да е възможно да се установи контакт с Потребителя, в случай че е необходимо предоставянето на необходимите данни за извършване на онлайн регистрация.
    При липса на актуални данни за контакт, неверни данни, неотговаряне на телефона или електронната поща, липсата/ непредоставянето/предоставянето на неверни данни/отказа да се предоставят необходимите лични данни, може да има за последица невъзможност да се извърши онлайн регистрация. Личните данни трябва да бъдат предоставени не по-късно от 48 часа преди полета според неговото полетно разписание.
    В случай на извършване на промени по резервацията, от Превозвача или по искане на Клиента, директно при Превозвача, докато е закупил услугата за онлайн регистрация, Клиентът е длъжен незабавно да информира "Е-СКАЙ" за направените промени.
    Неизвършването на онлайн регистрацията в предвидения от авиокомпанията срок може да доведе до допълнителни такси/глоби, чиито размер се определя от съответната авиокомпания, както и авиокомпанията може да откаже на потребителя използването на закупената от него транспортната услуга. В тези случаи „Е-СКАЙ” не носи отговорност и всички възникнали допълнителни такси/глоби и/или плащания са за сметка на потребителя.
   4. Обезщетение при закъснение, анулация на полет и отказан достъп на борда – В  случай на закъснение с повече от 4 часа или анулация на полета или отказан достъп на борда, потребителят може да има право на обезщетение. Услугата „Обезщетение при закъснение или анулация на полет“ от една страна включва дейности по разглеждане на случая от eSky, информиране на потребителя, подготовка на документите и подаване на искане към авиокомпанията за заплащане на обезщетение или информиране на потребителя към кой от обектите да се обърне, за да получи компенсация, напр. AIRHELP LIMITED, 9B Amtel Building, 148 Des Voeux Road Central, Central, Hong Kong, CB No. 1926223, BR № 61625023-000, който ще предприеме действия след изричното съгласие на потребителя. Е-Скай не гарантира, че авиокомпанията ще заплати дължимата компенсация. Е-Скай не дължи плащане на обезщетение за закъснение или анулация на полет. Задължени да заплатят обезщетенията по Регламент (ЕО) № 261/2004 на Европейския Парламент и на Съвета от 11 февруари 2004 година относно създаване на общи правила за обезщетяване и помощ на пътниците при отказан достъп на борда и отмяна или голямо закъснение на полети са авиокомпаниите. Е-Скай информира, че потребителят има право да подава оплаквания директно към авиокомпанията, оперираща полета, за да получи обезщетението, което му се полага.
   5. „Резервация на избрано място в самолета“ е допълнителна услуга. Тази услуга позволява на Потребителя да избере и резервира избрано място в самолета в електронната система на всяка Авиокомпания за съответния закупен Самолетен билет, ако такава възможност се предлага в резервационния процес. Предоставянето на услугата за избор на предпочитано място в самолета, както и разглеждането на оплаквания, е предмет на Общите условия за превоз на Авиокомпанията и Условията за резервация на билети. Тези правила се предоставят на Потребителя по време на резервационния процес. Заплатената сума за избор на място в самолета не подлежи на възстановяване, освен в случаите, предвидени от Авиокомпанията в нейните Условия за превоз и Условия за резервация на билети. Ако избраното от Потребителя място не е налично, eSky има право да резервира друго място в самолета с характеристики, максимално близки до тези на първоначално избраното място. В случай че не е възможно да се резервира място в самолета с характеристики, възможно най-сходни с първоначално избраните (място до прозорец, пътека или средна седалка), то тогава следва възстановяване на таксата, начислена на Потребителя. Това обаче не влияе върху валидността на резервацията на самолетен билет (същата остава валидна), тъй като резервацията на избрано място е допълнителна услуга по избор. eSky не носи отговорност за каквито и да е промени, направени от Авиокомпанията в резервациите на места в съответствие с вътрешните разпоредби на Авиокомпанията, по-специално поради оперативни причини или съображения за сигурност.
   6. Промени
    1. Потребителят трябва да заяви желанието си за промяна на самолетен билет по телефона или чрез контактната форма на  www.eSky.bg/za-nas/kontakti . В случай че до полета остават по малко от 48 часа, потребителят трябва да заяви желанието за промяна по телефона.
    2. Таксата за промяна се определя от авиокомпанията в зависимост от полета. Крайната цена за промяна в резервацията включва:
     • Такса за промяна/допълнителна услуга (състои се от такса на авиокомпанията и такса на eSky за допълнителна услуга, която не се възстановява)
     • Разлика в цената на самолетния билет по тарифата (това е разликата между първоначалната цена на тарифата и цената към момента на промяната)
     • Разлика в цената на летищните и горивни такси (евентуална разлика в цената на летищните и горивни такси в момента на резервация и същите към момента на промяната).
    3. Потребителят може да плати с кредитна/дебитна карта. Плащането с карта се извършва чрез центъра за обслужване на клиенти.
    4. След закупуване на самолетния билет, потребителят може да се регистрира за полета онлайн. При авиокомпаниите Wizzair и Ryanair липсата на онлайн регистрацията е свързана със заплащането на допълнителни такси, чиито размер се определя от авиокомпанията и се заплаща на летището. Периодът, през който може да се извърши онлайн регистрацията се определя от авиокомпанията. За повече информация, моля посетете:  https://www.esky.bg/turisticheski-patevoditel/poleti/registratsiya-za-polet/onlayn-registratsiya-za-polet .
    5. Е-Скай изпраща на електронната поща на потребителите, закупили самолетни билети, активен линк, чрез който могат да направят онлайн регистрацията си.
   7. Право на отказ
    Съгласно чл. 57 от Закона за защита на потребителите, правото на отказ на потребителя от договора от разстояние или от договора извън търговския обект не се прилага за договори за предоставяне на услуги, при които услугата е предоставена напълно и изпълнението й е започнало с изричното предварително съгласие на потребителя и потвърждение от негова страна, че знае, че ще загуби правото си на отказ, след като договорът бъде изпълнен изцяло от търговеца.
    С оглед на гореизложеното, преди започването на предоставянето на услугата, Е-Скай ООД информира потребителя, че потребител, който е сключил договор от разстояние за предоставяне на тези услуги, няма право да се откаже от договора, без да понесе всички разходи, ако същият е изпъленен от „Е-Скай” под формата на резервиране на самолетен билет или друга туристическа услуга от трето лице. В тези случаи такса обслужване не се възстановява. Ако авиокомпанията или доставчикът на услугата позволява да бъде възстановена някаква част от стойността на услугата, потребителят ще бъде уведомен за този факт.
  9. УСЛУГА MultiLine (+Защита Shield)
   1. Общи разпоредби
    1. Полетът, обозначен като „MultiLine“, достъпен за потребителите в резервационната система, включва най-малко две полетни връзки с едно или повече прекачвания на един или повече превозвачи, за които са издадени отделни билети. В тази ситуация, всяка част от маршрута, да която е издаден отделен билет, се счита за отделна услуга, която не е свързана с други такива, предоставени в рамките на същото пътуване. В този случай няма значение дали отделните билети се издават за услугите на няколко превозвача или само на един („MultiLine“). Комбинацията от полети, намерени с помощта на резервационната система като част от услугата „MultiLine“, ще бъде наричана по-нататък „Пътуване“.
    2. Покупката на услугата „MultiLine“ представлява закупуването на повече от един самолетен билет за най-малко една полетна връзка, за която Потребителят получава отделни самолетни билети от един или повече превозвачи като част от един транзакционен процес в резервационната система. Сумата на закупените билети за дадено MultiLine пътуване не представлява един общ самолетен билет, включващ всички отделни полети в рамките на Пътуването.
    3. Поради факта, че услугата MultiLine се предоставя на базата на отделни самолетни билети, издадени от един или повече превозвачи като част от едно пътуване, Потребителят е длъжен да провери правилата за багажа по време на всички етапи от цялото пътуване, както и да провери какви документи са необходими за използване на услугата, включително входна или транзитна виза, необходима в страната, в която се предоставя услугата „MultiLine“ или в която Потребителят сменя самолета.
    4. Поради факта, че времето за прекачване между отделните полети може да бъде твърде кратко (в зависимост от критериите за търсене, избрани от Потребителя, и наличието на полети в Резервационната система), покупката от страна на Потребителя на отделни билети за всеки полет в рамките на услугата MultiLine може да включва риск от невъзможност за използване на последващ полет/и в резултат на отмяна и закъснение на полет или промяна в полетното разписание.
    5. Наличието на полетни връзки в рамките на услугата MultiLine зависи от наличието на самолетни билети на отделните авиокомпании, както и от критериите, зададени от Потребителя в Резервационната система.
    6. Ако до лентата с резултати се визуализира информация за оферта за услугата MultiLine, всички пътници със самолетни билети, закупени като част от оферта, отбелязана по този начин, могат да получат защита и съдействие от eSky (“Защита Shield”) срещу допълнителна, неподлежаща на възстановяване такса. Това означава, че след като бъдат резервирани билети като част от това Пътуване, Потребителите могат да получат съдействие от eSky, съгласно условията по-долу:
   2. Принципи на ползване на „Защита Shield“
    1. Потребителят може да се възползва от „Защита Shield“, ако една от полетните връзки в рамките на Пътуването е отменена, забавена или има промяна в полетното разписание, поради което Потребителят няма възможност да осъществи планираното прекачване по време на пътуването или да достигне до крайната дестинация.
    2. В случай че Потребителят получи информация относно отмяна, закъснение или промяна в полетното разписание на поне една от полетните връзки MultiLine, което би довело до невъзможност за осъществяване на пътуването, то Потребителят би следвало да уведоми eSky за невъзможността да използва следващата връзка от Пътуването, както и за причините за това при следните условия:
     1. ако Потребителят узнае за отмяна, забавяне или промяна в полетното разписание на поне една от полетните връзки MultiLine, повече от 48 часа преди планираното начало на Пътуването, което от своя страна би довело до невъзможност за пътуване, то Потребителят може да се възползва от услугата Защита Shield, ако незабавно информира eSky по телефона или по e-mail – не по-късно от 24 часа след като Потребителят е получил тази информация.
     2. ако Потребителят узнае за отмяна, забавяне или промяна в полетното разписание на поне една от полетните връзки MultiLine, по-малко от 48 часа преди планираното начало на Пътуването и ако това възпрепятства Потребителя да осъществи Пътуването, то той може да се възползва от услугата „Защита Shield“, ако незабавно уведоми eSky по телефона или e-mail – не по-късно от 12 час след получаване на такава информация, и поне 8 часа преди полетното разписание на Пътуването.
     3. ако Потребителят бъде информиран за анулация, закъснение или промяна в полетното разписание на поне една от полетните връзки MultiLine от Пътуването, напр. между отделни полети или по време на трансфер до следващата отсечка от Пътуването, или по-късно от 8 часа преди полетното разписание, той може да се възползва от услугата Защита Shield, при условие че информира eSky веднага, но не по-късно от 1 час от получаването на въпросната информация, по телефона или на предоставения имейл адрес.
    3. Ако Потребителят не информира eSky в горепосочените срокове, то Потребителят не може да се възползва от услугата Защита Shield за конкретното Пътуване.
    4. Запитвания от потребители се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата само на специалния телефонен номер (+359) 29051088 (цена за разговор според тарифата на Вашия оператор) (цена за разговор според тарифата на Вашия оператор), посочен в раздела „MultiLine“ на интернет страницата на eSky, и на електронна поща: multiline@esky.bg Обслужването на клиенти е достъпно на същия език като сайта на eSky, чрез който е закупена услугата MultiLine, или на английски, в зависимост от свободните консултанти на eSky.
    5. Потребителят може да се възползва от услугата Защита Shield, само ако прояви необходимото старание, което се очаква от пътник, който желае да бъде навреме за всяка полетна връзка от Пътуването, дори при наличието на отмяна, забавяне или промяна в полетното разписание на една от полетните връзки MultiLine, което от своя страна възпрепятства Потребителя да осъществи пътуването, и в случай че той не направи самостоятелно никакви промени в документите, необходими за провеждането на пътуването, без знанието на eSky.
    6. Като част от услугата „Защита Shield“, заинтересованите страни си запазват правото да проверяват и определят времето на кацане и излитане на самолетите и времето за трансфер между полетните връзки, въз основа на системите, използвани от eSky, както и въз основа на информацията в резервационната система GDS или на интернет страницата www.flightstats.com.
   3. Обхват на асистанс услугите, предоставяни в рамките на услугата Защита Shield:
    1. След получаването на информация за отмяна, закъснение или промяна в полетното разписание на поне една от полетните отсечки MultiLine, в резултат на което е невъзможно осъществяването на пътуването от страна на Пътника, той може да се възползва от услугата Защита Shield. Потребителят ще бъде уведомен за възможна алтернативна полетна връзка, която ще му позволи да достигне дестинацията на Пътуването (по-долу наричана “Алтернативна връзка”).
    2. Ако Потребителят изпусне полетна връзка, поради отмяна, забавяне или промяна в полетното разписание на поне една от полетните връзки MultiLine, което от своя страна доведе до невъзможност за осъществяване на Пътуването, Потребителят има право да избере една от следните опции:
     1. Алтернативна връзка, достъпна в рамките на услугата Защита Shield, може да бъде предоставена само ако разходите за Алтернативната връзка, които eSky ще трябва да покрие, не надвишават сума, по-голяма от 1000 EUR („Лимит“), във валутата, в която е извършена транзакцията за услугата MultiLine.
     2. Ако eSky не предложи Алтернативна връзка в рамките на Лимита, Потребителят може да получи възстановяване на средствата в размер на общата стойност на закупените самолетни билети за целите на Пътуването MultiLine, вместо да покрива разходите за Алтернативна връзка. Сумата на възстановените средства не включва стойността на услуги, различни от самолетни билети, закупени като част от услугата MultiLine (напр. разходи за екскурзии, резервация на хотел и др.). За да бъде възстановена сумата за билет MultiLine, Потребителят трябва да представи доказателства, потвърждаващи, че отмяната, забавянето или промяната в полетното разписание на поне една от връзките MultiLine го е възпрепятствало да завърши Пътуването си. Тези доказателства ще послужат като основа на eSky при взимането на решение дали могат да бъдат възстановени средствата.
    3. В случаи, в които прекъсването на пътуването, поради отмяна, забавяне или промяна в полетното разписание на поне една от полетните връзки MultiLine, е с продължителност повече от 8 часа от първоначално планираното време за пътуване и обхваща частично или изцяло нощните часове (между 22.00 и 06.00 местно време в страната, в която е възникнало прекъсването на Пътуването) и Потребителят реши да използва опцията за Алтернативна връзка, той има право на:
     1. една нощувка в хотел, осигурен от eSky или, ако не е възможно да се осигури нощувка чрез eSky, възстановяване на разходите за резервация на нощувка, направена от самия Потребител, до 100 евро на човек. Подобно възстановяване на суми е възможно само при предоставянето на документи от Потребителя, които потвърждават плащането и предоставянето на услугата от страна на хотела;
     2. възстановяване на транспортни разходи (на принципа 1 такси - 4 души) по маршрута до / от хотела / летището в максимален размер от 50 евро, въз основа на представени документи, потвърждаващи плащането и изпълнението на транспортната услуга;
     3. възстановяване на разходите за храна до 25 евро на човек, въз основа на документи, доказващи заплащането на храна.
    4. В изключителни случаи, ако Потребителят не може да се свърже с eSky във връзка с отмяна, закъснение или промяна в полетното разписание на поне една от връзките MultiLine, той има право самостоятелно да закупи самолетни билети до крайната дестинация. eSky, въз основа на доказателството, предоставено от Потребителя, потвърждаващо невъзможността да се свърже с eSky, както и на документ, потвърждаващ закупуването на билетите, ще възстанови сумата за тези билети до стойността на билетите, закупени като част от Пътуването, но не повече от Лимита. eSky разглежда всеки един подобен изключителен случай индивидуално, за да установи дали наистина е било невъзможно информирането на eSky за горепосочените случаи. Проучването ще бъде направено въз основа на цялата налична информация и данни за реализацията на пътуването, въз основа на които eSky ще вземе решение дали да бъде извършено възстановяване на сума.
    5. Всяко възстановяване на суми за разходи, заплатени и документирани от Потребителя, ще бъде извършено в съответствие с метода на плащане, избран от Потребителя по време на резервацията. В случай на възстановяване, направено директно от авиокомпаниите до Потребителя по сметката му, отразена в резервациoнната система, сумата за възстановяване, определена в рамките на услугата Защита Shield, ще бъде редуцирана с всички суми, върнати директно на Потребителя от авиокомпаниите на отделните етапи от предоставянето на услугата Защита Shield, максимум до стойността на всички самолетни билети, закупени за целите на Пътуването MultiLine.
    6. Възстановяването на суми се извършва съгласно условията и срока, предвиден от отделните авиокомпании. С оглед на това крайният срок за възстановяване на сумата за услугата Защита Shield зависи от датите, на които се извърши възстановяването от съответните авиокомпании, чиито услуги Потребителят използва като част от услугата MultiLine.
    7. Услугата Защита Shield не покрива други разходи, които могат да възникнат в резултат на забавяне, отмяна или промяна в полетното разписание на поне една от полетните връзки MultiLine, вследствие на което Потребителят е взел решение да използва Алтернативна връзка, по-специално разходи, свързани с транспорт и храна, различни от описаните по-горе.
    8. За да използва услугата Защита Shield, от Потребителя може да се изисква предприемането на конкретни действия, посочени от консултант на eSky. Например може да се изисква да се яви на конкретно място на летището, за да уреди формалностите, свързани с подмяната на неизползвания билет и продължаване на Пътуването. Ако Потребителят не следва насоките, дадени от консултанта на eSky и не предприеме съответните действия, той няма да може да се възползва от услугата Защита Shield.
    9. Услугата Защита Shield не се отнася до полетни връзки, предоставени като от част от един самолетен билет. В случай на възможни проблеми при този тип услуги, са изцяло отговорни самите авиокомпании, които ги предоставят. В такива случаи Потребителят е длъжен да се свърже директно с избрания превозвач или авиокомпании, отговорни за конкретното пътуване. Не забравяйте, че всеки превозвач може да има различни условия за тарифата, както и различни разпоредби и условия за осъществяване на пътуването. Потребителят е длъжен да се запознае с тях. eSky не носи отговорност за неудобствата, които могат да възникнат за Потребителя във връзка с неспазването на условията за тарифата на съответния превозвач.
    10. В случай че Алтернативната връзка или други услуги, посочени в този Правилник (напр. транспорт, храна) са осигурени от авиокомпанията или летището, или в случай, когато авиокомпанията или летището са длъжни да ги предоставят на Потребителя, не се прилага защитата Защита Shield.
    11. Всяка загуба на багаж, възникнала по причини, независещи от eSky, не води до невъзможност за осъществяване на Пътуването и не дава правото на Потребителя да се възползва от услугата Защита Shield.
    12. В случай че Потребителят направи самостоятелна покупка / промяна на билет като част от Пътуване, включено в покритието от Защита Shield, то той губи правото да се възползва от услугата Защита Shield, с изключение на случаите, описани в разпоредбите от параграф II. 4.
    13. Услугата Защита Shield не се прилага, ако отмяната, забавянето или промяната в полетното разписание на поне една от полетните връзки MultiLine е в резултат от стачка на служители или служби, обслужващи полети, в случай на несъстоятелност на авиокомпанията, форсмажорни обстоятелства, събития в резултат на произшествия, пряко свързани с местна война и международен военен конфликт, или терористични актове.
    14. Защита Shield не се прилага, когато авиокомпанията извършва масова отмяна на полети. Масова отмяна възниква тогава, когато авиопревозвачът отмени или планира да отмени най-малко 5 полета от полетното разписание в рамките на един ден.
    15. Потребителят не може да се възползва от услугата Защита Shield, след като пътуването е завършило.
    16. За да използва услугата Защита Shield, Потребителят е длъжен да сътрудничи на eSky и по-специално да предостави всички документи и информация, които могат да бъдат поискани от консултантите eSky на всеки етап от пътуването, както и след неговото приключване.
  10. Когато потребителят желае да направи промяна във вече издаден самолетния билет, той може да се свърже директно с авиокомпанията като използва контактния център или чрез формата за контакти, която е поместена на електронната страница. Ако има по-малко от 48 часа до датата и часа на излитане на полета, промени са възможни само ако потребителят се свърже директно с авиокомпанията.
  11. Е-Скай ще предостави на авиокомпанията, предоставените от потребителя данни по време на регистрационния процес, за да може да се осъществи директна комуникация между потребителя и авиокомпанията. Това означава, че Е-Скай няма да информира потребителя за промени като промяна на полетното разписание, отмяна на полет, анулация на самолетен билет, промяна в условията на тарифата, он лайн регистрация и други и няма да носи отговорност за вредите, които биха настъпили, ако потребителят не се е осведомил за настъпилите промени и не предприел необходимите действия.
  12. Предоставяне на имейл адреси по време на процеса на резервация:
   1. За цялата комуникация между Потребителя и Превозвача без посредничеството на eSky, Потребителят е длъжен да използва същия имейл адрес, който е използвал, за да направи резервацията в Резервационната система, в противен случай eSky няма да може да поддържа Потребителя в използваните услуги.
   2. eSky си запазва правото да използва имейл адреса, предоставен от Потребителя в Резервационната система, за потвърждаване и промяна на резервации с Превозвача.
 • IV.
  Закупуване на хотелски резервации
  1. Потребителят може да направи хотелска резервация, използвайки системата за търсене и резервиране на хотелски резервации на сайта www.eSky.bg по следния начин:
   • Стъпка 1: Натиснете върху полето „Хотели” на началната страница на "Е-СКАЙ".
   • Стъпка 2: Въведете критериите за търсене (дестинация, дати на настаняване и напускане на хотела, брой стаи, брой възрастни и деца) във Формата за търсене и натиснете на бутона "Търси хотел".
   • Стъпка 3: В рамките на 60 секунди Системата за търсене и резервиране на хотели генерира резултати от търсенето, посочващи общия брой на намерените хотели, с кратка информация къде са разположени, категория на хотела и цена. Подреждането на хотелите е по критерии на системата, но ако желаете можете да изберете друг критерий на подредба, като например Местоположение, Цена, Брой звезди, Удобства или Тип хотел. Ако желаете повече информация за конкретен хотел, можете да натиснете бутона „Детайли“ и да прочетете описанието на хотела, стаите, как да стигнете до него и друга полезна информация, която Ви е необходима, за да направите своя избор.
   • Стъпка 4: След като изберете подходящия за Вас хотел и стая, натиснете бутона „Резервирай стая“, където ще бъдете пренасочени към екран „Данни за гостите и плащането“. Моля въведете данните на гостите, в съответствие с документа за самоличност, който ще се представите в хотела, данни за контакт. Плащане може да се извърши само с кредитна карта. Моля посочете вида на кредитната карта, въведете нейния номер, дата на валидност, CVV код, име и фамилия на картодържателя на латиница. Приемете, условията на резервацията, както и с Общите условия на eSky.bg и натиснете бутона Резервирай хотел, за да приключите резервацията.
  2. Потребителят може да направи хотелска резервация и като се обади на посочените на настоящата уеб-страница телефони. След като се свържете с туристически консултант от "Е-СКАЙ" и направите своето запитване, първо ще получите информация за конкретен хотел и цена, а в последствие ще получите електронно съобщение с информация за предложението, направено по телефона. След потвърждаване от Ваша страна и плащане кредитна карта ще Ви бъде предоставен резервационен код и хотелски ваучер.
  3. Всяка резервация/ заявка за резервация бива препращана от "Е-СКАЙ"от името на потребителя, до съответния Доставчик под формата на запитване.
  4. Резервацията се счита за завършена, когато потребителят получи електронно съобщение на посочената от него електронна поща, потвърждаващо резервацията, дължимата сума е заплатена и ваучерът за хотелски услуги е издаден.
  5. Ваучерът за хотелски услуги потвърждава покупката на хотелска услуга и трябва да бъде принтиран и представен на хотелския персонал при регистрация в хотела.
  6. Промени, включително отмяна на вече издадена хотелска резервация, могат да се правят само, ако е предвидена тази възможност в общите условия на доставчика на услугата. Моля да имате предвид, че в случай, че такива промени са възможни, те може да са свързани със заплащане на допълнителни такси.
  7. Доставчикът на хотелските услуги има право да анулира резервацията, в случай че никой от гостите в резервацията не се яви за регистрация в хотела, в деня, в който услугата започва ползването на услугата.
  8. Ако доставчикът на хотелските услуги не може да осигури ползването на хотела, резервиран от потребителя, той се задължава да осигури ползването на друг хотел от същата категория.
 • V.
  Резервации и закупуване на динамичен пакет
  1. Потребителят може да направи резервация за динамичен пакет, използвайки интернет резервационната система на "Е-СКАЙ" на сайта www.eSky.bg по следния начин:
   • Стъпка 1: Въвеждане на критериите за търсене (От и До дестинации, дати за начало и край на пътуването, брой стаи за брой и тип пътници) във Формата за търсене и натискане на бутона "Търси"
   • Стъпка 2: В рамките на 60 секунди, Резервационната система генерира резултати от търсенето, като в началото на страницата с резултатите се предоставя обобщена информация за името на хотела, категорията на хотела, разстоянието до центъра и дали е включено хранене, обобщена цена за 1 потребител за полета и нощувките. В динамичния пакет резервационната система позволява сортиране на комбинацията от полет + хотел за съответната дата според предпочитания на потребителя (Популярност, Цена, Оценка от гости, Разстояние). В случай че потребителят не е съгласен с вида на стаята и/или с полета, е възможно да избере друг тип стая или полет, което ще доведе до промяна в крайната цена на динамичния пакет.
   • Стъпка 3: Потребителят избира хотел. На потребителя се предоставя информация за вида на стаите, коя стая е включена в посочената цена на динамичния пакет и ако желае да промени вида стаята с каква сума ще се увеличи стойността на динамичния пакет. Потребителят следва да избере тип стая.
   • Стъпка 4: Потребителят избира полет. На потребителя се предоставя информация за възможните полети, включително час на тръгване и пристигане, авиокомпания, брой прекачвания и ако желае да промени полета, включен в динамичния пакет, с каква сума ще се увеличи стойността на динамичния пакет. Потребителят следва да избере полет.
   • Стъпка 5: Потребителят следва да въведе на латиница данните на лицата, които ще използват динамичния пакет. В случай че желае, може да избере и допълнителни услуги като багаж, онлайн регистрация и други, като за съответните услуги се дължи посочената за тях цена. Допълнителните услуги не са включени в първоначално посочената цена на димичния пакет.
   • Стъпка 6: Плащането се извършва с кредитна карта. Потребителят трябва да въведе номер на картата, код на картата (CVV), дата на валидност на картата, имената и адреса на картодържателя, валиден електронен адрес, на който ще получи потвърждението си за резервация, и телефон за връзка. Потребителят натиска бутона «Резервирай». В случай че кредитната карта е валидна, редовна и има наличност, достатъчна за заплащане на дължимата сума, интернет резервационната система потвърждава резервацията, като генерира резервационен код и информация за очакване на издаден самолетен билет и ваучер за хотелско настаняване.
  2. Динамичните пакети могат да бъдат поръчани само онлайн през сайта на Е-СКАЙ. В случай че резервацията е неуспешна или възникне грешка по време на резервационния процес, Потребителят може да се върне отново към търсенето или да се свърже с консултант на Е-СКАЙ на някой от посочените в сайта телефони за връзка. В този случай консултантът оказва съдействие за продължаването и завършването на резервацията на динамичния пакет. В случай че Клиентът потвърди, че е съгласен да закупи желания полет или друга туристическа услуга, той може да извърши плащането с карта.
  3. Плащане с карта: Клиентът предоставя в същия телефонен разговор детайлите на кредитната си карта и самолетния билет, и ваучерът се издава.
  4. Промени във вече издаден динамичен пакет, включително неговото анулиране и/или промяна на пътуващите лица, могат да се правят, само ако е предвидена тази възможност в условията на тарифата на съответния превозвач, извършващ полета или изпълнителя на услугата и при спазване на посочените в нея правила. Моля да имате предвид, че в случай че такива промени са възможни, те са свързани със заплащане на предвидените в условията на тарифата глоби и допълнителни такси.
  5. В случай че потребителят желае да анулира издаден динамичен пакет, консултантът го уведомява за сумата, която подлежи на възстановяване, ако има такава. Пакетът подлежи на анулиране, само ако Клиентът потвърди исканата промяна по време на телефонния разговор. При липса на потвърждение, Е-Скай не предприема действия по анулиране.
  6. Динамичните пакети не представляват организирани туристически пътувания на групи от хора. В същите не се включва транспорт от летището до хотела и обратно, нито посрещане от страна на представител на „Е-Скай”.  
  7. Гаранция за най-ниска цена
   1. Ако Потребител е закупил туристически пакет, използвайки Резервационната система на „Е-СКАЙ“ и в рамките на 24 часа от потвърждаването на резервацията от „Е-СКАЙ“, Потребителят намери оферта за идентичен туристически пакет на по-ниска цена, която се предлага онлайн от друг търговец, лицензиран да продава и/или организира туристически пакети и свързани туристически услуги, може да поиска от „Е-СКАЙ“ да му възстанови разликата между цената на закупения от него туристическия пакет и цената на предлагания идентичен пакет.
   2. С цел избягване на недоразумения, „Е-СКАЙ“ гарантира, че крайната цена на целия туристически пакет е най- ниска и не гарантира, че цената на всяка отделна услуга, включена в пакета е най- ниската цена за тази отделна услуга на пазара. Потребителят следва да представя цени на крайни туристически пакети, предлагани от едно лице, а не цени на самостоятелни услуги.
   3. Гаранцията за най-ниска цена е валидна само за туристически пакети, включващи най- малко две различни туристически услуги, едната от който не е застраховка, като например продуктите „полет+хотел“, „City break“ и „Почивки“ и не се прилага за единични продукти/услуги като само самолетни билети, само хотели или други продукти, налични на уебсайта „Е-СКАЙ“.
   4. Гаранцията за най-ниска цена е приложима само за резервации, направени онлайн чрез Резервационната система на „Е-СКАЙ“ и може да се прилага за дадена резервация само един път.
   5. Гаранцията за най-ниска цена може да се използва само от платеца на резервацията.
   6. Цената на туристически пакет, който Потребителят намира онлайн и изпраща за сравнение като потенциално по-евтин от туристическия пакет, закупен от „Е-СКАЙ“, трябва да бъде посочена в евро. В случай, че цената е в друга валута, то превалутирането ще се извърши по официалния курс на БНБ за съответната валута в деня, в който е закупен туристическия пакет.
   7. Крайната цена на туристическия пакет, намерен онлайн на друг уебсайт, трябва да включва всички приложими такси и крайната цена не следва да е формирана чрез включването на каквито й да е отстъпки или намаления, включително но не само, ваучери за отстъпка, корпоративни отстъпки, промоционални кодове, оферти за покупки на едно и други.
   8. При сравняването на крайните цени на двата пакета не се включват разходите за превалутиране, банкови такси във връзка с транзакцията, както и други подобни разходи, възникнали за потребителя при закупуването на туристическия пакет.
   9. Цената трябва да е достъпна за всички потребители (без да са членове на даден клуб или част от програма за лоялност или подобна категория) като „Е-СКАЙ“ трябва да получи същата цена за туристическия пакет по време на процеса на проверка.
   10. Всички детайли от туристическия пакет, резервиран с „Е-СКАЙ“, трябва да бъдат същите като детайлите на туристическия пакет, за който потребителят твърди, че е на по- ниска цена включително, но не само:
    1. брой на пътуващите;
    2. класа на закупения билет;
    3. авиолиния;
    4. начална и крайна дата, за която е закупен пакета;
    5. продължителност на туристическия пакет;
    6. разписание на полета;
    7. номер на полета;
    8. маршрут на полета;
    9. брой и вид на багажа;
    10. допълнителни услуги на борда на самолета, включително храна, интернет и други;
    11. брой и вид на трансферите, включително вида на превозното средство, с което се извършват;
    12. име и местоположение на хотела;
    13. вид и категория на стаята;
    14. оборудване в стаята;
    15. база на изхранване;
   11. За да получи възстановяване на разликата в продажната цена, Потребителят трябва, не по-късно от 24 часа след закупуване на туристически пакет онлайн чрез резервационната система на „Е-СКАЙ“, да изпрати заявка (заявление) заедно с данните на Потребителя по електронната поща на следния адрес: garancija@esky.bg. При изпращане на заявката Потребителят трябва да предостави екранна снимка на достъпен уебсайт, където Потребителят е намерил оферта за идентичен туристически пакет, който е на по- ниска крайна цена от този, който Потребителят вече е резервирал, заедно с достъпния URL адрес на уебсайта с туристическия пакет на по- ниска цена, както и дата и час, на която е направена екранната снимка. Също така, при изпращане на заявката, Потребителят трябва да посочи референтния номер на резервацията, направена чрез „Е-СКАЙ“.
   12. Е- Скай разглежда заявлението на Потребителя в 14-дневен срок от получаването му
   13. В случай, че са налице условията за възстановяване на разликата в покупната цена, същата се възстановява по банковата сметка на банковата карта, с която е закупен туристическия пакет.
   14. Потребителят няма право да получи възстановяване на разликата в цените на туристическите пакети, ако:
    1. Някое от посочените условия в настоящите условия не е налице; и/или
    2. по време на процеса на проверка на оферта за идентичен туристически пакет, изпратена от потребителя(на garancija@esky.bg), се окаже, че тази оферта не е налична по начин, който позволява „Е-СКАЙ“ да я провери, и Потребителят не предоставя никакви други материали, потвърждаващи съществуването на оферта за туристически пакет, идентичен на този, закупен от „Е-СКАЙ“; и/или
    3. ако във връзка с този туристически пакет, разликата в цените вече е била възстановена на потребителя.
 • VI.
  Резервации и закупуване на застраховки
  1. Е-Скай предоставя посредничество за сключване на застрахователни договори за следните видове застраховки:
   • All Risk Застраховка за анулация на пътуване, BASIC застраховка отмяна на пътуване. Застраховател е INTER PARTNER ASSISTANCE S.A., със седалище и адрес на дейност Boulevard du Régent 7, 1000, Brussels, Belgium наричан за краткост „Застраховател“ въз основа на пълномощно, издадено на дружеството от AXA Partners CZ, s.r.o., със седалище Hvězdova 1689/2a, 140 00, Prague, ЕИК: 25695215, регистрирано в Търговския регистър, поддържан от Окръжния Съд в гр. Прага дело № C 61910, (наричан за кратност " AXA Partners").
   • Застраховка анулация на пътуване със застраховател Колонад Иншурънс Ес Ей – клон България,ЕИК: 204603407,Бул. „Черни връх“ №51Б, вх. Б, ет. 2 ,ФеърПлей Бизнес Център,гр. София 1407, България (наричано за краткост "Колонад ").
   • Туристическа застраховка със застраховател Колонад Иншурънс Ес Ей – клон България,ЕИК: 204603407,Бул. „Черни връх“ №51Б, вх. Б, ет. 2 ,ФеърПлей Бизнес Център,гр. София 1407, България (наричано за краткост "Колонад ").
  2. Е-Скай осъществява дейността въз основа на пълномощни, които можете да видите тук (Пълномощно за Colonnade) и тук (Пълномощно за AXA).
  3. Преди сключване на договора за застраховка на потребителят се предоставя информация за вида на застраховката, застрахователното покритие, условията за промяна и прекратяване, принципите на обработка на личните данни, документи, доказващи упълномощаването да се сключват застрахователни полици, както и инструкции как да се процедира в случай на възникване на застрахователно събитие.
  4. Е-Скай предоставя на потребителя цялата необходима информация и документи относно застрахователното покритие на застрахователните продукти и услуги чрез резервационната си система преди сключването на договора.
  5. Застрахотелните договори се сключват от потребителите както следва:
   • В случай на All Risk застраховка за анулация на пътуване, или BASIC застраховка отмяна на пътуване, застраховател е AXA Partners и застрахователния договор се регулира от ОУ на AXA Partners и настоящите ОУ.
   • В случай на туристическа застраховка или застраховка за анулация на пътуване застраховател е Colonnade и застрахователния договор се регулира от ОУ на Colonnade и настоящите ОУ.
  6. Всички документи относно индивидуални застрахователни продукти включително тяхното покритие са достъпни в Резервационната система.
  7. Закупуването на застрахователни продукти е доброволно и е свързано с пораждането на финансови задължения за потребителя, които следва да бъдат заплатени от него за избраните застрахователни продукти. Потребителят се съгласява да заплати посочената цена чрез избирането на съответната опция в резервационната система или чрез даване на съгласие по телефона като въведе или предостави личните си данни съответно.
  8. Потребителят заплаща съответната стойност на застрахователната премия след като въведе личните си данни. Преди да сключи застрахователния договор е отговорност на потребителя да прочете и да се запознае с общите условия, регулиращи отношенията между страните и останалите налични документи, които са достъпни на страницата ни.
  9. Потребителят може да закупи застраховките Туристическа застраховка и Стандартна застраховка за анулация на пътуването, използвайки системата за търсене и закупуване на застраховки на сайта www.eSky.bg по следния начин:
   • Стъпка 1: Натиснете върху полето „Застраховки” на началната страница на „Е-СКАЙ”.
   • Стъпка 2: Застраховките, които се предлагат, са туристическа застраховка и застраховка за анулация на пътуването.
    Застраховката за анулация на пътуването може да бъде направена и заплатена най-късно 5 дни след закупуването му. След като изберете вида застраховка, моля въведете на критериите за търсене (продължителност на полицата, брой на застрахованите, страна на заминаване, дестинация, валута, цена застраховане) във Формата за търсене. След въвеждане на данните се изчислява сумата на застрахователната полица. В случай че сте съгласни с цената и с общите условия на застрахователната полица, моля натиснете бутона "Купи застраховка”.
   • Стъпка 3: В рамките на 60 секунди системата за закупуване на застраховки генерира форма, в която Потребителят следва да въведе на латиница имената си, както са изписани на документа за самоличност, с който ще пътува, националност и дата на раждане, да избере начин на плащане и да натисне бутона „Продължи”.
   • Стъпка 4: Попълнете данните на застрахования като име, адрес, контакти. Моля да имате предвид, че всички полета са задължителни. В случай, че сте избрали плащане с кредитна карта, моля посочете детайлите на кредитната карта. Отбележете, че сте съгласни с общите условия на застраховане и натиснете бутона „Купуване на застраховката”.
   • Стъпка 5: Плащането може да бъде с кредитна карта.
    В случай че кредитната карта е валидна, редовна и има наличност, достатъчна за заплащане на дължимата сума, системата потвърждава застраховката като генерира резервационен код, като с генерирането на резервациония код се е осъществило и закупуването на застраховката.
     
  10. Потребителят получава едно от следните електронни съобщения:
   • "Потвърждение за застраховка" – Потребителят получава това съобщение при плащане с кредитна карта, когато е направил резервацията.
  11. След като Потребителят изпълни посочените стъпки успешно, той получава резервационен код, а в рамките на няколко минути и електронно съобщение на електронния адрес, посочен от него в резервационната система. 
  12. Потребителят може да направи застраховка и като се обади на посочените на настоящата уеб-страница телефони. След като се свържете с туристически консултант от "Е-СКАЙ" и направите своето запитване, първо ще получите информация за конкретнaта застраховка, а в последствие ще получите електронно съобщение с информация за предложението, направено по телефона, в случай че сте посочили валиден електронен адрес. След потвърждаване от Ваша страна и плащане с кредитна карта, застраховката ще бъде сключена и ще Ви бъде изпратена застрахователна полица.
  13. След заплащането на цената потребителят получава на посочената от него електронна поща застрахователната полица, ОУ и всички други необходими документи.
  14. Застраховките Туристическа застраховка и Стандартна застраховка за анулация на пътуването могат да бъде закупени и в процеса на резервация на самолетен билет, хотелско настаняване и динамичен пакет.
  15. Застраховката All Risk Застраховка за анулация на пътуването може да бъде закупена само в процеса на резервация на самолетен билет. Заплащането на цената е заедно със заплащането на цената на поръчаната услуга. All Risk Застраховка за анулация на пътуването не може да бъде закупена в отделна резервация. След заплащането на цената потребителят получава на посочената от него електронна поща застрахователната полица, ОУ и всички други необходими документи.
  16. Промени, включително отмяна на вече издадена застраховка, могат да се правят, само ако е предвидена тази възможност в общите условия на доставчика на услугата. Моля да имате предвид, че в случай че такива промени са възможни, те може да са свързани със заплащане на допълнителни такси.
 • VII.
  Общи условия за наем на автомобили
  eSky.bg предоставя възможност за наем на автомобили не директно чрез своята резервационна система, а чрез посредничеството на сайта Rentalcars.com – търговска марка, принадлежаща към групата на TravelJigsaw Limited. Това е компания, регистрирана в Англия и Уелс със седалище 100 New Bridge Street, London, EC4V 6JA и регистрационен номер 05179829. За всяка резервация на автомобил, направена през сайта на www.eSky.bg, се прилагат общите условия на rentalcars.com. Специфичните условия за всяко превозно средство също са посочени. Те се определят от различните доставчици на услугата. Всякакви претенции, жалби, молби и т.н. следва да бъдат насочени към доставчика на услугата.
 • VIII.
  Общи условия за използване на трансферни услуги и места за паркинг
  eSky.bg предоставя възможност за ползване на услугата трансфер не директно чрез своята резервационна система, а чрез посредничеството на Mozio. Това е компания, регистрирана в Съединените американски щати със седалище Делауеър с адрес на седалище: 9450 SW Gemini Dr., Beaverton, OR, 97008 и регистрационен номер: C3579835. За всяка резервация на услугата трансфер, направена през сайта на www.eSky.bg, се прилагат общите условия на Mozio https://www.mozio.com/en-us/terms-of-service. Специфичните условия за всяко превозно средство също са посочени. Те се определят от различните доставчици на услугата. Всякакви претенции, жалби, молби и т.н. следва да бъдат насочени към доставчика на услугата.
 • IX.
  Фериботни билети
  eSky предоставя услуги за отдаване под наем на рекламно пространство в полза на FERRYSCANNER MONOPROSOPI IKE със седалище на ул. Miltiadou 7, ПК: 10560 Атина, Гърция, която предоставя услуги при условията, посочени в Общите условия за услугите на този обект, достъпни на https://www.ferryscanner.com/en/terms-and-conditions. eSky може да информира за възможността за закупуване на допълнителни услуги в рамките на резервацията на билети за фериботи в сътрудничество с FERRYSCANNER по време на телефонен разговор с цел резервация или предоставяне на други услуги. Е-Скай не е страна по възникналото правоотношение по закупуване на услуги между потребителя и FERRYSCANNER MONOPROSOPI IKE. Всякакви претенции, жалби, молби и т.н. във връзка с резервацията и използването на услугата следва да бъдат насочени към доставчика на услугата.
 • X.
  Спортни и музикални събития
  eSky предоставя услуги за отдаване под наем на рекламно пространство в полза на Sports Events 365 Ltd. – с регистрационен номер 513843920, със седалище в Израел, улица Haetgar 2, P.O.B. 163, Tirat Hacarmel 3910101, която предоставя услуги за продажба на билети за спортни и музикални събития при условията, посочени на сайта https://www.sportsevents365.com/ и при условията, посочени в регламента за услугите на това дружество, достъпен на https://www.sportsevents365.com/about/tou/. eSky може да информира за възможността за закупуване на допълнителни услуги в рамките на закупуването на билети за спортни и музикални събития в сътрудничество със Sports Events 365 Ltd. по време на телефонната услуга относно резервации или други услуги. Е-Скай не е страна по възникналото правоотношение по закупуване на услуги между потребителя и Sports Events 365 Ltd. Всякакви претенции, жалби, молби и т.н. във връзка с резервацията и използването на услугата следва да бъдат насочени към доставчика на услугата.
 • XI.
  Общи условия за закупуване на туристически дейности

  eSky.bg предоставя възможност за закупуване на различни туристически дейности (Изживявания) в рамките на Република България не директно чрез своята резервационна система, а чрез посредничеството на сайта https://www.avrasia.bg/experience-bulgaria/activities. Услугата се предоставя от „ВИП – СЛИВЕН“ ЕООД, ЕИК 200363936, с. Недялско, п.к. 8684, ул. „СЛАВ БОНЕВ“ № 44. За всяко закупено Изживяване се прилагат общите условия на „ВИП -СЛИВЕН“ ООД. Всякакви претенции, жалби, молби и т.н. следва да бъдат насочени към „ВИП – СЛИВЕН“ ЕООД.

  eSky предоставя услуги за отдаване под наем на рекламно пространство в полза на GetYourGuide Deutschland GmbH, дружество регистрирано в Република Германия, със седалище и адрес на управление: ул. Sonnenburger 71-75, 10437 гр.Берлин, Република Германия, което предоставя услуги при условията, посочени в Общи условия, достъпни на https://www.getyourguide.com/terms_of_business. eSky информира потребителя за възможността за закупуване на допълнителни услуги в рамките на резервацията на туристически атракции в сътрудничество с GetYourGuide по време на телефонен разговор с цел резервация или предоставяне на други услуги. Всякакви претенции, жалби, молби и т.н. следва да бъдат насочени към GetYourGuide Deutschland GmbH.

  Електронни визи (туристически):
  eSky предоставя услуги за отдаване под наем на рекламно пространство в полза на VISA RUN INC. (Шерпа) 868-313 Richmond St. E. Toronto, ON M5A 4S7 със седалище в Съединените американски щати, която предоставя услуги за продажба на електронни визи по условия, посочени в правилата за услугите на това юридическо лице, достъпни на https://www.joinsherpa.com/legal/terms-conditions/. eSky може да информира за възможността за закупуване на допълнителни услуги в рамките на закупуване на електронни входни визи за различни страни в сътрудничество с VISA RUN (Шерпа) по време на телефонен разговор с цел резервация или предоставяне на други услуги.

 • XII.
  Цени и начини на плащане
  Посочените цени от резервационната система на "Е-СКАЙ" са в Евро и се заплащат към Е-Скай в Лева по курс 1.956 Лева. за 1 Евро.
  1. Такса за обслужване.
   Такса за обслужване включва услугата по персонална обработка на всяка резервация, коректно издаване на самолетен билет и изпращането му до потребителя,посредничество при преговори с авиокомпании, застрахователи и летища във връзка с резервацията и/или пътуването.
  2. Плащането на цената на съответната услуга се счита и за потвърждаване на всички данни въведени или дадени от Потребителя, включително, но не само, имена,дестинация, период на пътуване и др., както и на настоящите Общите условия, условията на тарифата и/или Общите условия на доставчика на съответната Туристическа услуга.
  3. В случай че Потребителят избере метод за плащане чрез кредитна карта, дължимата сума ще постъпи директно по сметката на авиокомпанията. „Е-Скай“ посредничи при закупуването на самолетни билети от авиокомпании, базирани по цял свят. Моля да имате предвид, че банката издател на кредитната карта и банката, обслужваща банковата сметка на авиокомпанията, са различни банки и банковата сметка на потребителя и банковата сметка на авиокомпанията са в различни валути, поради което при заплащането на цената се прилагат обменни курсове, които се определят от банката, издател на картата и банката на авиокомпанията. С оглед на това Ви съветваме да се свържете с обслужващата си банка, относно прилаганите от нея обменни курсове, както и за други дължими банкови такси.
  4. Плащането се смята за извършено след като дължимата сума постъпи по сметка на Е-СКАЙ и/или сметка на съответната авиокомпания и/или доставчик на услугата. В случай, че плащането по кредитна и/или дебитна карта е спряно от картодържателя и постъпилата сума по сметка на „Е-Скай” и/или сметка на съответната авиокомпания и/или доставчик на услугата е изтеглена, то се счита, че потребителят не е заплатил цената на съответния самолетен билет, хотелска резервация, застраховка или друга услуга.
  5. Е-СКАЙ е посредник между Потребителя и доставчика на съответната услуга и при закупуване на самолетен билет, хотелска резервация и/или застраховка с кредитна или дебитна карта заплащането на цената се осъществява по следния начин:
   1. При закупуване на самолетен билет за нискотарифна авиокомпания с кредитна карта:
    Поради динамиката на операциите и условията на банките и авиокомпаниите при плащане с банкова карта, трансакцията може да се осъществи по един от вариантите по-долу:
    1. Картата ви ще бъде таксувана от авиокомпанията за сумата на цената на билета и летищните такси, а е-Скай ще таксува картата ви за таксата за издаване на билета.
    2. Картата ви ще бъде таксувана за цялата сума на резервацията от е-Скай, като съответно е-Скай ще заплати цената на билета към авиокомпанията.
     При закупуване на билет по телефона или чрез електронната поща, Потребителят следва да попълни и изпрати авторизационна форма за таксуване на карта. В нея картодържателят попълва имена, ЕГН, номер на карта, код, дати и декларира съгласие с таксуването на определената сума по конкретната резервация. В случай че картодържателят е различен от пътуващия, трябва да представи копие от двете страни на картата си, както и копие от документ за самоличност със снимка. След получаване на коректно попълнената авторизационна форма и необходимите документи, цената на билета се превежда директно по банковата сметка на авиокомпанията. По банковата сметка на Е-СКАЙ постъпва таксата за издаване на билет, определена в настоящите общи условия.
   2. При закупуване на самолетен билет за редовна авиокомпания с кредитна карта:
    Поради динамиката на операциите и условията на банките и авиокомпаниите при плащане с банкова карта, трансакцията може да се осъществи по един от вариантите по-долу:
    При закупуване на билет по телефона или чрез електронната поща, Потребителят следва да попълни и изпрати авторизационна форма за таксуване на карта. В нея картодържателят попълва имена, ЕГН, номер на карта, код, дати и декларира съгласие с таксуването на определената сума по конкретната резервация. В случай че картодържателят е различен от пътуващия, трябва да представи копие от двете страни на картата си, както и копие от документ за самоличност със снимка. След получаване на коректно попълнената авторизационна форма и необходимите документи, цената на билета се превежда директно по банковата сметка на авиокомпанията. По банковата сметка на Е-СКАЙ постъпва таксата за издаване на билет, определена в настоящите общи условия.
    1. Картата ви ще бъде таксувана от авиокомпанията за сумата на цената на билета и летищните такси, а е-Скай ще таксува картата ви за таксата за издаване на билета.
    2. Картата ви ще бъде таксувана за цялата сума на резервацията от е-Скай, като съответно е-Скай ще заплати цената на билета към авиокомпанията.
   3. При закупуване на самолетен билет от нискотарифна авиокомпания или редовна авиокомпания, която не предлага възможността билета да бъден закупен чрез кредитна и/или дебитна карта, цената на билета и цената на такса обслужване се превеждат по банковата сметка на Е-Скай. Към 21.08.2013г. следните авиокомпании не предоставят възможността билета да бъде закупен чрез кредитна и/или дебитна карта- Royal Air Maroc, Cyprus Airways, Air China, Fly Be Royal, Brunei, Belavia, Eva, Air China, Southern Ethiopian, Flybaboo, Hahn Air, Hainan Airlines, Hong Kong Air, Uzbekistan, Meridiana, Fly Arkia, Israeli, TAM, Jat Airways, Korean air, Air Malta, Kenya Airways, El Al, UKRAINE INTL, Royal Air Jordanian, Tarom, Siberia Airlines, Singapore, Virgin Atlantic, Montenegro, Heli Air Monaco, All Nippon, Srilankan Airlines, Air Europe, Flexflight, Heli Air Monaco. Моля да имате предвид, че списъкът от авиокомпании е динамичен и към датата на закупуването на самолетния билет може да включва и авиокомпании, които не са посочени в него. В случай, че желаете да знаете актуалния списък моля свържете се с нас.
   4. При закупуване на хотелски резервации
    1. При закупуване на хотелски резервации използвайки резервационната система, достъпна на електронната ни страница, цената на хотелската резервация се превежда директно по сметка на доставчика на съответната услуга
    2. При закупуване на хотелски резевации по телефона или електронната поща:
     1. Цената се заплаща по сметка на Е-СКАЙ
      Или
     2. Потребителят следва да попълни и изпрати авторизационна форма за таксуване на карта. В нея картодържателя попълва имена, ЕГН, номер на карта, код, дати и декларира съгласие с таксуването на определената сума по конкретната резервация. В случай че картодържателят е различен от пътуващия, трябва да представи копие от двете страни на картата си, както и копие от документ за самоличност със снимка. След получаване на коректно попълнената авторизационна форма и необходимите документи, цената на хотелската резервация се превежда директно по банковата сметка на доставчика на услугата.
  6. Имайки предвид начин на разплащане, описан в т.4 от раздел VI на настоящите Общи условия, в банковото Ви извлечение, относно извършени транзакции за закупуване на самолетни билети, застраховки или хотелски резервации, ще бъдат отразени две транзакции – една към „Е-СКАЙ“ за такса за издаване на билета и една към съответната авиокомпания и/или доставчик на услуга. В случай че нареденото от Вас плащане към авиокомпанията и/или доставчика на услугата не постъпи по банковата сметка на авиокомпанията и/или доставчика на услуга, поради каквато и да е причина, авиокоманията и/или доставчика на услугата ще се възползва от правото си да получи сумата от „Е-СКАЙ“. В този случай Потребителят следва да заплати цената на билета и/или туристическата услуга по сметката на „Е-СКАЙ“ в рамките на 5 дни от уведомлението на „Е-СКАЙ“ към Потребителя за непостъпило плащане от негова страна към авиокоманията и/или доставчика на услугата. В такива случаи, Потребителят се задължава да окаже пълно съдействие на „Е-СКАЙ“ за установяване на причините за непостъпване на сумата по сметката на авиокомпанията и/или доставчика на услугата, включително чрез представяне на удостоверение от обслужващата го банка, че дължимата сума е наредена и преводът не е спрян.
  7. "Е-СКАЙ" не приема плащания в брой.
  8. В случай че направите резервация на място в офиса на Е-СКАЙ дължимите от Вас такси за издаване на самолетен билет ще бъдат с 50% по високи от посочените в т. 8 от настоящия раздел.
  9. С цел да бъдат избегнати измами, злоупотреби с резервационната система и фалшиви резервации, "Е-СКАЙ" си запазва правото да анулира резервации и/или да откаже да предостави съответната услуга, в случай че не е възможно да бъде осъществен контакт с потребителя на посочения от него телефонен номер, електронната поща, предоставена от потребителя, е използвана в предишни резервации, които в последствие не са били заплатени, потребителят не отговаря на изпратените до него електронни съобщения от страна на "Е-СКАЙ", потребителят има неуредени финансови отношения с „Е-Скай“ или други обстоятелства, от които може да се направи предположение, че се касае за случаи на злоупотреби и измами.
  10. Цената на регистрирания багаж за полети, оперирани от авиокомпания KLM, се заплаща в брой на летището, непосредствено преди полета.
  11. За самолетни билети

    

   Такси за съдействие при добавяне на допълнителни услуги към резервиран билет:

    

   Сума в EUR

   Такса за услуга за промяна на билет (дати, маршрут, данни на пътници)

   16,70

   Такса за услуга за анулация на билет

   16,70

   Такса за съдействие за добавяне на регистриран или специален багаж

   6,80

   Такса за съдействие при избор на конкретно място в самолета

   6,80

   Такса за съдействие при превоз на животни

   6,80

   Такса за съдействие за добавяне на приоритетен бординг

   6,80

   Такса за съдействие при пътуване на дете без придружител

   6,80

   Такса за поръчка на специална храна

   6,80

   Такса за други допълнителни услуги, които авиокомпаниите предлагат при заявка

   6,80

   Такса за онлайн регистрация

   6,80

    

   1. Крайната цена на закупеният самолетен билет се формира по следния начин:
    • Вътрешен полет в България – цена на самолетен билет (с летищни и горивни такси) + допълнителни такси във връзка с превоза на пътници. Допълнителните такси включват задължителна такса за обслужване на eSky, която е динамична и се формира като процент от цената на самолетния билет, (конкретната сума се вижда ясно по време на резервация) + такса за обработка на плащането към авиокомпанията (ако такава е дължима) + такса за Пакет „Допълнително обслужване“ (ако такъв е избран от клиента) + такса за услуга „Онлайн регистрация“ (ако такава е избрана от клиента) + такса за услуга „Проследяване на багаж“ (ако такава е избрана от клиента).
    • Международни полети и вътрешни полети в държави, освен България – цена на самолетен билет (с летищни и горивни такси) + допълнителни такси във връзка с превоза на пътници. Допълнителните такси включват задължителна такса за обслужване на eSky, която е динамична и се формира като процент от цената на самолетния билет, (конкретната сума се вижда ясно по време на резервация) + такса за обработка на плащането към авиокомпанията (ако такава е дължима) + такса за Пакет „Допълнително обслужване“ (ако такъв е избран от клиента) + такса за услуга „Онлайн регистрация“ (ако такава е избрана от клиента) + такса за услуга „Проследяване на багаж“ (ако такава е избрана от клиента).
    • При някои авиокомпании Потребителят може да заяви допълнителна услуга – приоритетен бординг, багаж или избор на място, за което се начисляват допълнителни такси, в зависимост от тарифите на съответната авиокомпания.
    • Таксата на "Е-СКАЙ" за анулация или промяна на вече издаден билет е 16 Евро (27,38 лв.)/ билет.
   2. В случай че с посочената от Потребителя кредитна карта бъде заплатена само сумата за цената на самолетният билет + летищните такси, но поради блокировка на картата от банката издател за таксуване през ПОС терминал с ръчно въвеждане на картовите детайли, ограничен лимит или други причини, възпрепятстващи таксуването на таксата за обслужване от предоставената от Потребителя карта, независещи от "Е-СКАЙ", "Е-СКАЙ" се свързва с Потребителят и той трябва незабавно да предприеме действия по заплащане на дължимата сума като предостави друга кредитна карта. При отказ на Потребителя да заплати дължимата такса за издаване на билет и/или неплащането ѝ в срок от 2 работни дни, "Е-СКАЙ" има право да анулира билета за сметка на Потребителя на основание неспазване на договорените условия от страна на Потребителя. До получаването на дължимата сума "Е-СКАЙ" има право да задържи или анулира издадените билети, без да носи каквато и да било отговорност към Потребителя за вреди. Задължението на Потребителя да заплати таксата за издаване на билета към "Е-СКАЙ" остава в сила и след анулацията на билета.
  12. Заплащане на хотелски резервации
   1. Заплащането на хотелската резервация може да се извърши чрез кредитна карта. Крайната цена на услугата е цената, посочена от съответния хотел. Потребителят не дължи комисионна на "Е-СКАЙ" за услугата по издаване на хотелски ваучери.
    1. Плащане с кредитна карта
     • Плащане на хотелска резервация с кредитна карта може да бъде извършено онлайн, чрез резервационната система на "Е-СКАЙ" или чрез обаждане в центъра за обслужване на клиенти на eSky.bg.
     • Сумата, дължима за направената хотелска резервация, ще бъде изтеглена от кредитната карта на потребителя в щатски долари (USD), според обменния курс (USD/EUR) на банката, издател на картата
     • В случай че кредитната карта е валидна, редовна и има наличност, достатъчна за заплащане на дължимата сума по резервацията, потребителят ще получи електронно съобщение, съдържащо резервационния код и ваучера за хотелска резервация. В противен случай, както и в случай, че плащането не може да бъде извършено, поради наличието на каквито и да било ограничения на кредитната карта (напр. дневен, седмичен или месечен лимит, или друго), резервацията няма да бъде завършена и "Е-СКАЙ" не носи отговорност за неизпълнение на услугата или за последващи промени в нейната цена.
     • Дължимата сума за хотелската резервация се заплаща от Потребителя на Доставчика на услугата.
     • Фактура за заплатената от потребителя услуга може да бъде издадена от eSky.bg само при изрично поискване, в срок от 5 дни от датата на плащане. Поискването трябва да бъде изпратено на електронен адрес finance@esky.bg и да съдържа следните данни за издаване на фактура: Наименование, Адрес, ЕИК, ИН по ДДС и МОЛ. Фактурата ще бъде изпратена в рамките на 5 дни след получаване на заявката за издаване на фактура.
   2. Заплащане на застраховки
    1. Плащанията за застраховки се извършват чрез кредитна или дебитна карта VISA, MASTER CARD, MAESTRO, AMERICAN EXPRESS, DINERS CLUB
    2. Потребителят не дължи комисионна на "Е-СКАЙ" за услугата по издаване на застрахователна полица.
 • XIII.
  Възстановяване на суми за неизползвани услуги
  1. В случай че закупената услуга не е използвана и/или не може да бъде използвана, и/или Потребителят не желае да я използва и условията на съответната авиокомпания или доставчик на услугата допускат това, може да се възстанови цената на цялата или част от услугата. Всяка авиокомпания и/или доставчик определя специфичните условия, при които това е възможно, както и документите, които следва да се представят, за да бъде уважено съответното искане за възстановяване. "Е-СКАЙ" не носи отговорност за решението на авиокомпанията и/или доставчика на услугата, относно възстановяване на цялата или част от цената и не отговаря за вредите, които са или биха възникнали за Потребителя.
  2. В случай че е възможно възстановяване на цялата или част от заплатената цена, същата се възстановява по един от следните два начина:
   1. По банков път в срок от 7 работни дни след възстановяване на съответната сума към "Е-СКАЙ" от авиокомпанията и/или доставчика на услугата и предоставяне от страна на Потребителя на валидни и пълни детайли на банкова сметка в писмена форма. При предоставяне от страна на клиента сметка във валута, различна от лева, банковите такси остават за сметка на получателя.
   2. По сметката, обслужваща дебитната или кредитната карта, с която е заплатена съответната туристическа услуга. Възстановяването на сумата се извършва директно от авиокомпанията или доставчика на съответната туристическа услуга в срок, определен в Общите им условия и е във валутата, в която е била заплатена съответната услуга.
  3. Таксата за издаване на билет, таксата за обслужване, таксата за Пакет „Допълнително обслужване", таксата за онлайн чек-ин, както и комисионата за извършване на съответната услуга не подлежат на възстановяване, освен в случаите, когато анулирането на съответния самолетен билет или друга услуга се дължи единствено на виновното неизпълнение на задълженията на "Е-СКАЙ" по настоящите Общи условия и/или приложимото законодателство.
 • XIV.
  Защита на личните данни
  1. Потребителят се съгласява да предостави лични данни на "Е-СКАЙ" във връзка с извършване на услугите, възложени от Потребителя. Потребителят дава съгласие за тяхното съхраняване и обработване в базата данни на резервационната система на "Е-СКАЙ".
  2. Потребителят се съгласява "Е-СКАЙ" да предоставя личните му данни на доставчика, от когото е закупена съответната услуга (авиокомпания, хотел, доставчик на коли под наем, застраховател).
  3. Потребителят се съгласява "Е-СКАЙ" да предоставя името и електронния адрес, който е посочил при извършване на резервацията, на трети лица, с които "Е-СКАЙ" има сключени споразумения за защита на личните данни на потребителите. Тези данни могат да бъдат използвани от трети лица едниствено с цел изпращане на търговска информация на посочените електронни адреси. Потребителят може по всяко време да се откаже от опцията за получаване на търговска информация с изпращане на електронно съобщение с текст "Отказ" на адрес:  otkaz@esky.bg.
  4. При използване на интернет резервационната система, системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки, Потребителят трябва да въведе личните данни, необходими за успешното извършване на резервация и издаване на самолетен билет, хотелска резервация, застраховка или друга туристическа услуга. Въведената информация, съдържа собствено и фамилно име, пол, детайли на кредитна карта, адрес на електронна поща, дата на раждане и телефон за връзка. В случай, че потребителят желае Е-Скай ООД да извърши услугата онлайн чекинг е необходимо да предостави номер на документ за самоличност. Използвайки интернет резервационната система, уеб-страницата, системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки, Потребителят дава съгласие за обработване и предаване на неговите лични данни, както и данните на лицето/лицата, с което/които ще пътува, с цел резервиране и закупуване на самолетни билети или съответна туристическа услуга. Потребителят се съгласява, че "Е-СКАЙ" може да събира информация, относно (1) името на домейна на хоум сървъра, електронни адреси, типа на компютъра и типа на уеб браузъра на посетителите на сайта, (2) електронните адреси на посетителите, които комуникират с "Е-СКАЙ" или сайтът чрез електронен адрес, (3) информация, осигурена със знанието на потребителя в онлайн форуми, регистрационни форми и проучвания (включително име, адрес, електронен адрес и друга информация, нужна за профила на потребителя), и (4) съвкупна и специфична за потребителите информация, отнасяща се до броя на посещенията на сайта.
  5. Предоставените лични данни са напълно защитени и се използват с цел маркетингов анализ и по-добро разбиране на потребностите на Потребителите, и съответно подобряване на качеството на предлаганото обслужване. Без личните данни на потребителите интернет резервационната система няма да може да се използва за извършване на резервации.
  6. Е-СКАЙ" се явява администратор на лични данни по смисъла на ЗЗЛД и ще обработва личните данни на Потребителят за изпълнение на своите задължения, във връзка с извършената от Потребителя резервация.
  7. Данните ще се обработват и съхраняват на хартиен и електронен носител. "Е-СКАЙ" като администратор на лични данни, се задължава да осигури необходимите технически и организационни мерки за защита на данните от посегателства, загуба или промени. "Е-СКАЙ" използва технологии, които позволяват предпазване на цялата информация, която минава през уеб-страницата, като технологията Secure Sockets Layer (SSL). С цел използване на уеб страницата, Потребителите трябва да поддържат SSL-capable браузър, като например MS Internet Explorer 6.0 (или по-нова версия) или Netscape Navigator 7.0 (или по-нова версия).
  8. Е-СКАЙ" е длъжен да не разкрива личните данни на Потребителя на трети лица. Предоставяне и достъп до тези данни може да има само в случаите, когато "Е-СКАЙ" е нормативно задължен да предостави данните на съответните публични органи и организации или му е надлежно изискана от такива органи по съответния ред; когато служителят е дал изрично съгласието си за разкриване на данните; случаите по т.3 от настоящия раздел на Общите условия на "Е-СКАЙ" или при други предвидени в Закона за защита на личните данни случаи; по отношение на информация, която не индивудуализира конкретно лице; по съвет на правните консултанти на "Е-СКАЙ"; в случай на преобразуване на "Е-СКАЙ"
  9. Е-СКАЙ" не носи отговорност, ако Потребителят сам е оповестил публично личните си данни на трети лица.
  10. Потребителят има право на достъп и на поправка на личните си данни, обработвани от "Е-СКАЙ", включително да иска изтриването и актуализирането им, да забрани представянето им на трети лица и др., при условията и по реда на глава V от Закона за защита на личните данни
  11. От съображения за сигурност и с цел подобряване на обслужването, телефонните разговори, приемани от служителите в центъра за обслужване на клиенти на "Е-СКАЙ" се записват. В случай че не сте съгласни, моля прекъснете телефонния разговор.
  12. Е-СКАЙ" ще информира своевременно Потребителите на резервационната система за всички нови продукти, услуги, отстъпки и ценоразписи, промоции, рекламни кампании, предлагани на сайта. Тази информация ще се счита за поръчана от Потребителя търговска информация. Потребителят може по всяко време да се откаже от опцията за получаване на търговска информация с изпращане на електронно съобщение с текст "Отказ" на адрес: otkaz@esky.bg
  13. Е-СКАЙ" може да постави "бисквитки"(cookies) на хард драйвърите на потребителите. Интернет бисквитките запазват информация относно индивидуалните Потребители, като например името на Потребителя, паролата му, името на акаунта му. Чрез тях "Е-СКАЙ" може да го разпознае и да използва информацията от неговия профил. Потребителите могат по всяко време да отхвърлят бисквитките, в случай че има такива.
  14. Потребителят е съгласен "Е-СКАЙ" да запаметява ограничена информация за всяко търсене, направено от него и да използва тази информация също и за решаване на технически проблеми и за статистически цели.
  15. Рекламации относно резервации и закупени билети, и туристически услуги могат да се подават в устна и писмена форма в срок от 14 дни от откриването на несъотвествието между закупената и договорената услуга. Рекламациите се подават от Потребителя направил резервация и/или ползувателя на услугите на "Е-СКАЙ", или от техен представител с нотариално заверено пълномощно както следва:
   Адрес: "Е-СКАЙ" ООД, гр. София, 1618, бул. Цар Борис III № 159, офис №9,
   Факс: 00 359 2 491 88 36
   e-mail: oplakvane@esky.bg
   чрез формата за контакт, достъпна тук
    
   • Е-СКАЙ" ще се запознае с исканията на Потребителя и ще излезе със становище в рамките на 10 работни дни от получаването на рекламацията.
  16. Потребителят се съгласява да обезщети "Е-СКАЙ", неговите служители, управители, агенти и партньори срещу всички вреди, възникнали в резултат на нарушаването на настоящите Общи условия.
  17. В случай че "Е-СКАЙ" установи некоректно отношение у Потребителя, а именно, ако Потребителят е изпратил платежно нареждане с невярно, неистинско или подправено съдържание, и цялата дължима сума не е преведена по сметката на "Е-СКАЙ", то той дължи на "Е-СКАЙ" неустойка в размер на дължимата сума, както и "Е-СКАЙ" ще уведоми незабавно компетентните органи за опита за измама.
  18. В случай, че потребителят след като е предоставил данни на кредитна или дебитна карта е спрял плащанията по нея и „Е-Скай” ООД и/или авиокомпанията не са получили дължимата сума, Потребителят дължи на "Е-СКАЙ" неустойка в размер на дължимата сума, както и "Е-СКАЙ" ще уведоми незабавно компетентните органи.
  19. "Е-СКАЙ" не носи отговорност за щети, в резултат на форсмажорни обстоятелства и/или обстоятелства извън контрола на "Е-СКАЙ", като отменен полет, стачки на работниците и служителите на превозвача и/или летището, фалит или банкрут на авиокомпания или друг доставчик на туристически услуги, от който "Е-СКАЙ" купува съответната услуга или продукт.
  20. "Е-СКАЙ" е само посредник между Потребителя и авиокомпанията, хотела, застрахователя или доставчика, с който урежда предоставянето на поръчаната от Потребителя услуга. Отговорността на "Е-СКАЙ" може да се ангажира само за вреди, възникнали от действията на "Е-СКАЙ" в периода от момента на приключване на резервацията до доставянето на билета, ваучера за хотелско настаняване, застрахователна полица или друга услуга, и не може да надвишава стойността на платената от Потребителя сума в полза на "Е-СКАЙ". "Е-СКАЙ" не поема никаква отговорност за преки или косвени вреди, възникнали преди, по време и след пътуването или ползването на съответната услуга, включително, но не само, телесни повреди, смърт, загуба на багаж, закъснение, несъстоятелност на изпълнителя на услугата и др.
  21. Всякакви претенции за вреди, произтекли включително, но не само, от закупуването, ползването и/или неизползването на съответната туристическа услуга, следва да бъдат насочени съответно директно към авиокомпанията, застрахователят и/или доставчика на съответната Туристическа услуга.
   
  При всеки възникнал спор, който не може да бъде уреден от настоящите общи условия, потребителите могат да се обърнат към следният орган за алтернативно решаване на потребителски спорове:
  Обща Помирителна комисия към Комисията за защита на потребителите с адрес: гр. София 1000, пл. Славейков № 4А, тел. 02/ 9330 517 (цена за разговор според тарифата на Вашия оператор), www.kzp.bg; e-mail: adr.sofia@kzp.bg

  На следния адрес може да намерите и списък на всички органи за алтернативно решаване на спорове, нотифицирани от държавите-членки на ЕС, достъпен на Електронната платформа за онлайн решаване на спорове на Европейската комисия:
  https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show
 • XV.
  Право на интелектуална собственост
  1. Правата на интелектуалната собственост върху интернет резервационната система, софтуерни продукти, документи и други материали, съдържащи се на тази уеб-страница, са на "Е-СКАЙ". Потребителят няма право самостоятелно или чрез трето лице да изменя, променя, подобрява, копира, възпроизвежда, адаптира, скрива, разкомплектова, превежда, преотдава, лицензира интернет резервационната система или каквато и да е част от съдържанието на уеб-сайта www.eSky.bg.
  2. Потребителят не придобива права на интелектуална собственост и задълженията му остават и след като преустанови ползването на настоящата уеб страница и/или интернет резервационната система на "Е-СКАЙ", и/или Сиситемите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки.
 • XVI.
  Заключителни разпоредби
  1. Всички неуредени от настоящите Общи условия отношения ще се регулират от материалното право на Република България. Споровете ще бъдат разглеждани от компетентния съд.
  2. В случай че някоя разпоредба от настоящите Общи условия бъде обявена от съдебен или друг компетентен орган за недействителна, останалите разпоредби запазват действието си.
  3. "Е-СКАЙ" си запазва правото по всяко време и по собствена преценка да променя Общите условия, като промените влизат в сила от момента на публикуването им и имат действие за в бъдеще. По отношение на резервации, които са направени преди публикуването на Общите условия, се прилагат Общите условия, които са били действащи към момента на извършването на резервацията. Поради това Ви съветваме да запазите копие от Общите условия, които сте приели, т.к. отношенията между Вас и "Е-СКАЙ" ще се уреждат по тези Общи условия. Промяната на общите условия има действие за резервации извършени след влизането в сила на съответната версия на общите условия. "Е-СКАЙ" ще уведоми потребителите за промяната в Общите условия по електронен път.