• Център за обслужване на клиенти 0 700 15 355

  Център за обслужване на клиенти

  0 700 15 355

  За обаждания от чужбина:
  +359 2 955 75 80

  Работно време:
  Понеделник - петък 08:00 - 22:00ч, събота и неделя 10:00 - 18:00ч

  На цената на стандартен разговор във Вашата мрежа

Bulgaria Air

Открийте най-евтините полети на Bulgaria Air

1

Най-добрите оферти за полети с авиокомпания Bulgaria Air

Цена на възрастен за двупосочен билет

Покажи филтри
Bulgaria Air

Bulgaria Air

Bulgaria Air (България Ер) е националната авиокомпания на България. Тя е основана през ноември 2002 г. и започва да извършва полети през декември същата година, като нейно седалище е столичното летище София. Компанията е наследник на фалиралата авиокомпания Balkan, а от 2006 г. става собственост на по-малката българска авиокомпания Hemus Air. В момента двете компании са обединени и извършват полети под кода на Bulgaria Air. От 2008 г. българският авиопревозвач е пълноправен член на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA). 
Авиокомпанията извършва полети от София до голям брой европейски дестинации, а също до Тел Авив, Бейрут и Москва. От Бургас се предлагат полети до Москва. Bulgaria Air извършва полети и по вътрешните линии София–Варна и София–Бургас. От 2009 г. Bulgaria Air разполага със самолет Avro RJ70, с който извършва чартърни бизнес полети. 

Багаж

Определено количество ръчен и регистриран багаж са включени в цената на самолетния билет на Bulgaria Air. При ръчния те са еднакви за всички пътници, а при регистрирания – варират според класата на обслужване и маршрута. 

Виж повече

Пътнически класи

На борда на всички самолети на Bulgaria Air местата са разпределени в икономична и бизнес класа. 

Онлайн регистрация

Онлайн регистрация с Bulgaria Air е възможна от 24 до 2 часа преди полета. Услугата е налична само за полети излитащи от летищата в: София, Варна, Бургас, Лондон Хийтроу, Лондон Гетуик, Париж, Берлин, Милано, Цюрих и Амстердам. Чрез нея можете да избегнете опашките на гишетата и да изберете мястото си в самолета. 

Флот

Към декември 2014 г. авиокомпанията разполага с 12 самолета за полети на къси и средни разстояния, от които: 3 бр. Airbus A319-111/112; 3 бр. Airbus A320-214, 4 бр. Embraer E190, 1 бр. BAe 146-200 и 1 бр. Авро RJ70. Средната възраст на самолетите е 12,8 години.. 

Летище Враждебна, София

Седалището на националния ни превозвач, Летище София (още Враждебна), е най-голямото в страната и поема по-голямата част от въздушния трафик в България. Годишно летището обслужва около 5 милиона души – пътници, посрещачи, изпращачи. Летището има 2 терминала, като старият, Терминал 1, обслужва чартърни и нискотарифни полети, а по-модерният Терминал 2 приема останалите полети. На летище София оперират над 65 авиокомпании.

Храна на борда

На пътниците в икономична класа се сервира лека храна, в зависимост от часа на полета, както и богат избор от безалкохолни и леки алкохолни напитки, кафе и чай.
Пътниците в бизнес класа на борда на Bulgaria Air са посрещани с напитка за добре дошли. Сервира се топла храна, в зависимост от часа на полета и се предлага богат избор от алкохолни и безалкохолни напитки. 

Допълнителни услуги

Bulgaria Air предлага собствена програмата за редовни пътници, наричечена Fly More. Тя има три нива на членство, предлагащи бонус точки и привилегии за редовните клиенти. 
На разположение на всички пътници е бордното списание на авиокомпанията, съдържащо развлекателна информация по актуални теми.
За пътници с ограничения, нуждаещи от специална помощ, както и такива със сериозни заболявания, претърпели инциденти, жени в напреднала бременност или с новородени бебета, авиокомпанията изисква писмено лекарско разрешение за пътуване със самолет. 

x

Версията на браузъра Ви е твърде стара

Инсталирайте най-новата версия, за да можете да използвате всички функционалности на сайта ни.

Ако имате въпроси, моля обърнете се към центъра за обслужване на клиенти:

0 700 15 355 или +359 2 955 75 80

Понеделник - петък 08:00 - 22:00ч | събота и неделя 10:00 - 18:00ч

На цената на стандартен разговор във Вашата мрежа