Меню

Онлайн регистрация за полет

Онлайн регистрация за полет

Онлайн регистрацията за полет, наречена още онлайн чек-ин, е лесен и удобен начин да подготвите своята бордна карта, така че да избегнете дългото и изморително чакане на летището.

Авиокомпаниите Wizz Air и Ryanair, изискват задължителна онлайн регистрация за всичките си полети. В случай че не представите предварително принтирана бордна карта на летището, ще бъдете глобени. Таксата за регистрация на летището е различна. При Ryanair е 45 евро на пътник, а при Wizz Air започва от 30 евро на пътник, в зависимост от летището на излитане. 

След резервация, на e-mail-а си ще получите електронен самолетен билет, където ще откриете и линк за уеб чекиране, чрез който трябва да направите своята регистрация за полет онлайн. След като кликнете върху линка, системата ще Ви препрати към регистрационна форма, в която трябва да попълните личните си данни.

След успешно завършване на регистрацията, на посочен от Вас е-mail адрес, ще бъде изпратена бордната карта, която трябва да разпечатате и представите на летището, заедно с валиден документ за самоличност.

Онлайн регистрацията на Wizz Air е достъпна от 30 дни до 3 часа преди планирания час на заминаване за всички пътници, закупили места в самолета. Ако нямате заплатено място, можете да направите своята онлайн регистрация 48 часа преди полет - както на отиване, така и на връщане.

При авиокомпания Ryanair регистрацията започва 30 дни преди полета, но безплатно (без избор на място) можете да се регистрирате от 2 дни до 2 часа преди пътуването. Съветваме ви да не чакате последния момент, защото при непредвидени ситуации като бавен интернет, липса на такъв или нужда от повече време за принтиране на бордните карти, е възможно да изпуснете срока за онлайн регистрация. 

При редовните авиокомпании, онлайн регистрацията не е задължителна и чекирането на летището е безплатно. При регистрация онлайн, обаче, ще имате предимството предварително да изберете мястото в самолета, на което ще седите. 

Забележка: Пътниците трябва да бъдат на летището 2 часа преди обявения за излитане час.

Ако изпитвате затрудния с онлайн регистрацията, можете да се свържете с нашия център за обслужване на клиенти на 0700 15 355, където ще получите компетентна помощ.

След регистриране чрез центъра за обслужване на клиенти на eSky, пътниците получават бордните карти по електронна поща като прикачен файл, който трябва да разпечатат и носят на летището.

Виж още:

Колко цигари можете да превозвате в самолета

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Статията ти харесва, но смяташ, че липсва информация?
Благодарим Ви за обратната връзка!

Тя ще ни помогне да Ви предложим по-ценно и релевантно съдържание.

Възникна грешка при изпращането

Изпратете отново опитайте по-късно