Меню

Тегло и размери на багажа - Ryanair

Ryanair

Тегло и размери на багажа - Ryanair

Разберете какво количество багаж можете да вземете на борда на Ryanair. Не забравяйте, че размерите на ръчния багаж се определят индивидуално от всяка авиокомпания. Ако е възможно, изберете мека раница, вместо твърд куфар, тъй като тя ще се адаптира по-лесно към изискванията.

Независимо дали е включен в цената на билета, регистрираният багаж също трябва да отговаря на определени изисквания. Ограниченията на Ryanair зависят от сезона и начина на плащане.

Ръчен багаж на Ryanair

Ръчният багаж на Ryanair е малък и голям.

Малкият ръчен багаж (дамска чанта, малка раница, чанта за лаптоп и т.н.) е с максимални размери 40х20х25 см. и е включен в цената на билета, като е необходимо да се постави под предната седалка. 

Големият ръчен багаж e с ограничения 55х40х20 см и тегло до 10 кг., но не е включен в цената на билета. Пътуването с голяма чанта ръчен багаж е възможно, само ако сте заплатили услугата приоритетен бординг, имате билет от по-висока тарифа (Flexi Plus, Plus или Family Plus) или срещу допълнително заплащане.

Голямата чанта платен ръчен багаж се качва на борда при заплатен приоритетен бординг или при билет от по-висока тарифа, а когато е допълнително платен, се предава при изхода на гейта и пътува в багажното.

Регистриран багаж на Ryanair

Багаж, включен в цената на билета  Максимални размери  Максимално тегло Максимален брой регистриран багаж

НЕ

81x119x119см

          20 кг

2 куфара

 

Цена на 1 куфар регистриран багаж

 

в слаб сезон в силен сезон
до 20 кг, закупен от eSky.bg 25-30 EUR 35-40 EUR
до 20 кг, закупен на летището 40-45 EUR 50-55 EUR
Цена за свръхбагаж, заплатен на летището   10 EUR за 1 кг
 

* Имайте предвид, че посочените цени са за 1 бр. регистриран багаж и са ориентировъчни. Възможно е сумата да варира в зависимост от датата на пътуване и избраната дестинация. 

** Свръхбагажът може да се заплати само на летището. 

Ако искате да се насладите на спокойно пътуване, то вижте кои са забранените за превоз в самолета вещи.  

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Статията ти харесва, но смяташ, че липсва информация?
Благодарим Ви за обратната връзка!

Тя ще ни помогне да Ви предложим по-ценно и релевантно съдържание.

Възникна грешка при изпращането

Изпратете отново опитайте по-късно