Меню

Тегло и размери на багажа - Wizz Air

Wizz Air

Тегло и размери на багажа - Wizz Air

Разберете какво количество багаж можете да вземете на борда на WizzAir. Не забравяйте, че размерите на ръчния багаж се определят индивидуално от всяка авиокомпания. Ако е възможно, изберете мека раница, вместо твърд куфар, тъй като тя ще се адаптира по-лесно към изискванията.

Независимо дали е включен в цената на билета, регистрираният багаж също трябва да отговаря на определени изисквания. Таксите на Wizz Air зависят от начина на плащане на багажа, сезона и маршрута.

Ръчен багаж на Wizz Air

От 1 ноември 2018 г. компанията променя изискванията си за ръчния багаж: той може да бъде малък, включен в цената, и голям – срещу допълнително заплащане. 
 
Малкият ръчен багаж е включен в цената на билета, има ограничения на размерите до 40x30x20 см и се качва на борда, като се поставя под предната седалка. 

Големият ръчен багаж представлява чанта или куфар с размери до 55х40х23 см и тегло до 10 кг. Той се полага на пасажерите с приоритетен бординг и на тези, които са заплатили допълнително за него. 

Големият ръчен багаж може да се качи на борда само при закупен приоритетен бординг. Ако нямате приоритетен бординг, но сте заплатили за голям ръчен багаж, е необходимо да чекирате и предадете чантата на чек-ин гише. В този случай препоръчваме да бъдете на летището поне 2 часа преди полета. 

На борда е позволено да качите със себе си и следните предмети:

- палто или одеяло;
- мобилен телефон;
- четива;
- за деца под 2-годишна възраст: храна за път, сгъваема детска количка или кошче;
- патерици. 

Регистриран багаж на Wizz Air

Регистрираният багаж на Wizz Air може да бъде куфар с тегло до 20 кг или до 32 кг. Ограниченията за размерите са: 149 (ш) х 119 (в) х 171 (д). 

За полети след 1 ноември 2018 г. включително, компанията добавя още една възможност за регистриран багаж – куфар с тегло до 10 кг., със същите ограничения на размерите, посочени по-горе. 

*Промените влизат в сила от 1 ноември, като важат за билети, закупени след 10 октомври и с дата на полет след 1 ноември (включително). Пътниците с полет на или след 1 ноември, но закупили билетите си преди 10 октомври без приоритетен бординг, получават безплатен регистриран багаж до 10 кг. Пасажерите, които вече са платили за регистриран багаж (20 или 32 кг), получават безплатен приоритетен бординг. 

Виж още:

Забранени за превоз в самолета вещи

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Статията ти харесва, но смяташ, че липсва информация?
Благодарим Ви за обратната връзка!

Тя ще ни помогне да Ви предложим по-ценно и релевантно съдържание.

Възникна грешка при изпращането

Изпратете отново опитайте по-късно