Меню

easyJet

Най-добрите оферти за полети с easyJet от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

easyJet

EasyJet е британска нискотарифна авиокомпания със седалище на лондонското летище Лутън. Това е най-голямата британска авиокомпания и втората по големина нискотарифна компания в Европа. Основана е през 1995 г. от британския предприемач Стелиос Хаджи-Йоану, като през следващите години успява бързо да се разрасне. През 1998 г. easyJet купува 40% от швейцарската чартърна авиокомпания TEA Basle, която впоследствие е прекръстена на easyJet Switzerland. С това easyJet прави своята първа база извън Великобритания на летището в Женева. През следващите години към компанията са присъединени още няколко малки авиокомпании, включително британските Go и GB Airways. 
Авиокомпанията предлага самолетни билети за над 600 маршрута в 30 държави. Огромен брой от дестинациите се намират в Европа, където има 19 бази. Лети също и до някои летища извън Европа, като Египет, Мароко, Кипър, Израел, Йордания и Турция.

Багаж

 

Ръчният багаж е включен в цената на билета на easyJet. Неговите размери не трябва да надвишават 56х45х25 см, а за теглото няма ограничение. В допълнение можете да вземете палто, шал, шапка, патерици или проходилка, както и една торбичка стандартен размер със стоки, закупени от безмитната зона на летището.

Максималното тегло на един куфар регистриран багаж е 32 кг. С easyJet нямате ограничение за броя куфари, но колкото и да са те, общото им тегло не може да надвишава 40 кг. Регистрираният багаж се заплаща допълнително, както следва:

По телефона или онлайн:

До 20 кг – 14-27 евро, в зависимост от маршрута
над 20 кг – като за свръхбагаж

На летището:
до 20 кг – 35-55 евро, в зависимост от маршрута
над 20 кг – като за свръхбагаж

Свръхбагаж: 4 евро онлайн и 13 евро на летището за 1 кг

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация

.

Пътнически класи

Пътуването на борда на самолетите на easyJet е в обща кабина за икономичен клас. 

Онлайн регистрация

С easyJet можете да се регистрирате онлайн за полета си от 30 дни до 2 часа преди излитане. Услугата дава възможност да разпечатате бордната си карта предварително и да спестите време на летището. Срещу допълнително заплащане можете да изберете и мястото си в самолета. 
Пътници, които се нуждаят от специална помощ, също могат да се регистрират онлайн, но трябва да заявят нуждата от асистенция поне 48 часа преди пътуването. Можете да регистрирате онлайн и бебе, в случай че то ще пътува в скута Ви, а не на отделна седалка. 

Флот

Флотът на easyJet е сред най-младите със средна възраст на самолетите 3,6 години. Към 2018 г., easyJet разполага със 193 самолета Airbus A319-100, Airbus A320-200, Airbus A320neo което го прави най-големият оператор на модела в света. От последния модел са поръчани още 94 самолета, както и още 30 самолета Airbus A321neo, които ще бъдат доставени между 2017 и 2022 г. 

Летище Лутън, Лондон

Лондон Лутън е международнo летище, разположено на почти 3 км от центъра на град Лутън в Бедфордшир, Англия. Центърът на Лондон е на 56.5 км от него и това е четвъртото по големина летище, обслужващо района, от общо шест в близост до столицата. През 2011 г. е петото най-натоварено в Обединеното Кралство, като предната година е на по-горна позиция в тази класация. Лутън служи за база на нискотарифните авиокомпании easyJet и Ryanair, както и на Monarch Airlines и Thomson Airways. Повечето редовни полети от летището са до европейски градове, като има и чартърни полети до някои дестинации в Северна Африка и Азия.

Храна на борда

В цената на самолетните билети не е включена храна по време на пътуването, но можете да си поръчате закуска или напитки от стюардесите срещу допълнително заплащане. 

Допълнителни услуги

За да поддържа разходите си ниски, easyJet не предлага развлечения по време на полета. Въпреки това, употребата на лични електронни устойства като мобилен телефон, таблет, електронен четец, музикален плеър и игри е позволена в режим Flight. Лаптоп, ноутбук, DVD плеър, както и големи електронни игри и музикални плеъри също могат да бъдат използвани, но не и по време на излитане и кацане. 
На Ваше разположение на борда е списание Traveller, в което ще откриете развлекателна информация за хора, пътешествия и интересни дестинации.
Ако имате празник или специално събитие и искате това да бъде обявено по време на полета, уведомете екипажа, който ще се постарае да се почувствате специални.