Меню

Самолетни Билети с easyJet от eSky

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с easyJet от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания easyJet?

Авиокомпания easyJet лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания easyJet?

За авиокомпания easyJet е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания easyJet, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания easyJet?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за easyJet

easyJet

EasyJet е британска нискотарифна авиокомпания със седалище на лондонското летище Лутън. Това е най-голямата британска авиокомпания и втората по големина нискотарифна компания в Европа. Основана е през 1995 г. от британския предприемач Стелиос Хаджи-Йоану, като през следващите години успява бързо да се разрасне. През 1998 г. easyJet купува 40% от швейцарската чартърна авиокомпания TEA Basle, която впоследствие е прекръстена на easyJet Switzerland. С това easyJet прави своята първа база извън Великобритания на летището в Женева. През следващите години към компанията са присъединени още няколко малки авиокомпании, включително британските Go и GB Airways.

 

Авиокомпанията предлага самолетни билети за над 800 маршрута в 30 държави. Огромен брой от дестинациите се намират в Европа, където има 26 бази. Лети също и до някои летища извън Европа, като Египет, Мароко, Кипър, Израел, Йордания и Турция. През 2014 г. авиокомпанията е превозила повече от 65 млн. пътници, което я прави втората по големина авиокомпания в Европа по брой пътници.

Багаж

Ръчният багаж е включен в цената на билета на easyJet. Неговите размери не трябва да надвишават 56х45х25 см, а за теглото няма ограничение. В допълнение можете да вземете палто, шал, шапка, патерици или проходилка, както и една торбичка стандартен размер със стоки, закупени от безмитната зона на летището. Тъй като мястото на борда е ограничено, екипажът може да качи само 70 броя ръчен багаж. Всички останали чанти се поставят в багажното отделение и могат да се вземат от лентата за регистриран багаж. Ако ръчният багаж надвишава посочените размери, той трябва да бъде чекиран като регистриран багаж и да се заплатят съответните такси.

 

Максималното тегло на един куфар регистриран багаж е 32 кг. С easyJet можете да вземете общо 3 броя куфари със стандартно тегло 23 кг. Имате опция обаче и да доплатите, за да добавите по 3 кг към всеки от куфарите и съответно те да станат с тегло 26 кг, 29 кг, 32 кг. Максималният размер на всеки куфар е 275 см. Регистрираният багаж се заплаща допълнително, както следва:

 

По телефона или онлайн:

До 20 кг – 14-27 евро, в зависимост от маршрута
над 20 кг – като за свръхбагаж

 

На летището:
до 20 кг – 35-55 евро, в зависимост от маршрута
над 20 кг – като за свръхбагаж

 

Свръхбагаж: 4 евро онлайн и 13 евро на летището за 1 кг

 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за вашия полет. Позволеното количество багаж към вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

Пътуването на борда на самолетите на easyJet е в обща кабина за икономичен клас. 

Онлайн регистрация

С easyJet можете да се регистрирате онлайн за полета си от 30 дни до 2 часа преди излитане. Услугата дава възможност да разпечатате бордната си карта предварително и да спестите време на летището. Срещу допълнително заплащане можете да изберете и мястото си в самолета. Standart seats– избирате дали да седите до пътеката, в средата или до прозореца. Up Front seats - седалка в редове от по 2-6 седалки (2-5 на някои самолети), плюс допълнителна малка седалка за багаж (лаптоп или чанта), заедно с приоритетно качване. Extra legroom seats – седалка с допълнително място за краката, заедно с всичко останали екстри на Up Front seats. Ако не изберете седалки, easyJet ще определи такива след онлайн регистрацията.

 

Пътници, които се нуждаят от специална помощ, също могат да се регистрират онлайн, но трябва да заявят нуждата от асистенция поне 48 часа преди пътуването. Можете да регистрирате онлайн и бебе, в случай че то ще пътува в скута ви, а не на отделна седалка.

Флот

Флотът на easyJet е сред най-младите със средна възраст на самолетите 3,6 години. Към 2018 г., easyJet разполага със 163 самолета Airbus A319-100, Airbus A320-200, Airbus A320neo което го прави най-големият оператор на модела в света. От последния модел са поръчани още 93 самолета, както и още 30 самолета Airbus A321neo, които ще бъдат доставени до 2022 г.

Летище Лутън, Лондон

Лондон Лутън е международнo летище, разположено на почти 3 км от центъра на град Лутън в Бедфордшир, Англия. Центърът на Лондон е на 56.5 км от него и това е четвъртото по големина летище, обслужващо района, от общо шест в близост до столицата. През 2011 г. е петото най-натоварено в Обединеното Кралство, като предната година е на по-горна позиция в тази класация. През 2017 г. през летището са преминали около 16 млн. пътници. Лутън служи за база на нискотарифните авиокомпании easyJet и Ryanair, както и на Monarch Airlines и Thomson Airways. Повечето редовни полети от летището са до европейски градове, като има и чартърни полети до някои дестинации в Северна Африка и Азия.

Храна на борда

В цената на самолетните билети не е включена храна по време на пътуването, но можете да си поръчате закуска или напитки от стюардесите срещу допълнително заплащане. Едно кафе с мъфин или бисквита по избор струва около 4-5 евро, а за храна трябва да си подготвите между 5-6 евро.

Допълнителни услуги

За да поддържа разходите си ниски, easyJet не предлага развлечения по време на полета. Въпреки това, употребата на лични електронни устойства като мобилен телефон, таблет, електронен четец, музикален плеър и игри е позволена в режим Flight. Лаптоп, ноутбук, DVD плеър, както и големи електронни игри и музикални плеъри също могат да бъдат използвани, но не и по време на излитане и кацане. 


На ваше разположение на борда е списание Traveller, в което ще откриете развлекателна информация за хора, пътешествия и интересни дестинации. Можете да се възползвате и от специалните цени на маркова козметика, парфюми и аксесоари в специалния бутик на easyJet.


Ако имате празник или специално събитие и искате това да бъде обявено по време на полета, уведомете екипажа, който ще се постарае да се почувствате специални.