Меню

Aegean

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Aegean от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Aegean?

Авиокомпания Aegean лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Aegean?

За авиокомпания Aegean е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Aegean, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Aegean?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Aegean

Aegean

През 1987 година Антонис и Николаос Симигдалас създават авиокомпаният Aegean Aviation, предлагаща единствено чартърни полети за VIP и бизнес пътувания. През 1999 г. компанията сменя името си на Aegean Airlines и разширява дейността си, стигайки до крайния клиент. Oт юни 2010 г. е член на авиосъюза Star Alliance, а понастоящем е най-голямата авиокомпания в Гърция. През 2001 г. авиокомпанията се слива с Cronus Airlines, увеличавайки мрежата си от полети и въвежда бизнес класа на международните. Благодарение на code-share споразуменията си с Lufthansa, TAP Portugal, Air One и Brussels Airlines, Aegean могат да предлагат самолетни билети за дестинации, до които не летят. 

Седалището на дружеството се намира в Атина, а главните възли са летищата в Атина и Солун.

Багаж

 

Ръчен багаж: позволен е 1 брой до 8 кг за икономична класа с максимални размери 56x45x25 см. В бизнес класа можете да превозвате един багаж до 8 кг със същите размери и още един до 5 кг с размири не по-големи от 45x35x20 см.

 

 

Регистриран багаж: за билети от тарифа Go Light багажът се заплаща допълнително, като сумата варира между 15 и 45 евро, в зависимост от продължителността на полета и начина на плащане (онлайн или на самото летище). При тарифа Flex имате 1 брой багаж до 23 кг, включен в цената на билета. Пътниците в бизнес класа имат право да превозват 2 броя регистриран багаж до 32 кг всеки. 

 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

Aegean Airlines предлага две класи на обслужване в своите самолети – икономична и бизнес.

В икономична класа се предлагат две тарифи – GoLight и Flex. GoLight е подходяща за кратки и икономични пътувания. Тарифата не включва регистриран багаж и не се възстановява в случай на анулация. Тарифа Flex предлага по-голяма гъвкавост, в случай че искате да променяте датите и часовете си на пътуване и включва един куфар регистриран багаж до 23 кг. Пътниците в икономична класа пътуват в удобни кожени седалки.

В допълнение, пътуващите в бизнес клас имат достъп до бизнес салоните на летищата, повече багаж, предимство при неговото чекиране и получаване. На всеки ред има празна седалка, което увеличава комфорта при пътуване.

Онлайн регистрация

Уеб чекирането за Aegean е възможно от 48 часа до 30 минути преди полета. Чрез него можете както да генерирате бордната си карта предварително, без да чакате на гише на летището, така и да изберете своято място на полета. Бордната карта можете да получите на e-mail, на мобилния си телефон, както и от гише или будка на летището. Услугата не е позволена за пътници с нужда от специална помощ, непридружени деца и пътници с домашни любимци. 

Флот

Aegean Airlines оперира с флот "Еърбъс", който понастоящем се състои от 49 въздухоплавателни средства от юни 2018 г: Airbus A319-100, Airbus A320-200, Airbus A321-200. Авиокомпанията е поръчала 30 броя Airbus A320neo и 10 броя Airbus A321neo.

Летище Елевтериос Венидзелос, Атина

Международно летище Атина, носещо официалното име Елевтериос Венидзелос, е открито през март 2001 г. и обслужва гръцката столица Атина и цялата област Атика. Разположено е на около 20 км източно от центъра на града (с автомобил са около 30 км, заради хълмистата местност). През 2004 г. аерогарата на Атина печели награда за европейско летище на годината.

През 2015 г. летището обслужва малко над 18 млн. пътници. Разполага с два терминала – един главен и един сателитен, свързани помежду си. Летище Атина е главно седалище на гръцките авиокомпании Aegean Airlines и Olympic Air.

Храна на борда

В икономичен клас се сервират предястия, сандвичи, леки ястия, кафе и напитки. При международните полети на борда на самолетите има възможност за закупуване на голям избор на парфюми, козметика и аксесоари на атрактивни цени. Асортиментът се актуализира два пъти годишно.

Пътниците в бизнес класа могат да избират между две топли ястия, табла със студени предястия, алкохолни напитки – шампанско, ликьор, коняк. По време на полета могат да получат кафе, аперитив, вестници.

Допълнителни услуги

При всички полети, предлагани от компания Aegean Airlines, пътниците могат да събират бонус мили Miles&Bonus и Miles&More. Пътникът, интересуващ се от събирането на мили, при извършването на резервация или при регистрацията за полета, трябва да съобщи номера на своята карта за членство в бонус програмата Miles&More. В Европа важат постоянни стойности в мили за индивидуалните класи, а при междуконтиненталните полети се взема предвид резервираната класа и разстоянието в мили. Натрупаните мили дават право на отстъпки при взимане на кола под наем, резервиране на хотели, полети, покупки. Пътниците на превозвача могат да ползват фоайета Aegean Club Lounge, Makedonia и Demokritos.