Austrian

Най-добрите оферти за полети с Austrian от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Покажи филтри
  • Австрия
    От: София (SOF)
    Виена
    Детайли
    от 133 EUR

Austrian

Националната авиокомпания на Австрия е създадена през 1958 г. От март 2000 г. превозвачът е член на най-големия авиационен съюз в света – Star Alliance.


Австрийският превозвач предлага високо качество и стандарт, модерност, висока надеждност и безопасност. Компанията разполага с над 80 самолета, а заедно с дъщерните си компании Lauda Air и Tyrolean Airways продава самолетни билети до 130 дестинации.

Багаж

 

Ръчният багаж на Austriana Airlines е включен в цената на билета. Той не трябва да надвишава размери 55x40x23 см и тегло 8 кг. В икономична класа имате право само на един брой ръчен багаж, а в бизнес класа в допълнение можете да превозвате и малък ръчен багаж до 4 кг. Безплатно и в двете класи можете да превозвате и палто или одеяло, чадър, дамска чанта или чанта за лаптоп, малка камера или бинокъл.

 

От 23 юли 2015 г. за всички полети в рамките на Европа, Austrian Airlines въведе нова тарифа Light в икономична класа, която НЕ включва регистриран багаж в цената. По време на резервация задължително се уверете, че в тарифата Ви е включен и регистриран багаж. В противен случай, той се заплаща допълнително – 15 евро в посока. Новата тарифа важи за пътуване след 1 октомври 2015 г.  

 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация. Можете да добавите регистриран багаж като се свържете с наш консултант по телефон или имейл. 

Пътнически класи

Самолетите на компанията разполагат с две класи – икономична и бизнес.  

 

Икономичната класа предлага около 80 см място за краката и седалки, които са широки 44 см. Седалката може да пада назад под ъгъл от около 120 градуса. Пътниците могат да се насладят и на интерактивна развлекателна система.

 

Извитият ергономичен дизайн на кожените седалки в бизнес класата, както на средни, така и на къси разстояния, предоставя на пътниците доста повече място за краката. При полетите на дълги разстояния седалката до всеки пътник е свободна за още повече лично пространство. Бизнес класите на Austrian в новите Boeing777 и 767 са сред 10-те най-добри в света.

Онлайн регистрация

Онлайн регистрация е възможна от 36 часа до 1 час преди самия полет. С помощта на тази услуга, можете да изберете мястото си в самолета, както и местата на своите спътници, ако сте поръчали билетите си в една резервация. Можете да принтирате бордната си карта или да я получите на смартфона си.

Флот

Austrian Airlines разполага с един от най-младите и най-модерни флотове в Европа. Състои се от самолети AirbusBoeing, Embraer и Bombardier. Благодарение на разнообразието от видове и размери на самолетите те могат да се пригодят максимално към конкретните маршрути. Към момента Austrian Airlines оперира с над 80 самолета.

Международно летище Швехат

Международното летище на Виена е седалище на Austrian. То се намира региона Швехат, на 18 км югоизточно от центъра на Виена.

 

Летището разполата с три терминала – основните T1 и T2, и терминал 1А, построен, за да осигури повече пространство за нискотарифните авиокомпании. В допълнение към тях има и ВИП терминал, а от 2004 г. е започнат строежа на още един – SKYLINK, който да позволи поемането на увеличаващия се трафик.

 

На летището има банки, банкови автомати, обменни бюра, два пощенски офиса и безжичен интернет. Медицинският център и аптеката са денонощни, а има и голямо разнообразие от магазини, кафенета и заведения за хранене. През 2015 г. летището е обслужило близо 23 млн. пътници. 

Храна на борда

По време на полетите на къси разстояния, в икономичен клас се сервира лека закуска и ястия, а в тези на големи разстояния – избор от две менюта, различни напитки и закуска преди кацане.


На полетите в бизнес класа на кратки разстояния се предлагат гурме ястия и лека закуска, а в тези на дълги – гурме с аперитив, предястие и избор от три основни ястия.

Допълнителни услуги

На борда на полетите на дълги разстояния на разположение на пътниците има интерактивна развлекателна система, предлагаща селекция от филми, аудио канали и компютърни игри.
Пътуващите деца на борда на самолетите на Austrian Airlines могат да се възползват от различни развлечения. За децата превозвачът предлага голям избор от игри, играчки и пъзели и освен това специално приготвено детско меню.