Austrian

Най-добрите оферти за полети с авиокомпания Austrian

Цена на възрастен за двупосочен билет

Austrian

Националната авиокомпания на Австрия е създадена през 1958 г. От март 2000 г. превозвачът е член на най-големия авиационен съюз в света – Star Alliance.
Австрийският превозвач предлага високо качество и стандарт, модерност, висока надеждност и безопасност. Компанията разполага с 42 самолета, а заедно с дъщерните си компании Lauda Air и Tyrolean Airways продава самолетни билети до 117 дестинации.

Багаж

Ръчен багаж на Austrian Airlines

Багаж, включен в цената на билета Максимални размери Максимален брой и тегло на ръчния багаж
Икономична класа Бизнес класа

    ДА

       55 x 40 x 23 см

1x8 кг

1x8 кг
1x4 кг

В допълнение можете да носите безплатно: палто или одеяло, чадър, дамска чанта или чанта за лаптоп, малка камера или бинокъл.

Регистриран багаж на Austrian Airlines

От 23 юли 2015 г. за всички полети в рамките на Европа, Austrian Airlines въведе нова тарифа Light в икономична класа, която НЕ включва регистриран багаж в цената. Моля по време на резервация, се уверете, че в тарифата Ви е включен и регистриран багаж. В противен случай, той се заплаща допълнително – 15 евро в посока. Новата тарифа важи за пътуване след 1 октомври 2015 г.  

  Икономична класа Бизнес класа
Максимален брой и тегло

1x23 кг

2x32 кг

Максимални размери (сума) 158 см
Свръхбагаж 24-32 кг вътрешни полети – 50 EUR
международни полети – 100 EUR
 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

Самолетите на компанията разполагат с две класи – икономична и бизнес.  
Икономичната класа предлага около 80 см място за краката и седалки, които са широки 44 см. Седалката може да пада назад под ъгъл от около 120 градуса. Пътниците могат да се насладят и на интерактивна развлекателна система.
Извитият ергономичен дизайн на кожените седалки в бизнес класата, както на средни, така и на къси разстояния, предоставя на пътниците доста повече място за краката. При полетите на дълги разстояния седалката до всеки пътник е свободна за още повече лично пространство. Бизнес класите на Austrian в новите Boeing777 и 767 са сред 10-те най-добри в света.

Онлайн регистрация

Онлайн регистрация е възможна от 36 часа до 1 час преди самия полет. С помощта на тази услуга, можете да изберете мястото си в самолета, както и местата на своите спътници, ако сте поръчали билетите си в една резервация. Можете да принтирате бордната си карта или да я получите на смартфона си.

Флот

Austrian Airlines разполага с една от най-младите и най-модерните флотилии в Европа. Състои се от самолети Airbus, Boeing, Embraer и Bombardier, чиято средна възраст е 6 години. Благодарение на разнообразието от видове и размери на самолетите те могат да се пригодят максимално към конкретните маршрути. Към момента Austrian Airlines разполага с 82 самолета.

Международно летище Виена

Международното летище на Виена е седалище на Austrian. То се намира региона Швехат, на 18 км югоизточно от центъра на Виена.
Летището разполата с три терминала – основните T1 и T2, и терминал 1А, построен, за да осигури повече пространство за нискотарифните авиокомпании. В допълнение към тях има и ВИП терминал, а от 2004 г. е започнат строежа на още един – SKYLINK, който да позволи поемането на увеличаващия се трафик.
На летището има банки, банкови автомати, обменни бюра, два пощенски офиса и безжичен интернет. Медицинският център и аптеката са денонощни, а има и голямо разнообразие от магазини, кафенета и заведения за хранене. През 2015 г. летището е обслужило близо 23 млн. пътници. 

Храна на борда

По време на полетите на къси разстояния, в икономичен клас се сервира лека закуска и ястия, а в тези на големи разстояния – избор от две менюта, различни напитки и закуска преди кацане.
В полетите в бизнес класа на кратки разстояния се предлагат гурме ястия и лека закуска, а в тези на дълги – гурме с аперитив, предястие и избор от три основни ястия.

Допълнителни услуги

На борда на полетите на дълги разстояния на разположение на пътниците има интерактивна развлекателна система, предлагаща селекция от филми, аудио канали и компютърни игри.
Пътуващите деца на борда на самолетите на Austrian Airlines могат да се възползват от различни развлечения. Превозвачът предлага голям избор от игри, играчки и пъзели и освен това специално приготвено детско меню.