Меню

Aer Arann

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Aer Arann от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Aer Arann?

Авиокомпания Aer Arann лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Aer Arann?

За авиокомпания Aer Arann е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Aer Arann, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Aer Arann?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Aer Arann

Aer Arann

Aer Arann, позната и като Aer Arann Regional, е регионална авиокомпания, базирана в Дъблин, Ирландия. Оперира редовни полети от името на Aer Lingus Regional. Превозвачът има три бази – в Корк, Дъблин и Шанън, които се оперират под общия бранд Aer Lingus Regional. Основен спонсор е на отбора по ръгби Munster, както и на футболния отбор Galway Gaelic до 2010 г. На 19 март 2014 г. променя името си на Stobart Air.

Днес официално действащата компания е именно Stobart Air със седалище в Дъблин, Ирландия. Към момента извършва редовни услуги от името на Aer Lingus Regional и Flybe (до Лондон). Собственост е на Everdeal Holdings Limited, 45% от акциите се държат от Stobart Group, 42% – от Invesco, 8% – от Cenkos Securities и 5% – от Рádraig Ó Céidigh (бившият председател на Aer Arann). Програмата за лоялни клиенти се нарича Gold Circle Club. Aer Arann (днешната Stobart Air) управлява маршрутна мрежа до Франция, Ирландия, Великобритания, Германия, Холандия и др. 

Багаж

Ръчен багаж: 1 брой с тегло до 7 кг и размери до 20см/28см/43см.

Регистриран багаж: 1 брой с тегло до 20 кг, като самият регистриран багаж се заплаща допълнително, с изключение на полети от/до Лондон, при които този вид услуга е безплатна.

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Флот

Към 31 октомври 2015 г. компанията притежава 14 самолета ATR. Наличните модели са 42-300 (2 броя с капацитет от 48 пътници), 72-200 (2 броя с капацитет 66 пасажери), 72-500 (2 броя с капацитет 72 души), 72-600 (2 броя с капацитет 72 пътници). През годините са управлявани и други видове летателни апарати като BAe 146-200, Fokker 50, Piper PA-31 Navajo, Saab 340, Short 360.

Базово летище на авиокомпанията

Оперативните бази на компанията са две. Едната, летище Корк, е едно от трите с международен статут в Ирландия, наред с тези в Дъблин и Шанън. Намира се на 6,5 км южно от град Корк, в район, известен като Farmers Cross. През 2015 г. оттук преминават близо 2,1 млн. пътници, което нарежда авиобазата на второ място по натовареност в страната по брой обработени пътници, веднага след Dublin Airport. Освен това е на трета позиция по натовареност на остров Ирландия, веднага след Dublin Airport и Belfast International Airport.

Логично, другото седалище на превозвача е Dublin Airport. То се намира северно от Дъблин и обслужва столицата на Ирландия. През 2014 г. през него преминават над 25 млн. пасажери, класирайки се на първо място по натовареност по отношение на пътническия трафик. Хъб е на Aer Lingus, Ryanair (най-голямата нискотарифна авиокомпания в Европа), ASL Airlines Ireland, CityJet. 

Храна на борда

Компанията предлага храна и напитки по време на полет срещу заплащане. Една бутилка вода струва около 2 евро, а един сандвич – около 4 евро.

Допълнителни услуги

На борда на самолета можете да пазарувате или да четете списанието, специално издание на Aer Arann.