Меню

Germanwings

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Germanwings от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Germanwings?

Авиокомпания Germanwings лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Germanwings?

За авиокомпания Germanwings е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Germanwings, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Germanwings?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Germanwings

Germanwings

Germanwings е нискотарифна авиокомпания със седалище в Кьолн, Германия. Основана е през 1997 г. като филиална компания на Eurowings, но на 27-ми октомври 2002 г. става отделна авиокомпания. От януари 2009 г. Germanwings е притежание на немския национален авиопревозвач Lufthansa, като от 2013 г. изпълнява голяма част от неговите полети на близки разстояния. Главен изпълнителен директор на нискобюджетната авиокомпания е Томас Винкелман.

През декември 2016 г. бе обявено, че Germanwings ще оттегли 20 самолета през 2017 г. без замяна поради новата сделка за лизинг на Lufthansa с Air Berlin, която също предоставя услуги за Eurowings. Съобщено е, че въздухоплавателните средства на Air Berlin са по-нови и по-евтини от тези на Germanwings.

През август 2017 г. е обявено, че Germanwings ще спре да използва собствения си код на IATA 4U до 25 март 2018 г. Вместо това от тогава нататък ще използва EW кода на Eurowings за всички операции, които вече се извършват под марката Eurowings.

Сред дестинациите на Germanwings са летища в Германия, Италия, Франция, Хърватия, Испания, Гърция, Великобритания, Полша и много други. Извън Европа самолетни билети се предлагат до Турция, Тел Авив, Тунис и Мароко.

Багаж

В цената на самолетния билет на Germanwings е включен само ръчен багаж. Размерите му не трябва да надвишават 55x40x23 см. Можете да превозвате 1 брой багаж с максимално тегло 8 кг.

В зависимост от тарифата, регистрираният багаж може да се заплаща допълнително, като таксата се определя от начина на плащане. Съветваме Ви да добавяте багажа си предварително (или по време на резервация, или като ни се обадите впоследствие), тъй като на самото летище таксите са много по-високи. Багажът Ви не трябва да надвишава 23 кг.    

Пътнически класи

Пътниците на Germanwings могат да избират измежду три основни тарифи на пътуване.

 

Икономичната Basic тарифа включва: полет, ръчен багаж и мили (Miles & more), но няма възможност за сливане на оферти от други авиокомпании.

 

Standart тарифата включва един регистриран багаж, безплатни закуска и напитка по време на полет, както и възможността да изберете предпочитана седалка в самолета.

 

Освен билета, Comfort тарифата предлага и много богат пакет от допълнителни услуги, като например избор на най-добрите места в предната част на самолета, два регистрирани багажа, a'la carte кетъринг, приоритетна регистрация на летището и много други.

 

Салонът може да се използва от пътници, закупили Best тарифа, и притежателите на карти "Пътувай често", които са закупили Смарт тарифа, а също и притежатели на Senator и HON Circle карти, независимо от цената на билета.

 

Тарифите SmartFlex и Best Flex позволяват на пътниците да променят полета си или да го отменят преди самото заминаване.

 

Germanwings предлага седалки с повече място за краката в първите десет реда за своите пътници.

Онлайн регистрация

Пътниците могат да направят своята онлайн регистрация от 72 часа преди полета до 3 часа преди излитане. Чрез услугата можете да изберете и своето място в самолета. 

Флот

Към 2018 г. Germanwings разполага с 23 самолета, включително Airbus A319-100 и A320-200.

Базово летище на авиокомпанията

Международно летище Кьолн/ Бон е разположено централно в едноименната област на Германия, в самия град Кьолн, на почти 15 км югоизточно от центъра на града и на 16 км североизточно от град Бон. Това е шестото по големина летище в Германия и е едно от малкото в страната, които оперират денонощно. Заобиколено е от растителността на природен парк и управата на летището полага усилия за опазване на околната среда, като всеки пътник има възможността да направи дарение за „зелена“ организация, с което да компенсира въглеродните емисии от полета си. Летищната площадка в Кьолн е и една от световните бази на НАСА за кацане на космически совалки.

 

Летище Кьолн/ Бон е известно още с името Конрад Аденауер. Първият полет от територията му е извършен още в далечната 1913 г., а от 1951 г. от летището започват и граждански полети. Днес то разполага с два пътнически терминала и се утвърждава като база за нискотарифни авиокомпании. Служи за седалище на нискобюджетните Germanwings и TUIfly, като от Кьолн/ Бон вече оперират също easyJet, Wizzair и Ryanair. 

Храна на борда

Ястията се приготвят от пресни местни продукти. Кетърингът на борда зависи от закупения билет. На пътниците с Best тарифа се предлагат различни видове напитки и закуски. Когато пътуват със SMART тарифа, пътниците получават пакетирани закуски и могат да избират между минерална вода или алкохолна напитка. Те могат също да закупят допълнителни закуски и напитки.

Допълнителни услуги

Germanwings е от малкото от авиокомпании, които позволяват на децата от 5 до 9 години да пътуват без придружител. Превозвачът гарантира асистент по време на полет, а децата са настанени на предварително резервирани места. На разположение на борда има видео и аудио забавление, а през цялото време се показва информация за полета.