Меню

Armenia Airways

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Armenia Airways от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Armenia Airways?

Авиокомпания Armenia Airways лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Armenia Airways?

За авиокомпания Armenia Airways е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Armenia Airways, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Armenia Airways?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Armenia Airways

Armenia Airways

Consorcio Aviaxsa, S.A. de C.V. е компания, действаща с бранда Aviacsa – познат на пазара на нискотарифните авиолинии в Мексико. Базата на авиокомпанията се намира на международно летище Мексико Сити. Оперира редовни вътрешни полети от основните си летища в Монтерей, Мексико и Гуадалахара, както и международни полети от летището в Лас Вегас, Невада. По време на своята дейност притежава и американски хъб в Хюстън. Според министерството на съобщенията и транспорта през 2007 г. Aviacsa е класирана на трето място по големина в страната. На 6 юли 2009 г. прекратява своята дейност поради икономическата криза. На 4 май 2011 г. е официално закрита. 

Флот

Към последната година от своето съществуване компанията притежава 3 самолета Boeing 737-200 с капацитет 120 места на борда. Aviasca е оперирала и с BAe 146, Boeing 727-100, Boeing 727-200 Advanced, Fokker 100, McDonnell Douglas DC-9-15, Boeing 737-300. 

Базово летище на авиокопманията

Mexico City International Airport е търговско летище, което обслужва Мексико Сити. Тук действат 27 пътнически авиолинии и още 17 товарни. То е най-натовареното в страната и второ по натовареност в цяла Латинска Америка по отношение на пътникопотока. По отношение на полетите е на първо място както в Мексико, така и в Латинска Америка. Директно за авиобазата работят над 35 хиляди души (наземен екип, стюарди и т.н.), а индиректно – около 15 хиляди. През последните години алтернатива на Mexico City International Airport е Toluca Airport