Меню

Afriqiyah Airways

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Afriqiyah Airways от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Afriqiyah Airways?

Авиокомпания Afriqiyah Airways лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Afriqiyah Airways?

За авиокомпания Afriqiyah Airways е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Afriqiyah Airways, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Afriqiyah Airways?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Afriqiyah Airways

Afriqiyah Airways

Afriqiyah Airways е държавна авиокомпания, базирана в Триполи, Либия. Създадена е през 2001 г. Преди революцията на 17 февруари 2011 г. извършва вътрешни полети между Триполи и Бенгази, както и международни услуги до повече от 25 страни в Европа, Африка, Азия и Близкия изток. След края на войната започва бавно да възстановява дейността си. В средата на 2010 г. Afriqiyah Airways и Libyan Airlines (друг държавен превозвач) се сливат, въпреки отлагането на този процес във времето. Името „Afriqiyah“ идва от арабската дума за „африканец“.

Седалището се намира на територията на Tripoli International Airport, а допълнителни бази са Benina International Airport, Musrata Airport, Sebha Airport. Компанията е член на Arab Air Carriers Organization (Организация на арабските авиопревозвачи), както и на Международната асоциация за въздушен транспорт. Програмата за лоялни клиенти се нарича Rahal.

Багаж

Ръчен багаж: имате право на 1 брой ръчен багаж, на 1 брой компютър и на 1 брой персонален багаж. Размерите не трябва да надвишават 56см/36см/23см.

Регистриран багаж: пътници в икономична класа имат право на до 20 кг регистриран багаж, а за пасажери в бизнес класа – до 30 кг. Деца под 2 години имат право на до 10 кг и с максимални размери 115 см (независимо от класата). 

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи на пътуване

Компанията предлага икономична и бизнес класа. Икономичната класа е с по-висок стандарт от стандартната икономична класа на други авиопревозвачи, като предлага изключително високо ниво на комфорт. Седалките в бизнес класа са по-големи, по-просторни и с възможност за по-голям наклон, притежават и портове за захранване на лаптоп. 

Флот

Към 2016 г. компанията притежава 6 самолета, като още 10 се очакват в близко бъдеще. Наличните са Airbus A319-100 (2 брой), Airbus A320-200 (3 броя), Airbus A330-300 (1 брой). Поръчани са още 10 броя Airbus A350-900. 

Базово летище на авиокомпанията

Tripoli International Airport е международно летище, обслужващо либийската столица. Намира се на 34 км от центъра на Триполи. По време на Либийската гражданска война през 2014 г. е силно повредено. Затваряно е няколко пъти – периодично от 2011 г. насам. Ползва се за хъб на Libyan Airlines, Afriqiyah Airways и Buraq Air. През 2007 г. претърпява разширение и модернизация.

Храна на борда

Освежаващи напитки и вкусни блюда се предлагат и в двете класи, като разнообразието в бизнес класа е доста по-голямо. Можете да избирате между азиатско-вегетарианско меню, меню за диабетици, плато с плодове, меню с безглутенова храна, меню с високо съдържание на фибри, нискокалорично меню, вегетарианско меню, ориенталско меню, морска храна, меню за деца и др.

Допълнителни услуги

Afriqiyah Airways се възползва от най-новите технологични постижения в областта. Инсталирани системи за развлечение от най-висок клас. Можете да гледате телевизия, да слушате музика, да играете игри. Менюто на програмите е на различни езици, така че няма да имате проблем с достъпността при избора на забавление.