Меню

Jet Airways

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Jet Airways от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Jet Airways?

Авиокомпания Jet Airways лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Jet Airways?

За авиокомпания Jet Airways е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Jet Airways, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Jet Airways?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Jet Airways

Jet Airways

Jet Airways е една от основните авиокомпании в Индия и е лидер на пазара на вътрешни полети. Дружеството е ситуирано в Мумбай и е основано през 1992 г.
Превозвачът предлага самолетни билети за около 400 полета на ден, между 73 дестинации в Африка, Азия, Европа и Северна Америка. Близо половината от дестинациите са в рамките на Индия. 

Багаж

На борда на самолета, пътниците могат да вземат със себе си един брой багаж с размери до 55х35х25см (за самолети Airbus и Boeing) или 50х45х20 см (за ATR). Сборът на трите размера на багажа не бива да надхвърля 115 см, а теглото 7 кг. Позволява се и пренасянето на лаптоп, като допълнение към ръчния багаж.
Ограничението за регистрирания багаж е 20 кг за икономична и 30 кг за другите класи. Килограмите над това се доплащат допълнително. За някои маршрути ограниченията варират, затова се консултирайте с наш агент.

Пътнически класи

На борда на самолетите на Jet Airways, летящи на дълги разстояния има обособени три класи: първа, премиер и икономична.
Първа класа се предлага на самолети Boeing 777-300ER и предоставя на пътниците индивидуални боксове (suitеs) със седалки, които се разгъват в легло, 23-инчов дисплей, достъп до голяма библиотека от аудио и видео файлове, и други удобства.

Премиер клас (бизнес клас) се предлага на борда на Airbus A330-200 и Boeing 777-300ER. Местата предлагат повече индивидуално пространство и 15.4-инчов дисплей, осигуряващ достъп до голяма библиотека от аудио и видео материали. Достъпни са и USB порт, изход за зареждане на мобилни устройства. Всички седалки са стандартни за бизнес клас. 

Всички места в икономичен клас  имат 10.6-инчови персонални дисплеи, с достъп до голям брой аудио и видео файлове.

Онлайн регистрация

Уеб чекирането за полети на Jet Airways е възможно за индивидуални резервации с максимум 9 пътника, както и за групови резервации с максимум 4 сегмента. Услугата е налична за 52 летища в рамките на Индия, както и от/до Банкок, Брюксел, Коломбо, Дамам, Дака, Доха, Хонг Конг, Джеда, Катманду, Кувейт, Лондон, Мускат, Нюарк, Риад, Шаря, Сингапур и Торонто. 
За международни полети можете да се регистрирате онлайн от 24 часа до 2 часа преди полета, ако пътувате в икономична класа, и от 48 часа до 2 часа перди полета, ако пътувате в първа или премиер класа. За полети в рамките на Индия, услугата стартира 24 часа преди полета и приключва 1 час преди него за пътниците в икономична класа, а за пътниците в премиер класа, уеб чекирането е възможно от 48 часа до 1 час преди полета.

Флот

Към 2016 г. флотът на Jet Airways се състои от 116 самолета – Airbus (8 бр. А330-200 и 4 бр. А330-300), ATR (15 бр. 72-500 и 3 бр. 72-600) и Boeing (10 бр. 737-700, 60 бр. 737-800, 2 бр. 737-900, 4 бр. 737-900ER, 10 бр. 777-300ER). Компанията е поръчала още 8 самолета Boeing 737-800, 50 самолета Boeing 737 MAX 8 и 10 самолета Boeing 787-9. 

Летище Чатрапати Шиваджи, Мумбай, Индия

Летище Чатрапати Шаваджи, познато и с предишното си име Sahar International, е главно международно летище, обслужващо метрополиса Мумбай в Индия. То е второто най-заето летище в страната и 48-мо в света по брой обслужени пътници през 2013 г. Летището разполага с пет терминала, разположени на територия от 750 хектара, на които се приземяват и излитат повече от 780 самолета дневно. През септември 2014 г. летището достига рекордните 51 самолетодвижения в рамките на 1 час. През 2011 г. летището печели трета награда за най-добро летище в категорията от 25 до 40 милиона обслужени пътници. 
Летището е кръстено на император Чатрапати Шиваджи, живял през ХVII в., а летищният му код, BOM, идва от предишното име на града – Бомбай.

Храна на борда

Ястията на борда на Jet Airways са приготвени от признати готвачи според най-съвременните изисквания за качество. За индивидуалните нужди на пътниците се предлага голямо разнообразие от специални ястия – меню за диабетици, нискокалорично, с ниско съдържание на сол, на захар, на протеини или на мазнини, безглутеново, вегетарианско и др. Предпочитанията към специално меню трябва да бъдат заявени минимум 24 часа преди заминаване. 

Допълнителни услуги

Авиокомпанията предлага програма за лоялни клиенти, наречена JetPrivilege, чрез която пътниците могат да събират мили, които в последствиe да разменят за различни бонуси на летището и при покупка на самолетни билети