Меню

American Airlines

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с American Airlines от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Покажи филтри
Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания American Airlines?

Авиокомпания American Airlines лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания American Airlines?

За авиокомпания American Airlines е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания American Airlines, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания American Airlines?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за American Airlines

American Airlines

American Airlines е най-голямата авиокомпания в света, обслужваща широка мрежа от вътрешни и международни полети в цяла Северна и Южна Америка, Европа, Азия и Карибите.
American Airlines e създадена през 1930 г. в резултат на реализиран конгломерат между 82 малки и независими авиопревозвача, т.е. тя е била тяхна обща търговска марка. През 60-те години на ХХ в. става толкова популярна, че започват да се продават кукли Barby – стюардеси на American Airlines. През септември 1970 г., чрез сътрудничество с American Samoa и Nadi, са засвидетелствани и първите полети на дълги разстояния - от Чикаго и Ню Йорк до Хонолулу, Сидни и Оукланд, а през март 1973 е наета и първата жена пилот. През 90-те години на XX в. авиокомпанията разширява мрежата си от полети в Латинска Америка и така става доминиращ американски превозвач за региона.
American Airlines e първенец и в предлагането на електронни билети за 44 страни през 1998 г., а следващата година, заедно с British Airways, Cathay Pacific, Qantas и Canadian Airlines, основава съюза Oneworld. За развитие на трансатлантически маршрути си сътрудничи си с Iberia и British Airways, а с Japan Airlines и Qantas - за полети отвъд Тихия океан.
През февруари 2013 г. American Airlines и US Airways обявяват плановете си за сливане, създавайки по този начин най-голямата авиокомпания в света. AMR и US Airways Group финализират сливането на 9 декември 2013, а избраното име на новосформираната компания е American Airlines Group Inc.

Багаж

За повечето полети багажът е включен в цената на самолетния билет на American Airlines, като ограниченията се различават в зависимост от маршрута и класата на пътуване.

Ръчният багаж не трябва да надвишава 56x35x23 см. Имате право на 1 брой багаж, както и допълнителна лична вещ: пазарска чанта, чанта за лаптоп или куфарче. Допълнителният багаж не трябва да надвишава общ размер от 91 см. Няма ограничение за теглото.

Максималният сбор от размерите на регистрирания багаж е 157 см. На полетите от Европа до Северна и Латинска Америка имате право на 1 брой до 23 кг в икономична и на 3 броя до 23 кг в бизнес класа. На останалите полети в икономична класа, багажът се заплаща допълнително.  

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

Пътуването в икономична класа е приятно и комфортно в широки седалки с шестстепенно регулиране на облегалките. На монитори над главите можете да гледате различни филми и новини, като имате на разположение и слушалки. Седалките на Boeing 777 от Лондон са оборудвани с вградени в седалките монитори. На пътниците се предлага разнообразна храна и напитки.
Повече комфорт и пространство, допълнително място за краката, сателителн телефон, зарядно за лаптоп, меки завивки, възглавници и чехли, елегантен комплект за Вашето здраве и комфорт, шумоизолиращи слушалки Ви очакват в бизнес класа. 
В първа класа пътувате луксозно на въртяща се седалка, превръщаща се в плоско легло, мек комплект за сън, 5-степенно меню и изискани вина, много възможности за развлечени и редица други удобства.

Онлайн регистрация

Онлайн регистрацията за полети на American Airlines стартира 24 часа преди полета и приключва 90 минути преди него. Услугата е налична на уебсайта на авиокомпанията, когато първият Ви полет се оперира от American Airlines, American Eagle, AmericanConnection, Iberia, Biritsh Airways или Japan Airways. За полети на US Airways можете да се регистрирате на сайта на компанията. 

Флот

Към 2016 г. American Airlines оперира флот от 952 самолета, което го прави най-големия в света. Превозвачът е най-големият експлоататор на Airbus A320 и А321 и вторият по големина на А319 след easyJet. 

Летище Фрт Уърт, Далас

Международното летище Далас/Форт Уърт се намира между градовете Далас и Форт Уърт, щата Тексас, САЩ. То е най-натовареното летище в Тексас, а според проучване от 2009г. е на трето място в света по брой на полети и на осмо по брой пътници, летели от или до него.
Далас/Форт Уърт е смятано за летище-град – територията му има отделен пощенски код и освен пистите и терминалите на нея са разположени много сгради за обществени услуги. Летището често е наричано и само с името на своя летищен код DFW. Разполага с пет терминала – A, B, C, D и E, като терминалът за международните полети е International Terminal D. Терминали A, C и E са разположени в източната част на летището, а B и D са от западната страна на централния път, Spur 97, наричан още International Parkway. За придвижване между терминалите, когато пътниците трябва да направят връзка с друг полет или да стигнат до някой от паркингите, на DFW е създадена най-голямата в света летищна влакова система SkyLink, пусната през 2005г., когато е отворен и международният терминал. Влаковете на SkyLink минават на всеки 2 минути и се движат със скорост до 60км/ч.

Далас/Форт Уърт е едно от двете летища в САЩ, на които пристигат американските войници, връщащи се от Ирак и Афганистан.

Далас/Форт Уърт е основното летище, на което оперират самолетите на American Airlines. Авиомпаниите, които обслужва, са още много, сред тях Alaska Airlines, Air Canada, Lufthansa, Qantas и др.

Храна на борда

Безплатна храна в икономична класа се сервира на полетите от/до Европа, Азия и някои полети до Латинска Америка. Менютата включват вкусни предястия, салати, мезета и десерти. В зависимост от продължителността на полета и дестинацията, можете да избирате и от широка гама продукти на разположение срещу допълнително заплащане. Безплатни сок, кафе и безалкохолни напитки са винаги на разположение.  
В бизнес и първа класа храната е вкусна и здравословна, съобразена с предпочитанията на клиента. Голям избор от ястия, поднесени в порцелан и всякакви алкохолни и безалкохолни напитки, бира, изискани вина са на Ваше разположение по всяко време. 

Допълнителни услуги

Втората в света програма за лоялни клиенти е дело на American Airlines - през 1981 г. е пусната в действие програмата AAdvantage (първата е от 1979 г. на Texas International Airlines). За 2011 г. нейните членове наброяват 67 милиона и така тя се превръща в най-голямата програма от този тип в световен мащаб.

Клиентите на компанията могат да се възползват и от специалните ваканционни оферти: отдел FlyAAway Vacations организира пътувания до Карибите, Хавай, Мексико, Европа, Канада, САЩ, Латинска Америка, Азия посредством туристическа агенция American Airlines Vacations.</br> Клиентите на компанията могат да се възползват и от специалните ваканционни оферти: отдел FlyAAway Vacations организира пътувания до Карибите, Хавай, Мексико, Европа, Канада, САЩ, Латинска Америка, Азия посредством туристическа агенция American Airlines Vacations.