Меню

Air Canada

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Air Canada от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Air Canada?

Авиокомпания Air Canada лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Air Canada?

За авиокомпания Air Canada е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Air Canada, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Air Canada?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Air Canada

Air Canada

Air Canada е най-големият авиопревозвач в Канада. Стартира дейност през далечната 1937 г. Днес осъществява редовни и чартърни въздушни полети по целия свят. Компанията е на девето място в света на авиацията по брой обслужващи самолети. Член е на Star Alliance. Седалището й се намира в Монреал, Квебек, а най-големият хъб е Toronto Pearson International Airport в Мисисага, Онтарио.

 

През 2000 г. авиокомпанията осъществява най-важната сделка от създаването си като купува своя най-голям съперник – Canadian Airlines. Има няколко подразделения – Air Canada Cargo, Air Canada Express, Air Canada Jetz и Air Canada Rouge, както и дъщерното дружество Canada Vacations, предлагащо ваканционни пакети за над 90 дестинации. Заедно със своите регионални партньори, Air Canada извършва над 1530 полета дневно. По последни данни aвиокомпанията лети до 200 дестинации в близо 50 държави на 5 континента. 

Багаж

Ръчен багаж: 1 брой с размери до 23х40х55 см (включително дръжки, джобове, колелца и т.н.) и тегло до 10 кг, плюс личен багаж (дамска чанта/куфар/лаптоп и т.н.) с размери до 16х33х43см и тегло до 10 кг. Ако пътувате с дете в скута си, имате право на още една чанта с личните му принадлежности.

 

Регистриран багаж: таксата за регистриран багаж се определя от дестинацията и полета, дали летите с Air Canada, или ползвате партньорски превозвач, дали имате престой и прекачване и респективно смяна на авиокомпанията и т.н.

 

Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

Компанията предлага икономична класа (Economy Class и International Economy Class), премиум икономична класа (Premium Economy Class) и бизнес класа (North America and Caribbean Business Class и Inernational Business Class).

 

Всеки пътник в икономична класа ползва личен сензорен екран, USB порт, захранване за лаптоп, лампа за четене, а срещу такса – и комплект възглавница, одеяло и слушали. Същите са условията и при международната икономична класа, с разликата, че слушалките тук са подарък, а седалките са с регулируема и сгъваема облегалка за глава за по-удобно спане. 

 

Новата премиум икономична класа е с по-голями седалки и повече пространство в отделна кабина. Сензорните екрани са по-ново поколение. Тук са включени безплатни слушалки, USB порт, регулируема облегалка за глава, възглавница и одеяло, собствен туристически комплект, приглушено осветление и лампа за четене. Привилегии в тази класа са повече багаж в сравнение с икономична класа, приоритен чек-ин и обработка на багаж. 

 

 

Бизнес класата също включва всички гореизброени удобства, плюс достъп до салона Maple Leaf Lounge, допълнителен багаж, приоритетно настаняване, приоритетен бординг, чекиране и др. Международната бизнес класа е най-луксозен избор – можете да се настаните в няколко типа отделения: Executive Pod (самолет Boeing 787 Dreamliner), Classic Pod или Studio Pod. Удобствата включват освен всички предимства на бизнес класата, така и голяма възглавница и плюшени завивки, безплатен комплект с продукти за тялото и др. Пневматичните седалки има функция масаж (с опция за хоризонтално положение тип легло), към тях има масичка и допълнителни екстри. 

Онлайн регистрация

Онлайн регистрация може да извършите през сайта на авиокомпанията. Дори и да не сте отпечатали бордната си карта, можете да го направите на територията на летището, в специално пригодени за целта пунктове - Self-Service Check-in Kiosk. Услугата стартира 24 часа преди полета и 45 мин. преди него (за вътрешните лини, с изключение на Торонто – където е 20 мин. преди него) или 1 час преди него (между Канада и други държави, включително САЩ). Ако полетът ви е с прекачване, има изискване да се регистрирате до 24 часа преди излитане на последната връзка (полет/прекачване). Важно е да се отбележи, че целият ви багаж трябва да е депозиран преди крайния срок за чек-ин регистрацията. Можете да се чекирате и през мобилното приложение на компанията, а на телефона си да получите и борден пас за полета. Мобилното чекиране е със същия времеви диапазон, както при чекирането през сайта.

Флот

През 2016 г. компанията притежава 169 самолета, като в бъдеще се очаква да бъдат включени още 122. Наличните модели са Airbus A319-100, A320-200, A321-200, A330-300, Boeing 767-300ER, 777-200ER, 777-300ER, Boeing 787-8, 787-9, Embraer 190. Поръчани са Boeing 737 MAX 8, MAX 9, 777-300ER и 787-9.

Базово летище на авиокомпанията

Международното летище Монреал-Пиер Елиът Трюдо, в миналото познато като летище Монреал-Дорвал, се намира в островната част на втория по големина град в Канада – Монреал, на 20 км от централната му част. Терминалите на летището са разположени изцяло в Дорвал, а главните офиси на Air Canada и една от пистите са в Сен Лорен. То обслужва цялата област на Монреал, както и регионите на северен Вермонт и Ню Йорк в САЩ. Трюдо е най-натовареното летище в провинция Квебек и третото най-натоварено в Канада по брой на пътническия трафик.

Храна на борда

Безплатна храна се предлага на международната икономична класа, както и разнообразна селекция от вина и спиртни напитки. Безплатно вино и спиртни напитки, както и вкусна кухня и топла кърпа при всяко хранене се предлагат при международните полети на премиум икономичната класа. Бизнес класата включва първокласни вина, спиртни напитки и блюда.

Допълнителни услуги

Всички седалки в икономичната класа са снабдени със сензорен екран (22,6 см), предлагащ телевизионни програми, филми, сериали. Международната икономична класа разполага с почти 9-инчови сензорни екрани. По време на полета в международната икономична класа можете да пазарувате от безмитния магазин. Икономичната класа (и двата варианта) предлага безплатно списание, а премиум икономичната – и селекция от вестници. Бизнес класата е оборудвана с национални английски и френски вестници. Най-широка гама от вестници и списания е при международната бизнес класа. Тук също можете да пазарувате.