Меню

Air India

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Air India от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Air India?

Авиокомпания Air India лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Air India?

За авиокомпания Air India е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Air India, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Air India?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Air India

Air India

Air India е националният превозвач на Индия и третата най-голяма авиокомпания в страната по отношение на превозваните пътници. Нарежда се веднага след IndiGo и Jet Airways. Седалището се намира в Ню Делхи, но ползва и други авиобази, които са от първостепенно значение, като Индира Ганди и Чатрапати Шиваджи, както и второстепенни летища като Netaji Subhas Chandra Bose и Ченай. На 11 юли 2014 г. става 27-ми член на Star Alliance.

 

Своето начало компанията води от 1932 г., когато стартира дейност с името Tata Airlines, превозвайки поща от Карачи до Мумбай, а по-късно и до Мадрас. През Втората световна война е преименувана на Air India. През 1960 г. се превръща в първия азиатски авиопревозвач, който въвежда реактивни самолети във флота си. Днес притежава две дъщерни фирми – Air India Regional (по-рано позната като Alliance Air) и Air India Express. Общият брой обслужвани дестинации е над 80 – общо 24 държави на 4 континента. Планира се и старт на полети до Южна Америка и Африка, както и връзки със Северна Америка и Европа. 

Багаж

Ръчен багаж: максимални размери при самолети Boeing и Airbus – 55х35х25см или общо 115 см, а при ATR/CRJ – 55х35х20см или общо 110 см. Максимално тегло до 8 кг. В допълнение можете да носите със себе си и камера/лаптоп/куфарче/дамска чанта и др.

 

Регистриран багаж: при вътрешни полети – тегло до 25 кг, а ако имате златна карта на Star Alliance, имате и допълнителни 20 кг в икономична класа. При международните полети разнообразието е изключително голямо – броят и теглото се определят според дестинацията, до която ще летите, и класата.

Класи на пътуване

Компанията предлага икономична, бизнес (executive) и първа класа. Икономична класа предлага: избор на континентална или индийска кухня, вегетарианска или не; безплатен алкохол, вино; индивидуални екрани за гледане на филми и сериали; възможност за избор на меню; подобрена система за управление на осветление и температура.

 

Бизнес класа разполага с просторни кабини и плюшени седалки, сервира се комплимент от компанията под формата на възхитителни предястия, придружени с вино; класата дава достъп до ВИП салоните на летищата, отделни чек-ин гишета и др. Първа класа е най-луксозна, оборудвана с плюшени килими, възможност за 180-градусов наклон на седалките, персонални екрани и др. Кнфигурацията в първа класа е максимум 12 пътници. Коктейлите и ястията са подбрани спрямо най-изтънчения и изискан вкус. 

 

Онлайн регистрация

Услугата стартира 48 часа преди полета и приключва 2 часа преди него. Възможна е регистрация и през мобилно устройство. 

Флот

Към 2017 г. компанията притежава 112 самолета и още 25 се очакват да бъдат доставени в близките години. Наличните засега са 22 броя Airbus A319-100, 25 броя Airbus A320-200, 20 броя Airbus A321-200, 3 броя A320neo, 4 броя Boeing 747-400, 7 броя Boeing 777-200LR, 12 броя Boeing 777-300ER и 23 броя Boeing 787-8. 

Базово летище на авиокомпанията

Indira Gandhi International Airport служи като основно летище за превоз на пътници, населяващи столичния район Делхи, Индия. Разпростира се на 5 106 декара площ в Палам, на 15 км югозападно от ЖП гара Ню Делхи и на 16 км от центъра на града. Носи името на Индира Ганди, бивш министър-председател на страната. В националната класация по натовареност се нарежда на първо място по отношение на брой превозени пасажери, като през 2016 г. през него са преминали над 55,6 млн. пътници. По отношение на карго превоза е на второ място след летището в Мумбай.

 

През 2010 г. отваря врати Терминал 3, за да може авиобазата да се превърне в най-големия авиационен център в Индия и Южна Азия. Плановете за разрастване включват увеличение на пътникопотока – целта е да бъдат достигнати 100 милиона до 2030 г. 

Храна на борда

Можете да се насладите на богатото разнообразие от храни и напитки и в трите класи. Истинска индийска храна за всеки махараджа. Страната предлага не само богата история, културно и историческо наследство, но и разнообразна кухня. Всички продукти, приготвянето и поднасянето на блюдата на борда на самолетите са съобразени с националността, религиозните предпочитания и лекарските предписания на всеки клиент, за да могат максимално да се насладят на вкусовите качества на модерното и традиционно меню. 

Допълнителни услуги

Седалкте са снабдени с монитори, които предоставят възможност за гледане на филми, сериали, телевизионни програми, слушане на музика и много други забавления. Освен това, докато пътувате, можете и да пазарувате аксесоари, козметика, алкохол, порадъци и др.