Меню

AlbaStar

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с AlbaStar от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания AlbaStar?

Авиокомпания AlbaStar лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания AlbaStar?

За авиокомпания AlbaStar е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания AlbaStar, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания AlbaStar?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за AlbaStar

AlbaStar

Air One S.p.A., оперираща като Air One "Smart Carrier", е италианска авиокомпания. Тя е нискотарифен превозвач и дъщерно дружество на Alitalia. Оперативни бази са летищата Катания – Фонтанароса, Палермо Фалконе-Борселиньо, Пиза, Венеция Марко Поло и Верона Вилафранка.

Всъщност Air One идва от италианската дума „airone“, което означава „чапла“ (птицата е изобразена на логото на превозвача). Преди сливането си с Alitalia, Air One е неин конкурент, втори по големина в Италия, с маршрутна мрежа от 36 дестинации в Италия, Европа и Северна Америка. Основни хъбове на авиокомпанията са летищата са Фиумичино в Рим, Линате в Милано и Торино. Прекратява дейност на 30 октомври 2014 г., тъй като става част от новата концепция на Alitalia в партньорство с Etihad Airways. Поради тази причина всички полети, обслужвани до момента от Air One са или прекратени, или прехвърлени към Alitalia. 

Флот

Към декември 2010 г. компанията притежава флот от 15 самолета – 10 броя Boeing 737-400 с капацитет от 162 пътници и 5 броя Airbus A320-200  с капацитет 159 пасажери. През годините са представяни различни модели - Boeing 737-200 през 1993 г., Boeing 737-300 през 1995 г., Boeing 737-400 през 1997 г., Boeing 737-800 през 2002 г., Airbus A320 през 2006 г., Airbus A330-200 през 2008 г. 

Базово летище на авиокомпанията

Превозвачът притежава три основни бази. Едната е Фиумичино Леонардо да Винчи, основното летище в Рим и едно от най-натоварените в Европа през 2014 г. Същата година обслужва над 38,5 милиона пътници. Главен хъб е на Alitalia – най-голям превозвач за страната. Другата база е Линате – международно летище в Милано, втори по големина град в Италия. Основна база е за Alitalia и Alitalia CityLiner. През 2014 г. оттук преминават малко над 9 милиона пътници. Третата база е летището в Торино, разположено на 16 км от града. Кръстено е на бившия италиански президент Sandro Pertini.