Меню

Air Maroc

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Air Maroc от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Air Maroc?

Авиокомпания Air Maroc лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Air Maroc?

За авиокомпания Air Maroc е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Air Maroc, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Air Maroc?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Air Maroc

Air Maroc

Royal Air Maroc, по-известен като RAM, е националният авиопревозвач на Мароко, както и най-голяма авиокомпания в страната. Изцяло собственост e на правителството. Седалището ѝ се намира на летище Казабланка. От базата си на международния аеропорт Mohammed V International Airport извършва полети до вътрешността на страната, както и редовни и чартърни услуги до Африка, Азия, Европа, Северна и Южна Америка.

 

Компанията е създадена през юли 1953 г. в резултат на сливане между Compagnie Chérifienne de'l Air (Air Atlas) и Compagnie Chérifienne de Transports Aériens Air Maroc. Тогавашният флот включва шест самолета Bretagne, четири Commando, пет DC-3 и два Languedoc, обслужващи както маршрутните линии на предшествениците си, така и Франкфурт, Женева и Париж. Официално на 28 юни 1957 г. приема името Royal Air Maroc (RAM). По това време правителството притежава 67,73 % дял. Услугата Hajj стартира още същата година. До 1969 г. всички полети се обслужват от летателни апарати Caravelle, а след тази година се въвеждат и модели Boeing. До 1980 г. служителите, работещи за тези авиолинии, са 3 583 души. 

 

В края на 1983 г. Royal Air Maroc става член на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA). През 2012 г. реализираната печалба възлиза на 83 милиона щатски долара, което е и най-добър резултат през последното десетилетие. Това е следствие от предприетите мерки за намаляване на разходите, които включват намален състав на персонала, обновяване на флота, преструктуриране на главните звена. 

Багаж

Ръчният багаж на Air Maroc е включен в цената на билета. Сумата от размерите му (широчина, дължина и височина) не трябва да надвишава 115 см.Имате право да превозвате един брой багаж с тегло до 10 кг. 

 

Регистриран багаж: Икономична класа: за полети на RAM до САЩ, Бразилия, Канада, Африка, Либия, Египет, Ливан – 1 брой с тегло до 23 кг; за други полети до САЩ, Канада, Африка, Либия, Египет, Саудитска Арабия, Ливан – 2 броя с тегло до 23 кг всеки; за други полети до Бразилия – 2 броя с тегло до 32 кг всеки.

 

Премиум класа: с 1 брой повече куфари (със същото тегло) спрямо изискванията за икономичната класа. При програмата Safar Flyer Silver/Gold/Ambassador се добавят по два допълнителни куфара със същото тегло спрямо икономичната класа. Имате право и на допълнителен превоз на багаж, който вече се заплаща според класата, размера, теглото, броя и дестинацията.

 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

С Air Maroc можете да пътувате в бизнес или икономична класа. Бизнес класа предлага електрически контакти, USB портове и зарядни устройства за вашите компютри, телефони, iPod и т.н. Нощна лампа и слушалки, както и по-просторни кабини, индивидуални програми за развлечение, кожени седалки с масажна функция, оборудвани с възглавница, одеяло и чанта с тоалетни принадлежности също са на Ваше разположение. Възможност за регулация в хоризонтално положение (тип „легло“) и допълнителна външна завеса за пълно уединение. 
Икономична класа също предлага ергономични кожени седалки, както и възглавница и одеяло при полетите на дълги разстояния.

Онлайн регистрация

При онлайн регистрация за полет можете да изберете и мястото си на борда на самолета. Можете да принтирате бордната си карта или да я изпратите на e-mail адреса си. По този начин спестявате време и избягвате опашките пред бюрата на летищата. Ако пътувате без багаж, можете да се насочите директно към пропускателния пункт, без да минавате през чек-ин брояча. При наличен само ръчен багаж има обособени пунктове за самообслужване (това се отнася за Mohammed V Airport в Казабланка, Agadir Al Massira Airport и Schiphol Airport в Амстердам). Онлайн регистрация можете да извършите най-рано 48 часа преди излитане на самолета и най-късно 2 часа преди времето за полета. Нужен ви е само интернет достъп. 

Флот

Към април 2015 г. Royal Air Maroc разполага с флот от 55 самолета, сред които: ATR 72-600, Boeing 737-700 , Boeing 737-800, Boeing 747-400, Boeing 767-300ER, Boeing 787-8, Embraer E-190, Boeing 737-300F.

Летище Мохамед V, Казабланка

Mohammed V International Airport е международно летище, обслужващо Казабланка, и най-натоварено в Мароко. Управлява се от ONDA - National Airports Office. Разположено е в провинция Nouaceur. През 2013 г. са обслужени 7,56 милиона пътници, а през следващата година се бележи нов ръст със 7,28 %. Тази авиобаза служи като седалище на авиокомпаниите Royal Air Maroc, Jetairfly, Air Arabia Maroc и RAM Express. Носи името на краля на Мароко - Мохамед V. 

Храна на борда


В бизнес класа се насладете на вдъхновяващо кулинарно изживяване с включен аперитив, ордьовър, гурме салата, топли ястия, подбор от сирена, сладкиши и пресни плодове, поднесени в порцелан, както и алкохолни и безалкохолни напитки. В икономична класа се сервират кафе, чай, обяд и вечеря, състоящи се от предястие, горещо ястие и десерт, топли и студени напитки.

Допълнителни услуги

Бизнес класа предлага вестници и списания, видео по предварителна заявка, над 45 програми с филми и сериали, богато разнообразие от над 150 албума с музика. Можете да избирате сред множество игри, които да играете на 15,3-инчови монитори. Икономична класа е оборудвана с индивидуални 8,9-инчови екрани с музика и филми, 20 видео игри, възможност за четене на Корана, вестници и списания. Програмата за лоялни клиенти Safar Flyer предоставя множество предимства преди, по време на, между и след полетите.