Меню

Flybe

Най-добрите оферти за полети с Flybe от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Покажи филтри

Flybe

Flybe  е британска нискотарифна авиокомпания, базирана в Ексетър. Тя е най-големият регионален превозвач в Европа. Отваря врати през 1979 г. с името Jersey European Airways след сливането на Intra Airways и Express Air Services. През 1983 г. е купена от Walker Steel Group, която също е собственост на Spacegrand Aviation. От 2000 г. Flybe е позната вече като British European (съкратено BE), а две години по-късно – Flybe, дъщерно дружество на Flybe Group PLC.  Най-голямата база се намира във Великобритания – летище Бирмингам, а седалището – летище Ексетър. Други бази са летищата Белфаст, Манчестър и Саутхемптън. 

 

Компанията си сътрудничи с Aer Lingus, Air France, British Airways, Cathay Pacific, Emirates, Etihad Airways, Finnair и KLM.

Багаж

Виж повече

Пътнически класи

Имате избор между три вида услуги: Just Fly, Get More и All In. При Just Fly имате право на безплатен ръчен багаж, но платен регистриран. Заплащат се също избор на седалка, промени в резервацията, sms потвърждение, напитки и храна на борда. При Get More имате право безплатно на ръчен и на регистриран багаж до 20 кг, избор на място в самолета, sms потвърждение, смяна на билета. Заплащат се регистриран багаж между 23 и 40 кг, опция за разтягаща се седалка, храна и напитки. При All In всички горепосочени удобства са включени в цената на самолетния билет. 

Онлайн регистрация

Диапазонът, в който можете да направите онлайн регистрация за полет на Flybe е между 36 часа и 2 часа преди полета. Можете директно да принтирате бордната си карта и, ако нямате регистриран багаж, да се насочите към проверката за сигурност без допълнително чекиране. Трябва да сте на изхода не по-късно от 15 минути преди да излитане, тъй като в противен случай резервацията Ви ще бъде анулирана автоматично. Деца без придружител нямат право на онлайн регистрация. Ако сте извършили промяна след като вече сте резервирали полета си, трябва да преминете през бюрата на Flybe на летището, за да се пререгистрирате и да вземете новия си билет. Срещу заплащане можете да получите sms за потвърждение. 

Флот

Компанията притежава флот от 77 самолета (към 2016 г.), като са поръчани още 12 броя. Flybe оперира с Bombardier Dash 8 Q400, ATR 72-700, Embraer E-175 и Embraer E-195. Очаква се доставка на още 8 броя Bombardier Dash 8 Q400 и 4 броя Embraer E-175.

Летище Ексетър, Англия

Exeter International Airport е международно летище, разположено в близост до Ексетър, Девън, намиращ се в Югозападна Англия. Оттук се осъществяват чартърни и редовни полети до Обединеното кралство и Европа. Отваря врати на 31 май 1937 г., като тогава дори не разполага с терминална сграда, а с постройка, която обслужва пътниците. На 270 км се издига величествен Лондон

Храна на борда

На борда на самолетите се предлагат апетитни сандвичи, голям избор от топли и студени напитки – срещу заплащане при Just Fly и Get More, и безплатно при All In.

Допълнителни услуги

Докато пътувате можете да прочетете последните броеве на списание Flight Time. Можете и да отпочинете в салона за отдих – това се отнася за всички пътници с билети All In, както и за пасажери, които притежават карта Premiercard.