Меню

Air Baltic

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Air Baltic от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Air Baltic?

Авиокомпания Air Baltic лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Air Baltic?

За авиокомпания Air Baltic е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Air Baltic, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Air Baltic?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Air Baltic

Air Baltic

Латвийският превозвач Air Baltic е горд притежател на редица престижни награди. Нискотарифната авиокомпания не членува в никоя от трите световни организации за авиокомпании, но това не й пречи да има споразумение със Star Alliance, да бъде в партьорски отношения със SAS, Austrian Airlines, Air One и Aerosvit, и да използва програмата за лоялни клиенти на SAS. 

 


Превозвачът е обявен за „Авиокомпания на 2009/2010 г.“ от Асоциацията за европейски регионални авиокомпании и за най-голям превозвач в нови дестинации и маршрути в Европа, получавайки наградата Annies. През 2009 г, Air Baltic е на първа позиция в класацията на международното летище в Атина в категорията „Най-бързо растяща авиокомпания/Летен сезон“.

 


За 2012 г. Air Baltic е бил използван от рекордните 3,08 милиона пътници. Същата година получава в Брюксел и наградата The International Diamond Prize за изключителни постижения за качеството и класа, а списание Air Transport World връчва на авиокомпанията наградата „Феникс“ за постижения в усъвършенстване на продуктовата гама.

Багаж

Ръчен багаж: Размерите не трябва да превишават 55см/40см/20см. За бизнес класа възможният брой ръчен багаж е 2, а за икономична класа – 1, като теглото на всеки не трябва да е повече от 8 кг.

 

Чекиран багаж: Бизнес класата отново е привилегирована с допустимите 3 броя чекиран багаж с общо максимално тегло от 30 кг, а инокомичната класа има право само на един брой, непревишаващ 20 кг. Въпреки поставените ограничения, багажът във всеки случай се заплаща.

 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

Самолетите на Air Baltic са разделени в икономична и бизнес класа. Икономична класа предлага три различни тарифи: Basic – най-евтината и с включен само ръчен багаж; Smart – даваща възможност за промени и анулации на билетите срещу допълнително заплащане, както и право на 1 куфар до 20 кг, и Elite – която дава право на безплатни промени и анулации. 

 


Бизнес класата е разделена на Smart и Elite. Smart тарифата включва 2 чанти ръчен багаж и 3 куфара регистриран. В допълнение, в Elite възможностите за промени и анулации са безплатни. И двете тарифи дават право на достъп до бизнес салоните, приоритетно чекиране и качване на борда, безплатно превозване на спортна екипировка, храна на борда, празна седалка в съседство и други.

Онлайн регистрация

Онлайн регистрация за полет на Air Baltic е възможна за повечето маршрути, по които оперира авиокомпанията. Можете да направите уеб чекин от 72 до 1 час преди полета. Чрез него ще избегнете както чакането, така и 10 евро такса при чекиране на летището. С Air Baltic можете да се регистрирате и през мобилния си телефон (периодът, в който услугата е налична, е същият).

Флот

Към 2017 г. авиокомпанията оперира 25 самолета – 11 Боинг (737-500 и 737-300) и 14 Bombardier Dash 8 Q400 NextGen). 

Летище Рига, Латвия

Международно летище Рига е главната аерогара, обслужваща столицата на Латвия Рига. Намира се на 11 км западно от нейния център и е най-голямото летище в прибалтийските републики (Литва, Латвия и Естония). Построено е през 1973 г., за да замести старото летище на града, а последно е обновено през 2006 г. Разполага с един терминал, разделен на три части – А, В и С, като на терминал В се обслужват пътниците от полети до страни в Шенген, а терминали В и С са за останалите пътници.

 

Летище Рига служи за седалище на авиокомпанните Air Baltic, SmartLynx Airlines, RAF-Avia, Vip Avia и Intersija. Сред другите авиокомпании, предлагащи самолетни билети от и до Рига, са Aeroflot, Belavia, Ryanair, Czech Airlines, Wizzair, Small Planet Airlines, Turkish Airlines, Transaero Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Finnair, Estonian Air и др.

Храна на борда

Пътниците в икономична класа имат възможност да поръчат храна от менюто на борда или да го заявят предварително при резервацията на самолетния билет, но минимум 24 часа преди полета. 
На пътниците в бизнес класа се сервират безплатна храна и напитки. Ястията са приготвени от пресни сезонни местни продукти, комбиниращи най-доброто от латвийската и международна кухня. В случай че имате специални изисквания към храната, на Ваше разположение са диетични менюта без допълнително заплащане. 

Допълнителни услуги

Air Baltic предоставя на клиентите си и собствена програма – BalticMiles. Примамлива е услугата за ползване на зелените таксиса BalticTAXI, които на драго сърце ще превозят всеки пожелал от и до летището в Рига. Авиокомпанията предалга, също така, и промоционални пакети – самолетни билети + хотел в Амстердам, Атина, Барселона, Берлин, Брюксел, Будапеща, Копенхаген, Дюселдорф, Франкфурт, Хамбург, Хелзинки, Истанбул, Киев, Лондон, Милано, Минск, Москва, Мюнхен, Ница, Одеса, Осло, Париж, Рим, Рига, Стокхолм, Тел Авив, Венеция, Виена, Вилнюс, Варшава, Цюрих.