Меню

Alma de Mexico

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Alma de Mexico от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Alma de Mexico?

Авиокомпания Alma de Mexico лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Alma de Mexico?

За авиокомпания Alma de Mexico е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Alma de Mexico, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Alma de Mexico?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Alma de Mexico

Alma de Mexico

Aerolíneas Mesoamericanas, позната с името Alma de Mexico, е нискотарифна авиокомпания, базирана в Гуадалахара, Мексико. Основана е през 2005 г., през 2006 г. стартира дейност, а на 7 ноември 2008 г. прекратява всички авиооперации. По време на краткото си съществуване обслужва 18 вътрешни дестинации, с планове за добавяне и на международни полети към Щатите. Основна база е международното летище Don Miguel Hidalgo y Costilla в Гуадалахара.

В изявление, качено на официалната уеб страница на компанията, се посочва, че превозвачът прекратява всички операции, позовавайки се на световната икономическа криза, увеличението на цените на горивата и обезценяването на мексиканското песо. 

Флот

Към 7 ноември 2008 г., точно преди да прекрати дейността си, компанията притежава 12 самолета Bombardier CRJ200, като още 2 броя Bombardier CRJ-900 NextGen са поръчани. Впоследствие поръчката е спряна. 

Базово летище на авиокомпанията

Guadalajara International Airport, официално познато като Miguel Hidalgo y Costilla, е основното летище във втория по големина мексикански град – Гуадалахара. Отваря врати през 1966 г. на 16 км южно от центъра на града. През 2014 г. оттук преминават над 8,7 милиона пътници. Това е третият по натовареност аеропорт в страната след този на Мексико Сити и Канкун, както и втори по натовареност в сектора карго превоз. Има две писти и два терминала. Днес той е хъб за Aeroméxico/Aeroméxíco Connect и Volaris, а до 2008 г. - и на Alma de Mexico. Летището е кръстено на Мигел Хидалго, който започва войната за мексиканската независимост от Испания.