Меню

CanJet

Най-добрите оферти за полети с CanJet от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

✔️ До къде лети авиокомпания CanJet?

Авиокомпания CanJet лети до много различни дестинации. За да проверите актуалното разписание моля използвайте страницата на eSky.

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания CanJet?

За авиокомпания CanJet е най-добре да закупите билетите си колкото се може по-рано преди датата Ви на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете до които лети авиокомпания CanJet има и други авиокомпании които оперират полети, за да видите пълен списък моля да отидете на страницата на eSky.

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания CanJet?

Използвайте системата на eSky Ви можете да резервирате и хотелско настаняване заедно с желания от Вас полет като използвате опция Полет+Хотел. Благодарение на това не само ще спестите време но и пари благодарение на пакетните ни отстъпки.

Вижте повече за CanJet

CanJet

CanJet е канадска нискотарифна авиокомпания със седалище в Енфийлд. Базирана е на международно летище Халифакс. Оперира чартърни полети, използвайки собствен бранд, както и специализирани полети на други 4 оператора и авиолинии до Канада и Съединените щати. Изцяло собственост е на IMP Group International. Към 2007 г. в авиокомпанията работят 572 служители.

Превозвачът е създаден през 1999 г., като започва своята дейност на 20 юни 2002 г. През май 2001 г. се слива с Canada 3000, малко преди нейния банкрут.

CanJet прекратява всички авиоуслуги на 1 септември 2015 г.

Флот

Към декември 2014 г. компанията управлява 4 самолета модел Boeing 737-800 с капацитет от по 189 пътници на борда. В миналото са ползвани също така и Boeing 737-200 (в периода 2000 г. - 2005 г.), Boeing 737-300 (в периода 2006 г. - 2010 г.), Boeing 737-500 (в периода 2004 г. - 2008 г.)

Базово летище на авиокомпанията

Halifax/Robert L. Stanfield International Airport е канадско летище, разположено в Енфийлд, Нова Скотия. Хъб е за авиолиниите Аir Canada Express, Cougar Helicopters, Maritime Air Charter, Provincial Airlines, CanJet и SkyLink Express. Обслужва Халифакс, континенталната част на Нова Скотия, както и съседните територии. Кръстено е в чест на Робърт Станфийлд – 17-тият премиер на Нова Скотия и лидер на една от водещите партии в Канада. Това е осмата по натовареност авиобаза в Канада по отношение на пътникопотока. През 2014 г. са обработени над 3,6 млн. пътници.