Меню

AirAsia X

Най-добрите оферти за полети с AirAsia X от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

✔️ До къде лети авиокомпания AirAsia X?

Авиокомпания AirAsia X лети до много различни дестинации. За да проверите актуалното разписание моля използвайте страницата на eSky.

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания AirAsia X?

За авиокомпания AirAsia X е най-добре да закупите билетите си колкото се може по-рано преди датата Ви на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете до които лети авиокомпания AirAsia X има и други авиокомпании които оперират полети, за да видите пълен списък моля да отидете на страницата на eSky.

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания AirAsia X?

Използвайте системата на eSky Ви можете да резервирате и хотелско настаняване заедно с желания от Вас полет като използвате опция Полет+Хотел. Благодарение на това не само ще спестите време но и пари благодарение на пакетните ни отстъпки.

Вижте повече за AirAsia X

AirAsia X

AirAsia X Berhad, оперираща и с наименованието AirAsia X, е авиокомпания, реализираща полети на дълги разстояния. Базирана е в Малайзия и предлага самолетни билети до вътрешността на Азия и Австралия. Официално е дъщерно дружество, причислявано към AirAsia – най-голям нискотарифен авиопревозвач в цяла Азия.

Air Asia X стартира своята дейност на 2 ноември 2007 г. с полет от Куала Лумпур до Gold Coast Airport, Австралия. От гледна точка на франчайзинга и с цел намаляване на разходите на компаниите е изградена обща система за издаване на билети, еднакви униформи на служителите, стил на управление, ливрея на самолетите. Към AirAsia X се причисляват и партньорски авиолинии като Indonesia AirAsia X и Thai AirAsia X. 

Багаж

Ръчен багаж: 1 брой с тегло до 7 кг и размери до 36х23х56см, като допълнение можете да избирате между дамска/мъжка чанта или куфар за лаптоп.

Регистриран багаж: ако пътувате в икономична класа, нямата право на безплатен регистриран багаж. Можете да превозвате такъв само срещу допълнително заплащане. Премиум флекс дава право на максимум до 20 кг, а клиентите с „премиум бордови легла“ – до 40 кг.

Максималното тегло на един брой регистриран багаж не трябва да надхвърля размерите 81х119х119 см и тегло от 32 кг

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи

Компанията предлага икономична и бизнес класа на самолетите Airbus A330. Икономична класа е разделена на „хот“ седалки с допълнително пространство за краката и стандартни седалки, изработени от плюш и кожа. „Тихата зона“ е със стратегическо разположение точно зад местата в бизнес класа и премиум бордовите легла. Тази зона е с висок процент редуциран шум, уникална атмосфера и приглушено осветление. Най-отпред е бизнес класата с разтягащи се седалки, за да може спокойно да се отпуснете в изцяло хоризонтална позиция. Персонализираната система за определяне на желания ъгъл на седалката, сгъваемата табла, осветлението, регулирането на подлакътниците и стойката за глава са само част от екстрите, предлагани на всички пътници в премиум класата. 

Онлайн регистрация

Онлайн регистрацията стартира 14 дни преди полета и приключва 4 часа преди излитане на самолета. Можете да се регистрирате и чрез мобилно устройство. Услугата не е налична, ако вашият полет е най-малко след 14 дни, ако сте бременна, ако пътувате с бебе, ако сте с намалена подвижност или със специални потребности, ако сте под 16 години и пътувате сами, както и ако сте с влошено здравословно състояние. 

Флот

Към 2016 г. компанията притежава 31 самолета, като още 76 ще се причислят към флота през 2018 г. Наличните модели са Airbus A330-300. Поръчаните са Airbus A330-900neo (66 броя) и Airbus A350-900 (10 броя). 

Базово летище на авиокомпанията

Kuala Lumpur International Airport е основното международно летище на Малайзия, най-голямо по площ и най-натоварено по брой превозвани пътници, както и една от най-големите авиобази на територията на цяла Югоизточна Азия. Разходите за построяването на това летище са около 3,5 млрд щатски долара, а мястото е избрано на 45 км от центъра на Куала Лумпур. През 2015 г. са обработени близо 49 млн. пътници и са превозни 726 хил. тона товар. През тази година се нарежда на 23-та позиция сред всички летища в света по пътнически трафик. Тук се намират и седалищата на много големи авиолинии като Malaysia Airlines, MASkargo, AirAsia, AirAsia X, Malindo Air и Rayani Air.

Храна на борда

При полети с продължителност под 75 минути се предлагат само снаксове. На другите полети, компанията предлага изключително богато разнообразие – пайове, къри специалитети, нудъли, паста, вегетариански блюда, специалитети от различни кухни и местности и т.н. Храната в икономична класа е платена, а в останалите класи – безплатна. 

Допълнителни услуги

AirAsia X предлага таблети Samsung Galaxy, които са на разположение на пътниците по време на полетите – към системата са включени множество блокбъстъри, телевизионни програми, музика, игри, списания и други забавления. Батерията им издържа до 8 часа, а full HD екранът е почти 12 инча. По време на полета можете и да пазарувате различни стоки от безмитния магазин. Пътниците в икономична и премиум флекс зоната могат да получат възглавница и одеяло срещу заплащане, а в бизнес класа те са безплатни.