Меню

Delta Airlines

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Delta Airlines от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Delta Airlines?

Авиокомпания Delta Airlines лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Delta Airlines?

За авиокомпания Delta Airlines е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Delta Airlines, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Delta Airlines?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Delta Airlines

Delta Airlines

Delta Air Lines е американска авиокомпания със седалище и хъб международното летище Хартсфийлд - Джаксън Атланта, щата Джорджия. Заедно с дъщерните си дружества оперира над 5 400 полета дневно, като обхваща широка маршрутна мрежа от вътрешни и международни дестинации – 334 на брой, в 64 държави, на 6 континента. Тя е един от четирите основатели на авиоалианса SkyTeam. Оперира търговски авиоуслуги в сътрудничество с Air France-KLM, Alitalia, Virgin Atlantic, Virgin Australia. Регионалните услуги се експлоатират под търговско наименование Delta Connection. 

Багаж

Ръчен багаж: разрешен е 1 брой ръчен багаж плюс една допълнителна чанта (дамска/куфар/лаптоп). Максималните размери са 114 см, а теглото няма ограничение. Важно е багажът да може да се побере в обособеното за това място на борда на самолета. Изключения правят летище Чанги в Сингапур, където ограничението на ръчния багаж е до 7 кг, както и летищата Инчеон, Пекин и Пудонг в Южна Корея и Китай – до 10 кг.

Регистриран багаж: броят на регистрирания багаж зависи от дестинацията и от класата. Често пъти в цената на билет икономична класа няма включен регистриран багаж, а при в бизнес и първа класа обикновено се полагат по 2 броя до 32 кг. Пътуващите до Бразилия имат най-много привилегии – 1 брой до 32 кг в икономична класа и 3 броя до 32 кг при бизнес класа.

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи

Икономична класа е на по-достъпни цени и предлага базови храни и напитки като снаксове, сладкиши и кафе, както и забавления за малки и големи. Останалите класи се надграждат според типа полет – дали е на късо, или дълго разстояние, според дестинацията – дали е вътрешен полет, международен, междуконтинентален, според времетраенето – дали е нощен, или е дневен, съответно дали искате да ползвате услугата за преконфигурация на седалките за спящи или директно да се насочите към луксозните спални отделения. Тук вече избирате измежду Delta One, първа/бизнес класа, Delta Comfort +, Delta Studio и т.н.  

 

Онлайн регистрация

Този вид услуга е налична 24 часа преди полета, като може да бъде извършена както през официалната интернет страница на превозвача, така и през мобилното й приложение. 

Флот

Към януари 2013 г. компанията оперира флот от над 800 самолета модели Airbus, Boeing и McDonnell Douglas. Притежава най-големият авиопарк от самолети Boeing 767 и Airbus A330 в сравнение с всяка друга американска авиокомпания. Притежава и най-многочислен флот от Boeing 757, McDonnell Douglas MD-88 и McDonnell Douglas MD-90 в света. След сливането с Northwest Airlines през 2008 г., всички самолети на компанията се присъединяват към тези на Delta Air Lines. Основната стратегия за поддръжка на такъв голям флот е притежаването на стари модели, но с високо качество на поддръжка. TechOps е организацията, която поддържа, ремонтира и реновира старите самолети и ги държи годни за летене и сигурни за всички пътници на авиокомпанията. Delta Air Lines изкупува и стари въздухоплавателни апарати и ги ремонтира с цел бъдеща експлоатация. 

Базово летище на авиокомпанията

Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport, накратко летище Атланта, се намира на 11 км южно от бизнес центъра на града. От 1998 г. е най-натовареното в света по отношение на пътническия трафик, а в годините между 2005 и 2013 – и  по отношение на броя извършени полети. През 2015 г. оттук преминават внушителните 101 млн. пътници, което означава около 277 хиляди дневно. Основен хъб е за Delta Air Lines, Delta Connection, ExpressJet, Southwest Airlines. Само Delta Air Lines осъществява около хиляда полета дневно. 

Храна на борда

Свежото меню на борда е вдъхновено от ароматите на сезонните продукти – те се определят от дестинацията и районите, до които всеки клиент пътува. При международните маршрути се предлага и богата селекция от вина (бели, червени и десертни), алкохолни напитки и разбира се кафе, чай, бира. 

Допълнителни услуги

На повечето вътрешни полети е наличен Wi-Fi. До средата на 2016 г. се очаква да се инсталира и на всички полети на дълги разстояния. Клиентите на Delta Air Lines имат възможност да ползват модерни сензорни екрани с цифрова система за забавление. Наличен е избор от над 300 филма, 18 канала сателитна телевизия, предавана на живо, над 2 500 песни, игри и сериали, HBO, ShowTime, TED Talks и др. На повечето полети на дълги разстояния екраните са разположени на облегалката на предната седалка, както и на вътрешните полети при самолетите 737-700, 73H, 76P/Q/L/Z, 767-400, 737-900ER, 757-300, A330, 747-400, 75S, 777-20.