Меню

Norwegian Air Shuttle

Най-добрите оферти за полети с Norwegian Air Shuttle от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Norwegian Air Shuttle

Norwegian Air Shuttle е втората по големина скандинавска авиокомпания и е на четвърто място сред нискотарифните авиокомпании в Европа. Авиокомпанията предлага полети до 132 дестинации в Европа, Близкия Изток, северна Африка и САЩ. В България изпълнява сезонни полети до Бургас и Варна.

 

Историята на авиокомпанията датира от 1967 г. Първоначално името на авиокомпанията е Busy Bee Airservice, но с годините името и авиокомпанията се променят и в крайна сметка през 1993 г. авиокомпанията обявява фалит. През 2002 г. е създадена новата Norwegian със седалище в Осло. Авиокомпанията е превозила над 30 млн. пътници през 2016 г.

Багаж

В цената на самолетния билет е включен само ръчен багаж. Неговите размери не трябва да надвишават 55x40x23 см, а теглото – 10 кг.

 

Регистрираният багаж се заплаща допълнително. Максимално допустимите размери са 250x79x112 см, а теглото на един куфар – 32 кг. Няма ограничение за броя куфари, които можете да превозвате, стига общото им тегло да не надвишава 64 кг. Таксата за регистриран багаж е между 9 и 36 евро на куфар в едната посока, в зависимост дали го плащате предварително или на летището. 

 

Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Виж повече

Пътнически класи

При пътуване с Norwegian всеки пътник може да резервира предпочитана седалка. Тази услуга е включена в цената на билета при Flex fare, а също и Premium, Premium flex. Седалка може да се резервира най-късно 25 часа преди полет.

 

Може да се запази и допълнително място за краката, като тези седалки се намират в близост до аварийните изходи. Заявка може да се направи най-късно 48 часа преди полета.

 

За полетите на дълги разстояния Premium класата е оптимален избор. Тя предлага удобни седалки с допълнително място за краката, безплатно питие, три-степенно меню, напитки, закуска и достъп до салоните на летищата. Premium тарифите предоставят седалки с контакти и USB.

 

Възможността за резервация на седалка е включена в Premium цената на билета. Когато пътник има билети в Lowfare и Flex класите той можете да допълни и резервира Premium билети.

 

На дълги разстояния пътниците от първа класа получават безплатно одеала и слушалки, докато тази услуга се заплаща допълнително в икономичната класа.

Онлайн регистрация

Онлайн регистрацията е възможна за повечето полети в Европа от 24 часа преди полета до час преди заминаването.

Флот

Към 2018 г. флотът на Norwegian се състои от 51 самолета Boeing 737-800 и 6 самолета Boeing 737 MAX 8. Направени са поръчки за още 133 самолета, сред които 30 броя Airbus А321LR.

Базово летище на авиокомпанията

Летище Осло е основното от три международни летища, обслужващи норвежката столица Осло. Това е второто най-натоварено летище в Скандинавия и е сред първите 20 по трафик в Европа за 2015 г., когато на него са обслужени 24.5 млн. пътници. Служи за седалище на авиокомпаниите Scandinavian Airlines и Norwegian Air Shuttle, както и за важна база на норвежкия регионален авиопревозвач Widerøe

 

Летището е разположено в Гардермоен, на 35 км североизточно от центъра на Осло. В момента пътниците се обслужват на един терминал, като тези, които имат вътрешни полети в Норвегия, са в западното крило, а пасажерите с международни полети са в източното. Най-крайната част на източното крило е за пътници от полети извън шенгенското пространство. Има проект до 2017 г. да бъде построен още един терминал, чийто строеж вече е започнат. Политиката на летището е то да бъде сравнително тихо, затова информация за полета си можете да чуете само в близост до съответния изход.

Храна на борда

Norwegian продава напитки и закуски по време на полет. Само на дълги разстояния на притежателите на Premium билети се предлагат безплатни напитки, закуска, вечеря (тристепенно меню) и са включени напитки.

Допълнителни услуги

Нискотарифната авиокомпания Norwagian е първият авиопревозвач, който предлага бърз достъп до интернет, по маршрутите си из Европа. Безплатен Wi-Fi е на разположение от март 2014 г. на борда на самолетите Boeing 737-800. Връзката е възможно след достигане на височина от 10 000 фута (около 3 км).