Меню

Norwegian Air Shuttle

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Norwegian Air Shuttle от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Norwegian Air Shuttle?

Авиокомпания Norwegian Air Shuttle лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Norwegian Air Shuttle?

За авиокомпания Norwegian Air Shuttle е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Norwegian Air Shuttle, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Norwegian Air Shuttle?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Norwegian Air Shuttle

Norwegian Air Shuttle

Norwegian Air Shuttle е втората по големина скандинавска авиокомпания и е на четвърто място сред нискотарифните авиокомпании в Европа. Авиокомпанията предлага полети до 132 дестинации в Европа, Близкия Изток, северна Африка и САЩ. В България изпълнява сезонни полети до Бургас и Варна.

 

Историята на авиокомпанията датира от 1967 г. Първоначално името на авиокомпанията е Busy Bee Airservice, но с годините името и авиокомпанията се променят и в крайна сметка през 1993 г. авиокомпанията обявява фалит. През 2002 г. е създадена новата Norwegian със седалище в Осло. Авиокомпанията е превозила над 30 млн. пътници през 2016 г.

Багаж

В цената на самолетния билет е включен само ръчен багаж, състоящ се от една малка и една голяма чанта. Малката чанта не бива да надвишава размери 30x20x38 см и следва да се постави под предната седалка. Голямата чанта от своя страна е с ограничение на размерите: 55x40x23 см, като се поставя в багажното на борда на самолета. Сумата от теглото на двете чанти не бива да надвишава 10 кг. 
За билети, закупени преди 23 януари 2020 г., важат старите правила, според които размерите на малката чанта не бива да надвишават 25х33х20 см, на голямата 55x40x23 см, a общото им тегло да е до 10 кг.

 

Регистрираният багаж се заплаща допълнително. Максимално допустимите размери са 250x79x112 см, а теглото на един куфар – 32 кг. Няма ограничение за броя куфари, които можете да превозвате, стига общото им тегло да не надвишава 64 кг. Таксата за регистриран багаж е между 9 и 36 евро на куфар в едната посока, в зависимост дали го плащате предварително или на летището. 

 

Позволеното количество багаж към вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Виж повече

Пътнически класи

При пътуване с Norwegian всеки пътник може да резервира предпочитана седалка. Тази услуга е включена в цената на билета при Flex fare, а също и Premium, Premium flex. Седалка може да се резервира най-късно 25 часа преди полет.

 

Може да се запази и допълнително място за краката, като тези седалки се намират в близост до аварийните изходи. Заявка може да се направи най-късно 48 часа преди полета.

 

За полетите на дълги разстояния Premium класата е оптимален избор. Тя предлага удобни седалки с допълнително място за краката, безплатно питие, три-степенно меню, напитки, закуска и достъп до салоните на летищата. Premium тарифите предоставят седалки с контакти и USB.

 

Възможността за резервация на седалка е включена в Premium цената на билета. Когато пътник има билети в Lowfare и Flex класите той можете да допълни и резервира Premium билети.

 

На дълги разстояния пътниците от първа класа получават безплатно одеала и слушалки, докато тази услуга се заплаща допълнително в икономичната класа.

Онлайн регистрация

Онлайн регистрацията е възможна за повечето полети в Европа от 24 часа преди полета до час преди заминаването.

Флот

Към 2018 г. флотът на Norwegian се състои от 51 самолета Boeing 737-800 и 6 самолета Boeing 737 MAX 8. Направени са поръчки за още 133 самолета, сред които 30 броя Airbus А321LR.

Базово летище на авиокомпанията

Летище Осло е основното от три международни летища, обслужващи норвежката столица Осло. Това е второто най-натоварено летище в Скандинавия и е сред първите 20 по трафик в Европа за 2015 г., когато на него са обслужени 24.5 млн. пътници. Служи за седалище на авиокомпаниите Scandinavian Airlines и Norwegian Air Shuttle, както и за важна база на норвежкия регионален авиопревозвач Widerøe

 

Летището е разположено в Гардермоен, на 35 км североизточно от центъра на Осло. В момента пътниците се обслужват на един терминал, като тези, които имат вътрешни полети в Норвегия, са в западното крило, а пасажерите с международни полети са в източното. Най-крайната част на източното крило е за пътници от полети извън шенгенското пространство. Има проект до 2017 г. да бъде построен още един терминал, чийто строеж вече е започнат. Политиката на летището е то да бъде сравнително тихо, затова информация за полета си можете да чуете само в близост до съответния изход.

Храна на борда

Norwegian продава напитки и закуски по време на полет. Само на дълги разстояния на притежателите на Premium билети се предлагат безплатни напитки, закуска, вечеря (тристепенно меню) и са включени напитки.

Допълнителни услуги

Нискотарифната авиокомпания Norwagian е първият авиопревозвач, който предлага бърз достъп до интернет, по маршрутите си из Европа. Безплатен Wi-Fi е на разположение от март 2014 г. на борда на самолетите Boeing 737-800. Връзката е възможно след достигане на височина от 10 000 фута (около 3 км).