Меню

Emirates

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Emirates от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Emirates?

Авиокомпания Emirates лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Emirates?

За авиокомпания Emirates е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Emirates, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Emirates?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Emirates

Emirates

Emirates e най-богатата авиокомпания в света. Създадена е през октомври 1985 г. и е собственост на правителството на Дубай, където се намира и нейното главно седалище.

Днес Emirates предлага самолетни билети за полети в целия свят, като се утвърждава като една от най-важните и най-големи междуконтинентални авиокомпании. Причината за големия успех на арабския превозвач се крие не само в туристическото и бизнес развитие на страната, но и в свободния достъп до евтино самолетно гориво. Авиокомпанията извършва полети до 99 дестинации на 6 континента.

Emirates е най-бързо развиващата се глобална авиокомпания, която предлага най-високо качество на обслужване.

Багаж

Ръчен багаж: максималните размери не трябва да надвишават 55x38x20 см. В икономична класа можете да превозвате 1 брой багаж до 7 кг, а в бизнес – 2 броя със същото тегло.

Регистриран багаж: В икономична класа можете да превозвате 2 броя до 23 кг за полети от/до Северна и Южна Америка и 1 брой до 30 кг за всички останали полети. За бизнес класа съответно 2 броя до 32 кг или 1 брой до 40 кг, а за първа – 2 броя до 32 кг и 1 брой до 50 кг.

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

В най-новите самолети, първа класа разполага с персонални боксове със затварящи се врати, минибар, кресла, които се превръщат в равни и хоризонтални легла, система за развлечения (ICE) с 23 инчов монитор.
Бизнес класата разполага с разгъващи се, хоризонтални легла, ICE, контакти за зареждане на лаптоп, телефон, а някои самолети предлагат и WiFi. В по-старите модели самолети седалките също се разгъват, но не и до хоризонтално положение. Мониторите също са по-малки.
Икономична класа изглежда по подобен начин като при другите авиокомпании. Всяка една седалка е с монтиран монитор ICE, чрез който са достъпни услугите: телефон, sms и интернет.
Системата за развлечение в трите класи предлага голям брой популярни филми, телевизионни програми и аудио канали.

Онлайн регистрация

Можете да се регистрирате онлайн за полети на Emirates, излитащи от 130 летища. Услугата стартира 24 часа преди полета и приключва 90 минути преди него. 

Флот

Emirates е една от малкото авиокомпании, които притежават само ширококорпусни самолети. Към април 2016 г., тя оперира с 234 пътнически и 15 карго самолета, като паркът й се разширява постоянно. Направени са поръчки на още над 252 самолета, които в близките 5-10 години ще обогатят и заместят част от съществуващия флот.

Летище Дубай, ОАЕ

Международното летище на Дубай е основното летище, обслужващо Дубай, най-големия град в Обединените Арабски Емирства. Разположено е на 5 км югоизточно от града и служи за главна база и седалище на авиокомпания Emirates. Летището разполага с два терминала – Терминал 1, кръстен Терминал Шейх Рашид, за почти всички международни полети и Терминал 3, където се обслужват пътниците на Emirates. Терминал 3 е най-голямата по площ сграда в света.
На летището оперират значителен брой авиокомпании, сред които Air France, Air China, airberlin, Emirates, Aeroflot, Air India, Austrian Airlines, Bahrain Air, British Airways, Cathay Pacific, Egypt Air, Flydubai, Gulf Air, Jat Airways, KLM, Lufthansa, Malaysia Airlines, Qatar Airways, Rossiya, TAROM, Thai Airways International, United Airlines, Turkish Airlines, Virgin Atlantic, Bulgaria Air с полети от и до София, BH Air (сезонни полети София-Дубай-София).

Храна на борда

На пътниците в икономична класа се предлага голям избор от безплатни напитки, включително аперитиви, спиртни напитки, бира и избор от отлични вина, с изключение на полетите до Саудитска Арабия. Срещу допълнително заплащане се предлага и шампанско. Примерно меню включва предястие, салата, основно ястие, десерт, сирене и бисквити, както и шоколад, кафе и чай. 
Пътниците в бизнес класа се наслаждават на голям избор от напитки, включително коктейли, шампанско и отлежали вина, с изключение на полетите до Саудитска Арабия. Всички ястия се сервират на поднос в порцеланов сервиз с меки кърпи.
В допълнение, пътниците в първа класа могат по всяко време да поръчват от богати, няколкостепенни менюта, чрез телефонно обаждане до екипажа. Изискани дреболии като горещ тост, капучино и първокласни чайове са също на разположение по всяко време. 

Допълнителни услуги

На борда на Emirates можете да избирате забавление измежду 2000 филма, тв програми, музика, игри, детски филми, информация – при поискване и на няколко езика. </br> Чрез програмата за лоялни клиенти на авиокомпанията, можете да събирате мили, които да използвате в последствие за различни бонуси и отстъпки от самолетни билети.