Меню

Ethiopian Airlines

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Ethiopian Airlines от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Ethiopian Airlines?

Авиокомпания Ethiopian Airlines лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Ethiopian Airlines?

За авиокомпания Ethiopian Airlines е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Ethiopian Airlines, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Ethiopian Airlines?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Ethiopian Airlines

Ethiopian Airlines

Ethiopian Airlines е авиокомпания, която в миналото е позната с името Ethiopian Air Lines (EAL). Изцяло собственост на правителството на Етиопия, тя е национален превозвач на страната. Създадена е на 21 декември 1945 г. Стартира дейност на 8 април следващата година, а през 1951 г. започва да оперира и международни полети. През 1965 г. е трансформирана в акционерно дружество и променя името си на сегашното. Член е на Международната асоциация за въздушен транспорт от 1959 г., на Асоциацията на африканските авиолинии от 1968 г. и на Star Alliance от декември 2011 г. Седалище и хъб на авиокомпанията е международно летище Боле в Адис Абеба, откъдето се обслужват 82 дестинации

 

Ethiopian Airlines лети до дестинации в Африка, повече от всеки друг авиопревозвач. Тя е сред най-бързо развиващите се в тази индустрия, както и сред най-големите на континента, и е една от малкото печеливши в Субсахарския регион. През 2011 г карго отделът е награден с титлата The African Cargo Airline of the Year. По време на 41-вите годишни награди на Air Transport World (ATW), проведени във Вашингтон на 25 февруари 2015 г., превозвачът печели наградата за най-добра авиокомпания

Багаж

Ръчен багаж: максималните размери не трябва да надвишават 23х40х55 см. В икономична класа можете да превозвате 1 брой ръчен багаж до 7 кг, а в бизнес – 2 броя до 8 кг всеки. В допълнение можете да носите малка дамска чанта/куфар/лаптоп с тегло до 5 кг.

 

Регистриран багаж: За полети през Атлантическия океан имате право на 1 брой регистриран багаж с тегло до 32 кг за бизнес класа и до 23 кг за икономична класа. За полети от и до САЩ първите два багажа при Cloud Nine и икономичната класа са безплатни. За членове на ShebaMiles Gold, ShebaMiles Silver и Star Gold и трети куфар също е безплатен. Максималното тегло на всеки трябва да е до 23 кг, а размерите – до 158 см, като за Cloud Nine ограничението на всеки куфар е 32 кг. При клубните карти имате и допълнителни бонуси за превоз на багаж.

Пътнически класи

Налични са две основни класи – икономична и бизнес. Според това дали пътникът е член на Cloud Nine, и/или има точки към програмата за лоялни клиенти ShebaMiles, има право на допълнителни придобивки. 

Онлайн регистрация

За да избегнете дългите опашки от чакащи, можете да се регистрирате онлайн на сайта на авиокомпанията, да принтирате бордната си карта и да изберете своето място на борда на самолета. Интервалът, в който можете да направите това, е от 48 часа за международни и 24 часа за вътрешни полети до 2 часа преди полетното разписание. При проблем с регистрацията трябва да се явите на летището поне 2 часа преди полета, за да може да ви съдействат съответните компетентни лица. Онлайн регистрация не може да бъде направена, ако сте клиент със специални нужди или трудноподвижен пътник. Ако не се качите на борда на самолета 30 минути преди излитане, Вашата резервация подлежи на отмяна. Регистрацията чрез интернет или по телефона е безплатна. 

Флот

Към 2016 г. авиокомпанията притежава флот от 78 самолета, като е направена поръчка за още 44 броя. В наличност са пътнически модели Boeing 737-700, 737-800, 757-200, 767-300ER, 777-200LR, 777-300ER, 787-8, Bombardier Dash 8 Q400, както и самолети за карго превоз Boeing 757-200PCF и Boeing 777F. Заявени са също и пътницически Airbus A350-900, Boeing 737-800, Boeing 737 MAX 8, Boeing 787-8, както и за карго Boeing 777F. 

Летище Боле, Адис Абеба

Addis Ababa Bole International Airport е международно летище, обслужващо Адис Абеба, Етиопия. Известно е още с името Haile Selassie I International Airport. Оттук националният превозвач Ethiopian Airlines извършва полети до африканския континент, както и денонощни услуги до Азия, Европа, Северна и Южна Америка. Тук се намира и базата на Авиационната академия на Етиопия – Ethiopian Aviation Academy. Към дата 31 юли 2013 г. оттук излитат и кацат над 150 полета дневно. През 2012 г. Ethiopian Airlines открива салона Cloud Nine Business Class Lounge, включващ спа, цифрови шкафчета за пътниците, кът за деца, масажни столове и др. 

Храна на борда

Икономичната класа предлага напитки, бира, превъзходен избор от бели и червени вина, както и традиционна кухня. При пътници на Cloud Nine изкушенията са още повече – плодове, зеленчуци, вечери и закуски, предястия, богат асортимент от алкохолни и безалкохолни напитки, десерти.

Допълнителни услуги

При полети на дълги разстояния, гостите на Cloud Nine могат да се насладят на разнообразие от филми, телевизионни предавания, игри, аудио книги, музика. По време на полет може да четете и списание Selamta. Безмитен магазин Sheba предлага парфюми, дрехи, козметика и др.