Меню

Ariana

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Ariana от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Ariana?

Авиокомпания Ariana лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Ariana?

За авиокомпания Ariana е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Ariana, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Ariana?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Ariana

Ariana

Ariana Afghan Airlines, известна също като Ariana, е най-голямата афганистанска авиокомпания и национален превозвач на страната. Изцяло собственост e на правителството. Своята история води от 1955 г., като така се нарежда на първо място сред най-старите компании в Афганистан. Основната база се намира на летище Кабул. Оперира вътрешни и международни полети до Китай, Индия, Иран, Пакистан, Русия, Саудитска Арабия и Турция. От октомври 2006 г. е в черния списък на ЕС и има забрана за полети над държавите-членки. Това се налага поради мерки за безопасност и съществуващия до неотдавна режим на талибаните, който е свален през 2001 г. В последствие държава започва да се стабилизира и реновира, но все пак, в последния отчет на ЕС, афганистанската компания продължава да има забрана за летене в границите на европейското въздушно пространство. 

Багаж

Ръчен багаж: 1 брой с тегло до 7 кг и размери до 115 см (55х35х25см).

Регистриран багаж: за вътрешни полети максималното тегло е 20 кг за икономична класа и 30 кг за бизнес. За международните полети, с изключение на Урумчи и Душанбе – 30 кг (икономична) и 40 кг (бизнес). За двете дестинации ограничението е 20 кг (икономична) и 30 кг (бизнес класа). Един брой регистриран багаж не трябва да надвишава 30 кг. 

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Флот

Към 2016 г. компанията притежава 7 самолета: Airbus A310-300 (2 броя), Airbus A320-200 (3 броя) и Boeing 737-400 (2 броя). 

Базово летище на авиокомпанията

Основната база на Ariana Afghan Airlines международно летище Кабул. Цялото име на летището е Kabul Khwaja Rawash International Airport. Намира се на 5 км от центъра на града. То е едно от основните с международен статут, както и една от най-големите военни бази в страната, приютяваща над 100 въздухоплавателни средства. Прекръстена е през октомври 2014 г. в чест на бившия президент Хамид Карзай. През последното десетилетие се модернизира и разширява. Добавен е нов международен терминал, като по-старият се ползва за вътрешните полети. Около летището са изградени няколко военни бази, които се ползват от въоръжените сили на САЩ и НАТО. През 2015 г. най-често обслужваната дестинация е Дубай.